Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČEZ Jizerská 50 má na stupních vítězů české zastoupení, Smutná dojela třetí

ČEZ Jizerská 50 má na stupních vítězů české zastoupení, Smutná dojela třetí
foto: SkiTour

ČEZ Ski Tour | 15.02.2021 | přečteno: 4198×

Už před závodem se Kateřina Smutná zmiňovala, že by si na ČEZ Jizerské 50 letos ráda dojela pro medaili. A to se podařilo! Po dvou letech se opět postavila na stupně vítězů a obsadila třetí místo. Souboj o první místo mezi elitními laufařkami byl velice těsný a o setinu sekundy se z vítězství nakonec radovala Lina Korsgren před svou kolegyní z týmu Ramudden, Idou Dahl.

„Cítila jsem se velmi dobře. Měla jsem parádní lyže. Od začátku bylo zřejmé, že ty dvě Švédky jsou strašně rychlé a na ně mít nebudeme, ale o to více jsem se soustředila na třetí místo. Na to jsem si věřila,” svěřila se česká laufařská jednička v cíli.

Také muži předvedli dramatický finiš, nakonec ale jako první projel cílovou páskou vedoucí muž celého seriálu Emil Persson ze Švédska, který porazil o tři setiny sekundy Nora Torda Asle Gjerdalena. Třetí místo obsadil Rus Ermil Vokuev. Nejlepším českým závodníkem mezi muži byl Jiří Pliska, který obsadil 19. místo.

Na trati panovaly ideální podmínky, záhy po startu Jizerské hory zalilo slunce. ČEZ Jizerská 50, jeden ze čtyř top závodů Visma Ski Classics, se sice musel obejít na stadionu bez fanoušků, ale česká radost bedřichovským stadionem rezonovala alespoň mezi pár přítomnými z pořadatelského a realizačního týmu. I podél trati se nakonec objevilo pár těch, kteří závodníky motivovali k co nejlepšímu výkonu.

I když amatéři se nemohli amatéři vydat do stopy, bezpochyby i v následujících dnech budou sněhové podmínky k běžeckému lyžování ideální. Nejen v Jizerských horách, ale kdekoliv v Česku, či dokonce i ve světě, si mohou hobíci odjet tzv. Virtuální Jizerskou 50, a to až do konce února. Tento závod je součástí Worldloppet Virtual Racing League a na závodníky kromě startovního balíčku s křišťálovou a pamětní medailí, startovním číslem a dalšími odměnami od našich partnerů, čeká i slosování o hodnotné ceny v tombole po skončení závodu.

Následující zastávkou seriálu Visma Ski Classics je legendární švédský Vasaloppet, kde se jistě budou chtít suveréni ze Švédska předvést v té nejlepší formě. My budeme bedlivě sledovat českou stopu v čele s Kateřinou Smutnou, a držet palce všem českým zástupcům.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 15.02.2021 13:24:05

Už před závodem se Kateřina Smutná zmiňovala, že by si na ČEZ Jizerské 50 letos ráda dojela pro medaili. A to se podařilo! Po dvou letech se opět postavila na stupně vítězů a obsadila třetí místo. Souboj o první místo mezi elitními laufařkami byl velice těsný a o setinu sekundy se z vítězství nakonec radovala Lina Korsgren před svou kolegyní z týmu Ramudden, Idou Dahl.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.