Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Organizátoři Jizerské 50 se chystají i na variantu s přísnými limity

Organizátoři Jizerské 50 se chystají i na variantu s přísnými limity
foto: www.ski-tour.cz

ČEZ Ski Tour | 06.11.2020 | přečteno: 4970×

Královské podmínky panovaly během letošní Jizerské 50. Nad Jizerskými horami svítilo slunce, sněhu bylo dostatek a uskutečnily se všechny plánované závody, a to dokonce s rekordní účastí. Možná se ale ptáte, jak to bude v příštím roce, konkrétně od 12. do 14. února 2021, kdy se má v Bedřichově konat 54. ročník. Organizátoři již nyní pracují s řadou scénářů, jak závod uspořádat i za přísných hygienických podmínek a s případnými omezeními počtů osob na akci.

„Víme, že závod zvládneme uspořádat, i pokud by v té době platilo omezení jen na 500 osob, tedy za podobných podmínek, jaké platily letos v červnu. S nižším číslem se nám již pracuje obtížněji, ale připravujeme několik variant pro různé epidemické situace tak, abychom 54. ČEZ Jizerskou 50 pro všechny fanoušky běžeckého lyžování zvládli uspořádat, při dodržení všech hygienických a bezpečnostních pravidel,” říká s pozitivním nádechem v hlase David Douša z pořadatelské­ho týmu.

Ještě na jaře si nikdo nedokázal představit, jak bude vypadat hromadné sportování v průběhu letních prázdnin. Nakonec se ale i díky iniciativě Za zdravé Česko závody rozběhly. Nechyběla mezi nimi ani letní Jizerská 50 RUN, kde i přes omezení počtu závodníků odstartovalo po vlnách téměř 3 000 běžců.

„Mimo jiné jsme oddělili prostor startu a cíle. Regulovali pohyb v zázemí. Nosili jsme roušky a dbali na hygienu rukou. Během letní sezóny jsme získali řadu zkušeností, které nám pomohou s bezpečnou realizací zimních závodů. Teď si hlavně přejeme, abychom odpovědným chováním zvládli snížit počty nově nakažených a mohlo dojít k uvolnění současných striktních limitů. Na hlavní závod na 50 km zbývá už jen zhruba třetina volných čísel. Kapacita trasy na 10 km byla již naplněna zcela. Jizerská má dobře našlápnuto k úspěšnému pokračování slavné tradice,” dodává Douša.

V minulých letech se organizátorům ČEZ Jizerské 50 podařilo několikrát vypořádat s nepřízní počasí, a proto jsou přesvědčeni, že se jim podaří úspěšně čelit i přísným podmínkám, které na ně může epidemická situace klást. Vyhlíží první sníh v Jizerských horách a už se těší na první tréninky a posilování imunity ve stopách Jizerské magistrály.

Přihlášky do 54. ročníku Jizerské 50 běží i nadále na www.jiz50.cz.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 06.11.2020 11:45:02

Královské podmínky panovaly během letošní Jizerské 50. Nad Jizerskými horami svítilo slunce, sněhu bylo dostatek a uskutečnily se všechny plánované závody, a to dokonce s rekordní účastí. Možná se ale ptáte, jak to bude v příštím roce, konkrétně od 12. do 14. února 2021, kdy se má v Bedřichově konat 54. ročník. Organizátoři již nyní pracují s řadou scénářů, jak závod uspořádat i za přísných hygienických podmínek a s případnými omezeními počtů osob na akci.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.