Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Běžkaři bojovali o víkendu o republikové tituly

Běžkaři bojovali o víkendu o republikové tituly
foto: Svaz lyžařů ČR

Svaz lyžařů ČR | 18.01.2016 | přečteno: 8125×

Týden před závody Světového poháru v běžeckém lyžování, které se uskuteční ve Vysočina Aréně 23. a 24. 1., proběhlo v Novém Městě na Moravě mistrovství České republiky. O první letošní tituly se bojovalo v distančních závodech – v sobotu klasickou technikou, v neděli bruslením, které je na programu i příští víkend, a to na stejných distancích, tedy 15 km pro muže a 10 km pro ženy.

Právě v těchto závodech bojovali o případnou nominaci na Světový pohár v rámci tzv. národní skupiny i účastníci republikového šampionátu. Definitivní česká nominace bude oznámena v příštím týdnu.

Mezi ženami se suverénními výkony v obou závodech předvedla Kateřina Beroušková, čerstvá dvojnásobná mistryně republiky. „Jsem hodně ráda, protože jsem byla před startem poměrně nervózní. Věděla jsem, že na zlato mám, ale byla to dřina!“ přiznala závodnice plzeňského Sport Clubu, která pravidelně zajíždí dobré výsledky i v závodech kontinentálního poháru. „Podařilo se nám hodně natrénovat a teď z toho snad těžíme. Doufám, že se to bude rozjíždět ještě líp a líp!“

Ve velmi dobrém světle se ukázala i juniorka Anna Sixtová ze Ski klubu Jablonec nad Nisou, která v obou závodech kralovala své věkové kategorii a zároveň se v absolutním pořadí dokázala umístit na pátém, respektive druhém místě mezi ženami. A přiznala, že nedělní stříbro v závodě volnou technikou hodně bolelo. „Bylo to delší než včera a pořád jsme tam jely vyrovnaně v nějakých pěti vteřinách o druhé a třetí místo. Až do konce se nevědělo, jak to dopadne.“

Dva mistrovské tituly v juniorské kategorii si v Novém Městě vyjel také Michal Novák z karlovarského Slovanu, další adept na start ve Světovém poháru v příštím týdnu. „Byl by to moc hezký zážitek, hlavně když by přišlo hodně lidí. Dneska mi to vyšlo suprově!“ radoval se teprve 19letý talent českého běžeckého lyžování, který dokázal prohnat i starší a zkušenější kolegy – v sobotu skončil v absolutním pořadí mužů desátý, v neděli byl dokonce druhý.

Mužům v sobotním závodě klasickou technikou vládl Aleš Razým z plzeňského Sport Clubu, který bruslařský závod kvůli zraněné patě neabsolvoval. Mistrem republiky se v neděli stal jeho reprezentační kolega Jakub Gräf závodící za Duklu Liberec, který na stejné trati, tedy 15 km volnou technikou, dokázal zajet výborný výsledek i v minulém týdnu v rámci kontinentálního poháru. „Je to pro mě důkaz, že snad přichází forma před Světovým pohárem, který se v Novém Městě pojede příští víkend na stejné trati a bude po mě vrcholem sezony. Takže maximální spokojenost!“

V Novém Městě bojovali o tituly republikových šampionů i dorostenci, z nichž nejúspěšnější byli dva závodníci Fischer Ski klubu Šumava Vimperk – Barbora Havlíčková a Samuel Jirouš dokázali zvítězit v obou závodech mladšího dorostu. Starší dorostenci mají čtyři různé vítěze a vyrovnanost této kategorie potvrdily i nedělní závody volnou technikou, které dorostenci jeli (na rozdíl od dospělých a juniorů) s hromadným startem.

Teď už bude Vysočina Aréna čekat na příjezd nejlepších lyžařů světa, kteří budou příští víkend bojovat o další body do Světového poháru a divákům se představí i štafety.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Českýsvazlyžařů muž 18.01.2016 11:18:10

Týden před závody Světového poháru v běžeckém lyžování, které se uskuteční ve Vysočina Aréně 23. a 24. 1., proběhlo v Novém Městě na Moravě mistrovství České republiky. O první letošní tituly se bojovalo v distančních závodech – v sobotu klasickou technikou, v neděli bruslením, které je na programu i příští víkend, a to na stejných distancích, tedy 15 km pro muže a 10 km pro ženy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.