Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČEZ Jizerská 50 spouští registrace. Připomíná si 50 let od tragédie

ČEZ Jizerská 50 spouští registrace. Připomíná si 50 let od tragédie
foto: SkiTour

ČEZ Ski Tour | 18.05.2020 | přečteno: 5896×

Přesně padesát let poté, co parta horolezců, která stála u zrodu tohoto zimního fenoménu, vyrazila z peruánské Limy pod vrchol Huascaránu, spouští i na její počest Jizerská 50 registrace do svého 54. ročníku. 

Stáli u zrodu závodu a po své tragické výpravě se staly také jeho symbolem. Když se z kraje roku 1971 konala třetí Jizerská 50, zájem o ní několikanásobně vzrostl. Důvod? Poprvé se jela jako Memoriál Expedice Peru. Stejně jako dnes se na horolezce vzpomínalo při každé příležitosti.

Historie zůstává historií, ale pořadatelé na patnáct účastníků výpravy vzpomínají dodnes. A protože přesně před 50 lety v těchto dnes se horolezci chystali na svůj poslední výstup, na vrchol Huascaránu, chtějí pořadatelé zahájení registrací spojit i s jejich příběhem.

“I po půl století sledujeme tehdejší osud našich chlapců, vzpomínáme, připomínáme. Jejich příběh je nedílnou součástí Jizerské 50 a navždy bude,” vysvětluje Martin Koucký, ředitel Ski Klubu Jizerská 50.

Největší český závod v běhu na lyžích s dlouholetou tradicí zahájil své registrace. Třídenní akce v Jizerských horách zaznamenala letos rekordní účast. Přes původní obavy z nedostatku sněhu odstartovalo pod azurovým nebem na čerstvé bílé pokrývce 8 141 běžkařů. Unikátní atmosféru letos ochutnal i dvojnásobný olympijský vítěz Petter Northug, který by rád svou návštěvu českého tradičního závodu zopakoval i v dalších letech.

ČEZ Jizerská 50 proběhne od 12. do 14. února 2021 v Bedřichově. Pořadatelé doufají v hojnou účast i na 54. ročníku, jehož přípravy probíhají i přes sportovní pauzu způsobenou koronavirem. Právě nyní, v době uvolňování stavu, je potřebné přicházet s dobrými zprávami, mezi které bezpochyby patří i spuštění registrace na legendární běžecký závod.

Jizerská už dávno není jenom 50! Vyrazit mohou závodníci i na poloviční distanci nebo si dát rodinnou “desítku”. Tyto závody jsou klasickou technikou. Volně si pak mohou účastníci zazávodit na 30 km nebo s partou kamarádů ve firemní štafetě. Chybět tradičně nebudou ani dětské závody a bohatý doprovodný program.

Pokud chcete být součástí tradičního běžeckého závodu, zaregistrujte se už nyní a využijte nejnižší cenu startovného. Více na www.jiz50.cz.

ČEZ Jizerská 50: 1 600 Kč

Volkswagen Bedřichovská 30: 1 100 Kč

Hervis Jizerská 25: 1 300 Kč

ČT Jizerská 10 individuální / rodinné: 750 Kč / 1 500 Kč

Benzina Sprint: 600 Kč

Mini Jizerská Pojišťovny VZP: 250 Kč

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 18.05.2020 22:06:27

Přesně padesát let poté, co parta horolezců, která stála u zrodu tohoto zimního fenoménu, vyrazila z peruánské Limy pod vrchol Huascaránu, spouští i na její počest Jizerská 50 registrace do svého 54. ročníku. 
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.