Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

V úvodu mistrovství světa Češi neuspěli, v sobotu se jede skiatlon

V úvodu mistrovství světa Češi neuspěli, v sobotu se jede skiatlon
foto: Svaz lyžařů ČR

Markéta Kalinová | 17.02.2015 | přečteno: 7801×

Ze čtveřice českých reprezentantů, kteří se zúčastnili úvodního sprintu na MS v klasickém lyžování ve Falunu, se do první třicítky a tudíž do finálových jízd bohužel neprobojoval nikdo. Nejblíže postupu byl Jan Bartoň, který skončil jen dvě příčky za postupovou třicítkou. 48. příčku obsadil Aleš Razým, následován 51. Dušanem Kožíškem. Jediná Češka na startu, Karolína Grohová, skončila v kvalifikaci 43.

V sobotu je na programu skiatlon. Ženy startují ve 13 hodin, muži pak ve 14:30. Z Českých želízek se představí Eva Vrabcová Nývltová, která na stejné trati loni na olympiádě obsadila krásné 11. místo. Letos zazářila na Tour de Ski, kde skončila celkově šestá. Minulý týden na SP v Östersundu se však trochu trápila. Do skiatlonu nastoupí i Karolína Grohová.

Z mužů má největší šanci na dobré umístění Martin Jakš, který letos zajíždí slušné výsledky mezi desátým a třicátým místem. Doplní ho mladíci Jan Šrail a Petr Knop.

V neděli je na programu sprint dvojic, ve kterém nastoupí Aleš Razým s Dušanem Kožíškem. Největší favorit z české výpravy, Lukáš Bauer, by měl jet 15 km volně stejně jako jeho kolega Martin Jakš. Bauer letos vynechal i Tour de Ski, aby se mohl soustředit právě na mistrovství světa. Plánuje vynechat i štafetu a nastoupit až do závěrečné padesátky klasicky.

Složení české štafety ještě není finální, rozjíždět by měl Razým, druhý úsek pojede nejspíš Jakš a v dalších úsecích nastoupí dva z trojice Kožíšek, Šrail a Knop. Obě naše ženy absolvují 10 km skate a Eva Vrabcová Nývltová i 30 km klasicky s hromadným startem.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mkalinova žena 21.02.2015 11:43:01

Ze čtveřice českých reprezentantů, kteří se zúčastnili úvodního sprintu na MS v klasickém lyžování ve Falunu, se do první třicítky a tudíž do finálových jízd bohužel neprobojoval nikdo. Nejblíže postupu byl Jan Bartoň, který skončil jen dvě příčky za postupovou třicítkou. 48. příčku obsadil Aleš Razým, následován 51. Dušanem Kožíškem. Jediná Češka na startu, Karolína Grohová, skončila v kvalifikaci 43.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.