Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Stanislav Řezáč třetí na padesátém ročníku Dolomitenlaufu

Stanislav Řezáč třetí na padesátém ročníku Dolomitenlaufu
foto: Dolomitenlauf

tisková zpráva | 19.01.2020 | přečteno: 4164×

V 50. ročníku závodu Dolomitenlauf na 42 kilometrů klasickou technikou s cílem v rakouském Lienzu obsadil dnes Stanislav Řezáč bronzovou příčku. „Tento závod je součástí série Challengers, která se běhá pod organizací Visma Ski Classics, stejně jako Pro Tour. Po včerejším vydřeném 32. místě na La Diagonele jsem si spravil chuť, dnes mi lyže jely mnohem lépe než včera,“ řekl po závodě Řezáč.

62 kilometrů dlouhá trať La Diagonely se startem ve švýcarském Zuozu provedla včera závodníky a závodnice údolím do Sv. Mořice a přes Pontresinu zpět přes profil bez vrchařských prémií, ale díky sněžení s náročnou stopou.

„Těšil jsem se, že bude stopa zmrzlá a že to pojede. To se moc nesplnilo, spíš to byla opravdu dřina, hlavně od druhé třetiny trati. Když člověk vidí, jak to ostatním jede, chce to spoustu fyzických i morálních sil,“ uvádí Stanislav Řezáč ke včerejšímu podniku, kde skončil jako nejrychlejší Čech.

„Se startem za Slavia pojišťovnu v Dolomitenlaufu jsem počítal, i když po včerejšku jsem chvíli zvažoval, zda do dalších 42 kilometrů za víkend jít, abych si nepřivodil zranění pár týdnů před Jizerskou padesátkou,“ uvedl Řezáč. Start v dnešním závodě, kterého se zúčastnilo více než 600 atletů, se ale vyplatil.

„Dnes to všechno fungovalo, jak mělo. Byla i docela silná konkurence, řada ze závodníků běhá Pro Tour Visma Ski Classics jako my ze Slavia pojišťovna týmu. Dolomitenlauf se letos jel na nové trati, která je zvláštní tím, že start je položen výše než cíl. Je to tedy o správně připravených lyžích a lyžování. Poslední dva kilometry do centra Lienzu to bylo hezké závodění a pěkný spurt, třetím místem jsem si spravil chuť před Marcialongou, která se jede příští víkend,“ říká Stanislav Řezáč.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 20.01.2020 00:04:32

V 50. ročníku závodu Dolomitenlauf na 42 kilometrů klasickou technikou s cílem v rakouském Lienzu obsadil dnes Stanislav Řezáč bronzovou příčku. „Tento závod je součástí série Challengers, která se běhá pod organizací Visma Ski Classics, stejně jako Pro Tour. Po včerejším vydřeném 32. místě na La Diagonele jsem si spravil chuť, dnes mi lyže jely mnohem lépe než včera,“ řekl po závodě Řezáč.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.