Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SkiClassics čekají poslední závody. V sobotu se jede norský Reistadløpet

SkiClassics čekají poslední závody. V sobotu se jede norský Reistadløpet
foto: eD system Bauer Team

eD system Bauer Team | 04.04.2019 | přečteno: 5398×

Aktuálně patří družině kolem Lukáše Bauera páté místo v týmovém pořadí, ztráta na čtvrtou příčku je ale minimální. Vyrovnání loňského úspěchu v podobě čtvrtého místa je hlavním cílem nejlepšího středoevropského týmu v seriálu Visma Ski Classics pro poslední dva závody sezony. Stejně tak Katka Smutná bude hájit svou druhou příčku mezi ženami.

V těch se bude muset eD system Bauer Team vyrovnat s absencí zkušeného Ilji Černousova, do sobotního Reistedlopetu ale vyrazí i s čerstvým mistrem Francie Alexisem Jeannerodem a chybět nebude ani druhá žena celkového pořadí Kateřina Smutná.

Nejlepší česká závodnice v prestižním seriálu dálkových běhů má před sebou jasný cíl – udržet druhou příčku před dotírající Linou Korsgrenovou, což se jí v posledních závodech dařilo. V náročném sobotním Reistadlopetu by navíc měla mít podle šéfa týmu Lukáše Bauera výhodu v tom, že se chystá namazat stoupací vosky a nejet soupaž. Na rozdíl od první a třetí ženy seriálu.

„Loni jely Britta Johanssonová Norgrenová i Lina Korsgrenová soupaž, takže předpokládám, že stejně pojedou i letos. Katka by tak měla být ve výhodě. Nejen u ní, ale u celého týmu počítám s tím, že pojedeme na namazaných lyžích,“ prozrazuje Bauer. „Katka má určitě velkou šanci si teď v Norsku druhé místo pojistit, což samozřejmě patří k našim individuálním cílům.“

Společně se Smutnou bude v ženském poli bojovat i další členka eD system Bauer Teamu, Roxane Lacroixová, která se v závodní pauze Visma Ski Classics blýskla druhým a čtvrtým místem na francouzském šampionátu. Ten se výborně vydařil také jejímu reprezentačnímu i týmovému kolegovi Alexisu Jeannerodovi, který vybojoval titul mistra Francie ve sprintu i na 10kilometrové tra­ti.

„To jsou naprosto famózní výsledky, za které jsem rád. Je to dobře, protože Reistadlopet bude velmi těžký a bude se hodně blížit tradičnímu lyžování. Tyhle závody se jim budou určitě hodit,“ těší Bauera u francouzské dvojice i Jana Antolce, který s Pavlem Kliszem pro změnu brali medaile během minulého víkendu na mistrovství Polska.

Teď stojí před členy eD system Bauer Teamu výzva ve Visma Ski Classics – vybojovat stejně jako loni čtvrté místo v týmové soutěži. „Cíl je jasný a chceme se o něj v posledních dvou závodech porvat. Třetí příčka už je asi bohužel pryč, ale čtvrté místo na dostřel. Hrozně rád bych udržel loňské pozice,“ přeje si Bauer.

Do honby za důležitými body zasáhnou v sobotu Smutná s Lacroixovou, Jeannerod, Antolec a Jan Šrail. Chybět naopak bude zkušený Ilja Černousov, který předčasně ukončil sezonu. „Ilja se bohužel nedostal z virózy, která ho na poslední chvíli odstavila z Birkebeinerren­netu. Dohodli jsme se, že než jet někam, kde nebude přesvědčený o dobrém výsledku, tak bude lepší sezonu ukončit. Samozřejmě mě to mrzí, protože v boji o čtvrté místo mezi týmy bychom jeho pomoc potřebovali hodně. Zdraví ale není stoprocentní, takže není možné závodit,“ lituje Bauer.

Mezi muži tak bude opět spoléhat především na Alexise Jeanneroda, kterému aktuálně patří 12. příčka v celkovém pořadí a v předchozích dvou startech na Reistadlopetu byl vždy v první desítce – loni osmý, rok předtím desátý. „Sázel bych na něj i při účasti Ilji. Svoji pozici si jednoznačně zaslouží a v každém závodě dokazuje, že specializací čistě na dálkové běhy udělal velký kus práce. Hodně se zlepšil a pomáhá nám zmenšit bodový výpadek při absencích Ilji, který je letos častěji nemocný. To mě samozřejmě těší, i když plán byl, aby oba jezdili výborně a doplňovali se,“ přiznává Bauer.

V těžkém norském závodě bude mít jeho eD system Bauer Team k dispozici pětici závodníků, kteří se pokusí posbírat co nejvíce bodů v honbě za čtvrtým místem v celkovém pořadí. Jak se jim to podaří, bude jasné už v sobotu. 50kilometrový Reistadlopet startuje v 10 hodin.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

bauer team muž 04.04.2019 10:09:22

Aktuálně patří družině kolem Lukáše Bauera páté místo v týmovém pořadí, ztráta na čtvrtou příčku je ale minimální. Vyrovnání loňského úspěchu v podobě čtvrtého místa je hlavním cílem nejlepšího středoevropského týmu v seriálu Visma Ski Classics pro poslední dva závody sezony. Stejně tak Katka Smutná bude hájit svou druhou příčku mezi ženami.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.