Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Mrazivá La Diagonella s bolestivou dohrou. Do Toblachu míří jen půlka týmu

Mrazivá La Diagonella s bolestivou dohrou. Do Toblachu míří jen půlka týmu
foto: Silvini Madshus Team

Silvini Madshus Team | 19.01.2021 | přečteno: 4896×

Ač to bylo původně v plánu úplně jinak, letošní první závod Visma Ski Classics byl umístěn do Švýcarska do oblasti Berniny, Engadinu a Svatého Mořice s názvem La Diagonela. Čekal nás jeden z nejhezčích a zároveň nejpohodovějších zvodů v seriálu. Po všech peripetiích s Covidem jsme byli vlastně strašně šťastní, že se závod vůbec koná a že jsme prošli dvojitými testy a můžeme jet.

Na den cesty – čtvrtek zrovna prošla přes Evropu silná sněhová bouře, která z naší cesty, která normálně trvá kolem 8 hodin udělala dobrodružství o 15,5 hodinách divoké jízdy. V pátek jsme museli na další testy a v podvečer teprve vytestovat lyže a mázu, neboť do té doby stále hustě sněžilo. Z původních 65 km se stalo pouhých 60 km, neboť hrozily silné laviny. A co jsme nakonec mazali? Náš tradiční partner servisu je Skiservis Mára a co jsme mazali na závod, se dozvíte kliknutím na odkaz – speciální díky Radkovi a Vítkovi. A také našim občerstvovačům Romikovi, Jendovi a Sundbymu.

Jako první se vydaly na trať už v 8 ráno do děsivé zimy –24 °C holky a výborně jela Kája Grohová, která se až pod první stoupání držela na čele, pak ji to lehce cuklo, ale bojovala až do cíle, kam dorazila jako druhá Češka na výborném 14. místě. Svoji premiéru si odbyla Helča Erbenová-Karásková, která asi pomýšlela na trošku lepší výsledek, ale my si myslíme, že se trošku rozjezdí a výsledkově půjde ještě nahoru. I tak z toho bylo krásné 20. místo jako třetí Češka. Holkám kryly záda na 23. místě Lenka Blažková, která neměla úplně nejlepší lyže a trochu zaspala úvod a pak to mocně doháněla a ještě 25. Kačka Moravcová, pro kterou to byl zatím nejdelší závod v životě a která jela jako jediná z týmu na namazaných lyžích. Kluci se vydali na trať o půl hodiny déle a až do prvního kopce si výborně počínal i Jirka Pliska, který doplatil na několik drobných chyb během závodu a zamrzlé oči. Přesto zabojoval a dojel jako nejlepší Čech na 32. místě. V další skupině pak bojoval s nerozježděností a únavou po očkování Vašek Sedláček, který dojel na 39. místě a udržel tak svoji loňskou tradici být na všech závodech do 40. místa. V týmech jsme tak zatím na neuvěřitelné 9. příčce z 35 týmů, čímž stále držíme náš cíl, být do 15. místa celkově (v lepší první polovině). Já osobně jsem s výsledky všech spokojen, začali jsme dobře a víme, že když se všechno sejde, umíme být ještě silnější.

Bohužel má nejen pro nás závod velmi bolestivou dohru. Řada závodníků podcenilo oblečení a ani tomu moc nepomohli pořadatelé, když naplánovali start do stinného údolí, kde je půl roku mezi –20 až –30 °C už na 8 ráno a navíc v cílovém prostoru nebylo vůbec nic pro převléknutí nebo ohřátí se. Výsledkem je, že velká řada závodníků napříč všemi tými má silné omrzliny a pro některé skončila dokonce sezona a budou bojovat o zachování svých prstů na rukách nebo nohách. My máme nejvíce postiženou Lenku Blažkovou, kterou už bohužel na startu letos neuvidíme a přejeme ji hlavně brzké a plné uzdravení, své si odskákal i Jirka Pliska a uvidíme, zda bude moct nastoupit v Toblachu nebo bude potřebovat také delší pauzu na hojení, podobně je na tom i Kačka Moravcová. To znamená, že ze 6 závodníků je to po prvním závodu mínus 3.

Další závod seriálu Visma Ski Classics se koná už tuto sobotu v Itálii – přejezd z Toblachu do Cortiny na 40 km, kam s námi mohou poprvé jet i normální lyžaři, tak se těšíme o to víc. Zůstaňte s námi, vážíme si vaší podpory!!! Díky.

Pozn.red.: Článek byl se svolením převzat ze stránek www.silvinimadshusteam.com

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

silvinimadshus muž 19.01.2021 16:10:59

Ač to bylo původně v plánu úplně jinak, letošní první závod Visma Ski Classics byl umístěn do Švýcarska do oblasti Berniny, Engadinu a Svatého Mořice s názvem La Diagonela. Čekal nás jeden z nejhezčích a zároveň nejpohodovějších zvodů v seriálu. Po všech peripetiích s Covidem jsme byli vlastně strašně šťastní, že se závod vůbec koná a že jsme prošli dvojitými testy a můžeme jet.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.