Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Černousov v TOP 10 na Engadin Skimarathonu, Smutná jedenáctá

Černousov v TOP 10 na Engadin Skimarathonu, Smutná jedenáctá
foto: eD system Bauer Team

eD system Bauer Team | 10.03.2019 | přečteno: 6674×

Obě jedničky eD system Bauer Teamu bojovaly v bruslařské premiéře ve Visma Ski Classics o nejlepší desítku. Engadin Skimarathon přinesl třetí sezonní umístění v TOP10 pro Ilju Černousova, Kateřina Smutná za nejlepší desítkou zaostala o jedinou příčku.

Do jediného a v historii vůbec prvního závodu volnou technikou v sérii Visma Ski Classics výrazně promluvili lyžaři ze Světového poháru, kteří se běžně dálkových běhů neúčastní. Na start bruslařského Engadin Skimarathonu se jich ale postavila celá řada, především členů švýcarské a francouzské reprezentace, kteří byli hodně vidět.

„Dalo se to čekat, pro ně je to velmi významný závod. Absolvují třeba i sobotní závod Světového poháru na Holmenkollenu, sednou do letadla a přeletí na Engadin, kde je druhá část servisního týmu, která testuje lyže. To všechno značí, jak významný závod to pro ně je a jak se na něj připravují,“ říká Lukáš Bauer, šéf eD system Bauer Teamu.

Čelo startovního pole mužů i žen se začalo trhat při první sprinterské prémii na 16. kilometru a postupně se utvořila vedoucí skupina devíti mužů, ve které nechyběli tři francouzští a dva švýcarští reprezentanti, účastníci nedávného mistrovství světa v klasickém lyžování v Seefeldu. Na čele závodu žen se zase osamostatnila Švýcarka Nathalie von Siebenthalová, která své vedení udržela až do cíle v S-chanfu. Kateřina Smutná finišovala jako jedenáctá.

„Katka odjela velmi slušný závod, její výsledek bych chtěl vyzdvihnout, protože už dlouho nezávodila volnou technikou. Nevěděli jsme, co čekat, a 11. místo je myslím moc pěkný výsledek,“ těšilo Bauera.

Mužská devítičlenná skupina se zhruba 5 kilometrů před cílem redukovala na sedm lyžařů, z nichž nejvíce sil pro závěrečný finiš měl Dario Cologna. Další početnou skupinku dovedl do cíle člen eD system Bauer Teamu Ilja Černousov, který zvládl nejlépe i závěrečné metry a připsal si 10. příčku. „I z pohledu Ilji šlo o velmi slušný závod a s jeho výsledkem jsem určitě spokojený. U dalších závodníků už se nám bohužel tak nedařilo,“ přiznal po závodě Bauer.

„Byla to novinka, atypický závod. My v servisu jsme se potýkali s tím, že nemáme takové zkušenosti se skatovými lyžemi, řešili jsme rébus, jaké zvolit. Museli jsme hledat i místa na občerstvení, zjistit, jestli jsme vůbec schopní závodníky v tom davu občerstvit. Většina ze závodníků zase tak často nebruslí, v rámci dálkových běhů se specializují na klasickou techniku,“ vyjmenovává specifika bruslařské premiéry ve Visma Ski Classics Lukáš Bauer, šéf nejúspěšnějšího středoevropského týmu v seriálu.

Ten pokračuje už příští týden v Norsku, kde se v sobotu 16. 3. jede náročný Birkebeinerrennet, tentokrát už opět klasickou technikou.

Výsledky členů eD system Bauer Teamu na Engadin Skimarathonu:

Ženy – 11. Kateřina Smutná, 20. Roxane Lacroixová, 26. Tereza Tvarůžková

Muži – 10. Ilja Černousov, 41. Renaud Jay, 102. Jan Šrail, 117. Pawel Klisz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

bauer team muž 10.03.2019 18:38:58

Obě jedničky eD system Bauer Teamu bojovaly v bruslařské premiéře ve Visma Ski Classics o nejlepší desítku. Engadin Skimarathon přinesl třetí sezonní umístění v TOP10 pro Ilju Černousova, Kateřina Smutná za nejlepší desítkou zaostala o jedinou příčku.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.