Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Vrabcová se vrací do bojů o elitní desítku Tour de Ski

Svaz lyžařů ČR | 09.01.2015 | přečteno: 7213×

Svůj nejlepší výsledek této sezóny vyrovnala v páté etapě Tour de Ski běžkyně na lyžích Eva Vrabcová Nývltová. Ve stíhacím závodě na 15 km volnou technikou v italském Toblachu dojela jedenáctá, stejně jako ve druhé etapě v Oberstdorfu. Z pátého vítězství v řadě se raduje Norka Marit Björgenová.

Dva stíhací závody, dvě jedenácté příčky. To je bilance Evy Vrabcové Nývltové na letošní Tour de Ski. Už podruhé se trutnovská lyžařka tlačí v celkovém hodnocení do elitní desítky, aktuálně ji na ni schází umazat pouhé čtyři desetiny vteřiny.

„Ztráta pět minut v polovině závodu byla dnes opravdu hodně, přitom se mi jelo hezky, fyzicky jsem na tom dobře. Ale v půlce byla přede mnou i za mnou zhruba desetivteřinová díra, takže jsme jela nějakou dobu sama. Jakmile se sjel balík, tak už to bylo v pohodě, bývala bych mohla jet ještě dál,“ sdělila čerstvé dojmy Eva Vrabcová Nývltová a dodala: „Za mnou je to hodně našlapané, tak šest, sedm lidí. Mrzí mě, že do víkendu je teď daleko. První desítka by byla hodně hezká, ale víkend a Alpe Cermis budou nevyzpytatelné. Nebudeme předbíhat událostem.“

Už popáté v řadě ovládla závod norská běžkyně Marit Björgenová. Suverénka, které se žádná ze soupeřek zatím ani nepřiblížila, bleskovým tempem navyšuje i svůj náskok v celkovém pořadí, druhá Wengová ztrácí dvě etapy před koncem na svou krajanku už více než dvě minuty. Norskou trojici v čele pořadí uzavírá Johaugová.

O další minutu a půl vzrostla ztráta Martina Jakše na čelo průběžného hodnocení letošní Tour de Ski. V páté, nejdelší etapě v italském Toblachu dojel Jakš 26. a stejná příčka mu patří i v celkovém hodnocení. Na vítěze páté etapy a vedoucího muže seriálu, Nora Pettera Northuga, ztrácí český reprezentant už čtyři a půl minuty.

Po včerejší etapě, ktrou byla klasická desítka v Toblachu, leccos nasvědčovalo tomu, že ani letos by se legendární Petter Northug nemusel svého premiérového triumfu na Tour de Ski dočkat. O luxusní náskok Northuga takřka do poslední vteřiny připravil jeho krajan Sundby, který se do cíle čtvrté etapy přiřítil s téměř dvacetisekundovým předstihem.

Do pátého dějství v Toblachu, které mělo podobu stíhacího závodu na 25 km volnou technikou, vyjížděl Northug s hubeným náskokem dvou vteřin, ale nenechal se zastrašit. Jel takticky, na všech mezičasech dýchal svým největším soupeřům na záda a pak zaútočil, jak je to pro něj typické. Šestadvacetiletý norský vlčák byl v cíli opět neporažený. V celkovém hodnocení navýšil svůj náskok na sedm vteřin na průběžně druhého Švéda Halfvarssona, který odsunul obhájce loňského triumfu Sundbyho.

Martin Jakš vyrážel do nejdelší etapy jako pětadvacátý s jasným cílem – prokousat se celkovým pořadím co nejvýš. To se však osmadvacetiletému Čechovi nepodařilo, naopak ještě o příčku klesl a pomalu se loučí s ambicí dokončit letošní Tour v elitní desítce. Dva závody před koncem ztrácí na čelo už čtyři a půl minuty.

V pátek je volný den, týmy se musí přemístit do Val di Fiemme.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Českýsvazlyžařů muž 09.01.2015 15:53:30

Svůj nejlepší výsledek této sezóny vyrovnala v páté etapě Tour de Ski běžkyně na lyžích Eva Vrabcová Nývltová. Ve stíhacím závodě na 15 km volnou technikou v italském Toblachu dojela jedenáctá, stejně jako ve druhé etapě v Oberstdorfu. Z pátého vítězství v řadě se raduje Norka Marit Björgenová.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.