Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Buďte součástí DNA legendární ČEZ Jizerské 50, staňte se dobrovolníkem

Buďte součástí DNA legendární ČEZ Jizerské 50, staňte se dobrovolníkem
foto: ČEZ Jizerská 50

ČEZ Ski Tour | 09.01.2022 | přečteno: 3676×

Už pár let se ČEZ Jizerská 50 neobejde bez pomoci zapálených nadšenců, bez jejichž elánu by fenomenální závod nebyl realizovatelný. Skvělá parta z Dobrovolnického programu hledá další nováčky, které by pohltila atmosféra Jizerských hor.

„Člověk si vyslechne spoustu životních příběhů, přitom aktivně pomáhá s organizací. Jo, a když jste hodně akční, stihnete být dobrovolníkem i závodníkem,“ vzpomíná jedna z věrných dobrovolnic Kristýna Mayerová a s úsměvem dodává: „Až mi děti povyrostou, zapojím i je. Neváhejte, hlaste se!“

55. ročník největší zimní akce u nás už klepe na dveře a tisícovky závodníků z celého světa a amatérských běžkařů na lyžích se těší na další kilometry, které na Jizerské magistrále v únoru nasbírají. Na rozdíl od premiéry v roce 1968 je o běžkaře během celého závodu dobře postaráno. A to právě díky dobrovolníkům. „Kolik tun medailí nebo metrů materiálu na startovní čísla se za roky rozdalo a použilo, to možná zapomenete. Na co ale nezapomenete jsou zážitky, kterých mám tak na celou knihu,“ zamýšlí se Pavel Čermák, dlouholetý koordinátor Dobrovolnického programu ČEZ Jizerské 50.

Do své party organizátoři hledají dobrovolníky, kteří mají blízko ke sportu, chtějí se naučit novým věcem a stát se nedílnou součástí Jizerské 50. Některé pozice jsou v Liberci nebo Jablonci nad Nisou, kde se letos premiérově uskuteční páteční koncert skupiny Tata Bojs. Nejvíc pozic je pak přímo na stadionu v Bedřichově.

„Budeme rádi za pomoc s budováním stadionu, navigací pro závodníky, úschovnou lyží, stejně jako s dopravní asistencí u autobusů anebo rozdáváním teplého čaje. Taky oceníme pomoc v dopingové kontrole u elitních sportovců anebo potřebujeme posily pro rozdávání medailí všem, kdo závod dokončí,“ přibližuje detailní náplň práce dobrovolníků Pavel Čermák.

Na seznamu pozic Dobrovolnického programu ČEZ Jizerské 50 jsou například už zmíněné rozdávání medailí, informátor registrace, vyhlašování, ztráty a nálezy, VIP a start zóna, výdej jídel anebo role maskota.

Pokud ještě váháte, pak máme jeden argument za všechny: neopakovatelné zážitky a nové přátele doma v obýváku nikdo nenajde. Navíc dobrovolníci za odměnu dostanou od pořadatelů velmi zajímavé odměny. Zaujala vás tato nabídka, je vám víc jak 16 let a máte v termínu od 11. 2. do 13. 2. 2022 čas? Pak stačí jen vyplnit online přihlašovací formulář, na jehož základě se vám organizátoři ozvou.

Pojďte do toho taky!

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 09.01.2022 13:09:04

Už pár let se ČEZ Jizerská 50 neobejde bez pomoci zapálených nadšenců, bez jejichž elánu by fenomenální závod nebyl realizovatelný. Skvělá parta z Dobrovolnického programu hledá další nováčky, které by pohltila atmosféra Jizerských hor.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.