Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Švédka z českého laufařského týmu v Itálii ukázala silnou formu

Švédka z českého laufařského týmu v Itálii ukázala silnou formu
foto: Pioneer Investments - Craft Team

tisková zpráva | 06.12.2015 | přečteno: 10186×

Skvělý vstup má za sebou Team Pioneer Investments – Craft do letošního Visma Ski Classics: Nová posila seskupení Lukáše Bauera v dálkovém běhu na lyžích, Švédka Lina Korsgrenová, vyhrála hromadný závod žen na 15 km a v neděli byla na 24km La Sgambedě čtvrtá!

„Jsem rád, že se nám podařilo takhle super vystartovat. Páté místo je bomba. Vše vyšperkoval výkon Liny, ale i kluci jeli dobře,“ hodnotil šéf českého týmu Lukáš Bauer zahajovací Pro Team Tempo v Livignu.

Ženy jely závod soupaží a Korsgrenová se od začátku držela v elitní trojici. Ve finiši porazila loňsko celkovou vítězku seriálu Rakušanku Kateřinu Smutnou. „Jela výborně a zamrzí, že to nebyl individuální závod. Mohla mít 200 bodů,“ řekl Bauer.

„Jsem velice šťastná a spokojená. Před závodem jsem myslela na stupně vítězů a výhra je úplně super. Povedlo se mi i ušetřit energii na neděli,“ řekla Korsgrenová. „První dvě kola se jely pomalu, nikdo nechtěl táhnout a poslední bylo ostřejší, ale ne tak těžké a výhra nad výbornou lyžařkou Smutnou je o to sladší,“ dodala.

Muži jeli týmovou časovku ve složení Ondřej Horyna, Estonec Algo Kärp, Jan Šrail a Petr Novák. „Kladli jsme jim na srdce, aby to nepřepálili. Bylo to sice jen 15 km, ale ve vysoké nadmořské výšce a brzy by se jim to mohlo zajídat. Výborně spolupracovali a zajeli velmi slušný výsledek. Obecně panuje velká spokojenost,“ řekl Bauer.

I v prvním laufu sezony byla z Teamu Pioneer Investments – Craft nejvíce vidět Lina Korsgrenová. Švédka dojela po výhře v sobotním prologu v La Sgambedě na 24 km čtvrtá a potvrdila, že bude v sezoně Visma Ski Classics patřit k nejlepším.

„Lina potvrdila, že je ve výborné formě a silnou závodnicí, která chce aspirovat na elitní trojku v celkovém pořadí sezony. Čtvrté místo je super a je v ranku výborných výsledků,“ chválil šéf týmu Bauer svoji novou posilu po La Sgambedě.

Korsgrenová se celý závod stejně jako v prologu držela v čele závodu. Znovu jela soupaží a ve finiši skončila těsně čtvrtá za čtyřnásobnou vítězkou Světového poháru Polkou Justynou Kowalczykovou. „Trošku mě mrzí, že jsem ve finiši udělala chybu a vybrala si stopu za Justynou, která mě před sebe nepustila,“ řekla Švédka.

Z mužů výběru Lukáše Bauera skončil nejlépe třicátý Petr Novák, o čtyři místa za ním dojel Estonec Algo Kärp, Ondřej Horyna obsadil 43. místo a Jan Šrail 52.

Dalším závodem Visma Ski Classics bude 10. ledna ČEZ Jizerská 50.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 05.12.2015 18:29:11

Skvělý vstup má za sebou Team Pioneer Investments – Craft do letošního Visma Ski Classics: Nová posila seskupení Lukáše Bauera v dálkovém běhu na lyžích Švédka Lina Korsgrenová vyhrála hromadný závod žen na 15 km a tým byl celkově pátý!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.