Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Na změněné trati závodu Toblach-Cortina dojela Kateřina Smutná opět pátá

Na změněné trati závodu Toblach-Cortina dojela Kateřina Smutná opět pátá
foto: eD system Bauer Team

eD system Bauer Team | 25.01.2021 | přečteno: 3779×

Nejdřív přesun ze soboty na neděli a pak také velká změna trati, která se mimo jiné o 4 kilometry zkrátila. S tím vším si museli dálkoví běžci na lyžích poradit ve druhém podniku seriálu Visma Ski Classics. Na 38kilometrou trať vyrazily jako první ženy a Kateřina Smutná skončila jako nejlepší z Češek na 5. místě – stejně jako před týdnem na La Diagonele. Muži odstartovali až po závodu žen.

Po úvodních devíti kilometrech se kroužilo na tratích Světového poháru, proto byl start mužů posunutý na pozdější čas. Všechny změny si vyžádalo vydatné sněžení a riziko lavin podél původně plánované trasy. Profil letošního závodu Toblach-Cortina se tak výrazně změnil a ztížil, navíc se nekončilo jako tradičně v Cortině. „Na těch tratích Světového poháru mi to moc nechutnalo. Jsou tam prudké výjezdy, měla jsem občas krizi, bolely mě nohy. Pak se to ale zase vždycky naštěstí rozjelo,“ popisovala své pocity na pozměněné trati Smutná.

Hlavní útok v ženském poli přišel na 10. kilometru – při nájezdu do dvou zmiňovaných okruhů Nordic Areny. Z úvodní skupiny se odpoutala Lina Korsgrenová a původní několikačlenná skupina se při jejím stíhání dál rozpadala. Kateřina Smutná objela oba okruhy ve skupince čítající nejdřív šest a poté pět závodnic, stejně jako v úvodní La Diagonele tak bojovala o 5. místo.

„V posledním kopci, asi čtyři kilometry před cílem, jsem se snažila jít dopředu, že to roztrhám. Nemělo to ale úplně smysl, z kopce se to zase všechno sjelo. Pak už jsem se soustředila na poslední výjezd na stadion,“ přiblížila svou taktiku Smutná.

Nakonec se nejrychlejší české závodnici podařilo vybojovat 5. místo a zopakovala tak výsledek z úvodního závodu sezony. „Musím říct, že jsem si na to páté místo věřila a jsem s ním spokojená. Dneska jsem na tom asi byla lépe než minulý týden, ale ještě to není úplně ono.“ Svůj únik dotáhla do vítězného konce Lina Korsgrenová, druhá byla Ida Dahlová a třetí Emilie Fletenová. Druhá žena eD system Bauer Teamu, Anna Sixtová, dokončila závod na 29. místě.

Muži odstartovali netradičně až po dojezdu žen a o vítězi se rozhodovalo v závěrečném sprintu vedoucí skupinky. Ten ovládl Ermil Vokujev, nejlepším z mužů eD system Bauer Teamu byl na 56. místě Bob Impola. Adam Matouš dojel 68., Miroslav Rypl obsadil 70. příčku.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

bauer team muž 25.01.2021 11:09:55

Nejdřív přesun ze soboty na neděli a pak také velká změna trati, která se mimo jiné o 4 kilometry zkrátila. S tím vším si museli dálkoví běžci na lyžích poradit ve druhém podniku seriálu Visma Ski Classics. Na 38kilometrou trať vyrazily jako první ženy a Kateřina Smutná skončila jako nejlepší z Češek na 5. místě – stejně jako před týdnem na La Diagonele. Muži odstartovali až po závodu žen.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.