Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Stanislav Řezáč oblékne opět dres Slavia pojišťovna SPORT TEAMu

Stanislav Řezáč oblékne opět dres Slavia pojišťovna SPORT TEAMu
foto: Ski Tour

tisková zpráva | 12.11.2019 | přečteno: 4920×

Po loňské úspěšné spolupráci se Stanislav Řezáč postaví na start dalšího ročníku Visma Ski Classic opět v dresu Slavia pojišťovny. Vedle něj a dalších profesionálů se vybraných závodů seriálu Visma Ski Classics opět osobně zúčastní také Pavel Sehnal, majitel Slavia pojišťovny a iniciátor jejího SPORT TEAMu.

„V sezoně 2018/2019 mi Slavia pojišťovna SPORT TEAM vytvořil podmínky, které mi umožnily odjet všechny závody seriálu, na kterých jsem se rozhodl startovat. Letos pokračujeme ve spolupráci s Pavlem Sehnalem a týmem, který založil. Těším se hlavně na Ylläs-Levi, Birkebeinerrennet, legendární Vasův běh a samozřejmě na závod domácí a mému srdci nejbližší – Jizerskou padesátku,“ říká nejúspěšnější český účastník loňského seriálu Visma Ski Classics.

„Dálkové běhy na lyžích jsou jednou z mých sportovních vášní již řadu let. Na startu Jizerské padesátky nebo proslulého „Vasáku“ jsem stál již mnohokrát, v dresu našeho SPORT TEAMu to byla loni nová zkušenost a letos si ji rozhodně hodlám zopakovat. Tyto podniky jsou oslavou lyžování a sportu jako takového, účastní se jich tisíce běžců a běžkyň. Pocit sounáležitosti a zároveň sportovní rivality je něčím, co nás všechny nutí vracet se na tyto závody znovu a znovu. Když máme navíc v týmu bez přehánění světovou špičku v podobě Standy Řezáče nebo Kláry Moravcové, která bude na vybraných závodech také za tým startovat, je to radost a na sezónu 2019/2020 se opravdu těšíme,“ uvádí Pavel Sehnal.

Slavia pojišťovna SPORT TEAM byl založen na podzim 2018 jako platforma, která má ambici přisívat k rozvoji zdraví a sportu ve společnosti. „Aktivní pohyb a sportovní přístup k životu obecně je něčím, co považujeme za důležité, prospěšné a co stojí za to podporovat. Jízda na kole, vodáctví nebo lyžování jsou sportovní aktivity, kterým se na rekreační i sportovní úrovni věnuje nemalá část české veřejnosti všech věkových skupin. Slavia pojišťovna SPORT TEAM podporuje špičkové sportovce, ale ke sportu a členství v týmu zveme všechny, kterým je sport zábavou, aktivním odpočinkem a vyznávají zdravý životní styl jako takový,“ říká Karel Waisser, generální ředitel a předseda představenstva Slavia pojišťovny.

Letošní série Visma Ski Classics odstartuje již 29. listopadu prologem Pro Teamů v italském Livignu. Právě tam zamířil minulý týden Stanislav Řezáč, aby začal ladit formu potřebnou k reprezentaci týmu a plnění individuálního tréningového plánu před nadcházejícími závody.

„Před začátkem sezony je pro laufaře důležité naběhat nějaký objem, v ideálním případě urazit porci kilometrů na lyžích na sněhu. To se podařilo, v Livignu napadl i první sníh, takže se trénovalo dobře a tak, jak jsme si naplánovali. Seriál Ski Classics je náročný, málokdo absolvuje úplně všechny podniky, i já pravděpodobně některý ze závodů vynechám. Chci se soustředit na co nejlepší výkon hlavně na Jizerská padesátce, Vasově běhu a na Ylläs-Levi. Solidní týmový výkon bychom rádi předvedli také v prologu a získali hned na úvod body. Loňské bolesti zad jsou nyní také pryč, takže věřím, že se nám v této sezóně bude dařit a v těžké mezinárodní konkurenci bude Slavia pojišťovna SPORT TEAM a česká vlajka pořádně vidět,“ dodává Stanislav Řezáč.

Kalendář závodů Visma Ski Classics 2019/2020

29. listopadu Livigno Pro Team Tempo Livigno, Itálie 15 km

  1. prosince Livigno Prologue Livigno, Itálie 35 km
  2. prosince La Venosta Val Venosta, Itálie 45 km
  3. ledna Kaiser Maximilian Lauf Seefeld, Rakousko 60 km
  4. ledna La Diagonela Sv Mořic, Švýcarsko 65 km
  5. ledna Marcialonga Trentino, Itálie 70 km
  6. února Toblach-Cortina Toblach, Itálie 42 km
  7. února Jizerská padesátka Bedřichov, ČR 50 km
  8. března Vasaloppet Sälen, Švédsko 90 km
  9. března Birkebeinerrennet Rena, Norsko 54 km
  10. března Reistadløpet Bardufoss, Norsko 50 km
  11. dubna Ylläs-Levi Ylläs, Finsko 70 km

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 12.11.2019 20:27:14

Po loňské úspěšné spolupráci se Stanislav Řezáč postaví na start dalšího ročníku Visma Ski Classic opět v dresu Slavia pojišťovny. Vedle něj a dalších profesionálů se vybraných závodů seriálu Visma Ski Classics opět osobně zúčastní také Pavel Sehnal, majitel Slavia pojišťovny a iniciátor jejího SPORT TEAMu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.