Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Laufařská Ski Classics pokračuje v sobotu ve Švýcarsku

Laufařská Ski Classics pokračuje v sobotu ve Švýcarsku
foto: La Diagonela, Christoph Casty/engadin-foto.ch

eD system Bauer Team | 22.01.2016 | přečteno: 7889×

Dalším dílem laufařské série Visma Ski Classics bude o víkendu švýcarská La Diagonela v údolí Engandine. Na startu bude v barvách týmu Pioneer Investments – Craft kvarteto Švédka Lina Korsgrenová, Petr Novák, Ondřej Horyna a Estonec Algo Kärp.

Závod se jede ve vyšší nadmořské výšce 1700 – 1800 metrů, proto se Lina Korsgrenová aklimatizovala v místě závodu Zuoz od neděle. „Vyhlásila, že chce být celkově o tří, což znamená v každém závodu atakovat bednu. Bude to mít těžké, ale ve všech dosavadních startech v sezoně si vedla výborně a ukázala, že jezdí lépe než loni. Bojovat o stupně vítězů je tak znovu reálné,“ věří šéf týmu Bauer.

Petr Novák byl ve Francii na testování lyží Rossignol, na které přestoupil před letošní zimou. Znovu by měl být mužským lídrem týmu a Bauer očekává umístění do dvaceti. „Jizerská padesátka byla z jeho pohledu ovlivněna cestováním z Číny a žaludečními problémy. Teď měl veškerý servis přímo k závodu. Doufám, že konečně potvrdí, co v něm vidím a bude mezi desítkou a dvacítkou,“ přeje si Bauer.

Algo Kärp se při Jizerské 50 držel nadějně tři kola, ale pak se na něm projevilo, že byl po nemoci a odpadl. „Kdyby teď míchal vepředu déle, bylo by to fajn a u Ondry Horyny bych byl rád, kdyby dojel do čtyřiceti,“ doplnil Bauer.

Závod bude dlouhý přes 50 kilometrů. Z tradiční trasy musí organizátoři vynechat přejezd jezera u Svatého Mořice. „Led musí být tlustý půl metru, aby se na něm mohlo jet, což není, a proto nemají oficiální povolení,“ vysvětluje Bauer.

Závod se koná v sobotu 23. ledna. Elitní vlna žen startuje v 9:20 a mužů o deset minut později. Výsledky jsou na www.vismaskiclassics.com

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

bauer team muž 22.01.2016 09:25:04

Dalším dílem laufařské série Visma Ski Classics bude o víkendu švýcarská La Diagonela v údolí Engandine. Na startu bude v barvách týmu Pioneer Investments – Craft kvarteto Švédka Lina Korsgrenová, Petr Novák, Ondřej Horyna a Estonec Algo Kärp.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.