Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Bauerův eD system Team jde do sezony s novými jmény a speciálními opatřeními

Bauerův eD system Team jde do sezony s novými jmény a speciálními opatřeními
foto: Visma Ski Classics

eD system Bauer Team | 15.01.2021 | přečteno: 3609×

Po odložení a následném zrušení prosincových závodů se konečně rozjede nová sezona dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics. Ani letos na startu nebude chybět eD system Bauer Team, dlouhodobě nejúspěšnější český tým prestižního seriálu. Jeho barvy opět hájí i zkušená Kateřina Smutná, jinak je ale na soupisce řada nových jmen. Na start úvodní La Diagonely se v sobotu postaví pět z osmi členů Bauerova týmu – poté, co projdou antigenními testy.

Testování všech účastníků den před závodem, veškeré porady v online režimu, zrušení tradičních květinových ceremoniálů a redukce závodů na devět. To vše s sebou přináší nový ročník Visma Ski Classics v době covidu. „My jsme ale hlavně rádi, že po všech komplikacích a odsunutí startu sezony to konečně vypukne!“ říká Lukáš Bauer před prvním podnikem nového ročníku.

Jeho eD system Bauer Team odstartuje už do sedmé sezony prestižního seriálu a oproti loňsku výrazně pozměnil složení. „Ženskou jedničkou bude i letos Katka Smutná, které bych přál, aby se opět prala o stupně vítězů v každém závodě. Spolu s ní objede seriál také Anna Sixtová, která za nás startovala už loni a vedla si dobře. Mužská část týmu je ale kompletně nová, čítá pět jmen a tři z nich se objeví hned v úvodním závodě ve Švýcarsku,“ prozrazuje Bauer.

Na startu sobotní La Diagonely bude ve fialových barvách eD system Bauer Teamu například zkušený švédský laufař Bob Impola, druhý muž legendárního Vasova běhu z roku 2018. Kromě něj patří do týmu i další dva lyžaři ze zahraničí, kteří ale úvodní podnik sezony vynechají – mladý Nor Adne Gigernes a Rus Ilja Poroškin, který loni startoval na Jizerské 50 a dojel patnáctý. „Jedničkou by měl být Bob Impola, Adne bude především sbírat zkušenosti. Ilja se účastní i závodů Světového poháru, nejpozději na Vasově běhu by se k nám měl ale přidat.“

Zbytek mužské části týmu tvoří Češi – Miroslav Rypl, Adam Matouš a Jonáš Bešťák. Na Diagonele se představí první dva, protože aktuálním Bešťákovým cílem je nominace na mistrovství světa v klasickém lyžování. „V jeho případě tedy také půjde o kombinovanou spolupráci, přesto s ním počítám jako s českou mužskou jedničkou týmu,“ podotýká Bauer.

Větší koncentrace na domácí závodníky je přitom jedním z hlavních cílů týmu, který počítá s dlouhodobější koncepcí. „Pro letošek jsem opustil cíl být mezi nejlepšími pěti týmy v celkovém pořadí, i když by to bylo hezké. Změny ale byly zásadní a máme dost nováčků s minimem zkušeností. S našimi partnery jsme se domluvili na konceptu podpory více českých závodníků. Dáme jim šanci a pokusíme se vybudovat podhoubí, z něhož by se třeba za dva roky vyklubal lyžař, který o sobě bude dávat vědět. Jsem rád, že i v téhle těžké době za námi většina partnerů stojí a hlavně díky podpoře eD systemu můžeme pracovat s týmem koncepčně,“ vysvětluje Lukáš Bauer.

O první body do týmového i individuálního hodnocení bude eD system Bauer Team bojovat v sobotu. La Diagonela se pojede v údolí Engadinu, kde poslední dny výrazně sněžilo a organizátoři mají připravený i plán B pro případ, že by hrozilo lavinové nebezpečí. S těžkými podmínkami se budou prát nejen lyžaři, ale i servisní tým. „Jeho šéfem bude letos Láďa Rygl a funguje nám skvěle i spolupráce s firmou Kästle, která dodává lyže pro většinu našich závodníků. Může nám to pomoct a my zase pomáháme jim – třeba tím, že pro ně testujeme nové prototypy,“ pochvaluje si Bauer působící i letos nejen v roli týmového ředitele, ale také trenéra polské mužské reprezentace v běhu na lyžích.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

bauer team muž 15.01.2021 14:16:57

Po odložení a následném zrušení prosincových závodů se konečně rozjede nová sezona dálkových běhů na lyžích Visma Ski Classics. Ani letos na startu nebude chybět eD system Bauer Team, dlouhodobě nejúspěšnější český tým prestižního seriálu. Jeho barvy opět hájí i zkušená Kateřina Smutná, jinak je ale na soupisce řada nových jmen. Na start úvodní La Diagonely se v sobotu postaví pět z osmi členů Bauerova týmu – poté, co projdou antigenními testy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.