Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Standa Řezáč v cíli Karlovské 50 přespurtoval mladší soupeře

Standa Řezáč v cíli Karlovské 50 přespurtoval mladší soupeře
foto: SkiTour

ČEZ Ski Tour | 16.02.2019 | přečteno: 6736×

Výstřel místních portašů symbolicky odstartoval sobotní program dospělých závodů na tratích 10, 25 a 50 km. Největším lákadlem pro fanoušky běžeckého lyžování byla nejen skvěle připravená trať údolím Velkých Karlovic, ale také slunečné počasí a účast známých tváří. Jednou z nich byl i legendární český laufař Stanislav Řezáč, který se se svými soupeři postaral o parádní tečku za závodním dnem.

Unikátní atmosféra, občerstvovačky s frgály, startovní výstřel valašských portášů a jedinečná trať. Karlovská 50 po dvou letech konečně zase bavila, a to doslova. Po celou závodní sobotu se bylo na co dívat. Na nejkratší distanci 10 km potvrdil svou suverenitu Ondra Zadrobílek, na 25km trase úřadovali překvapivě polští závodníci. A na královské 50? Tam se z vítězství radoval Stanislav Řezáč.

Kdo však čekal, že pro něj bude vítězství samozřejmostí, hodně by se divil. Průběh závodu byl více než dramatický, od samotného startu se vpředu usadil Václav Sedláček následován Jiřím Ročárkem, již zmiňovaným Standou Řezáčem a Pavlem Ondráškem. A toto pořadí vydrželo až do cíle jen s tím rozdílem, že ve finiši vyšel spurt nejlépe Řezáčovi, který se před všechny soupeře natáhl špičkou běžky. Úchvatný finiš sledoval zaplněný stadion ve Velkých Karlovicích.

“Byl to krásný závod. Počasí se vydařilo na výbornou. Trať byla náročná, hodně kopečků, ale o to víc se závodilo. Měl jsem na zádech tři skvělé soupeře, kteří mě donutili jet skutečně naplno. Nakonec jsem se štěstím vyhrál, bylo to doslova o pár centimetrů, špičku běžky. O to více si podobného vítězství vážím," uvedl Řezáč.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 16.02.2019 14:10:48

Výstřel místních portašů symbolicky odstartoval sobotní program dospělých závodů na tratích 10, 25 a 50 km. Největším lákadlem pro fanoušky běžeckého lyžování byla nejen skvěle připravená trať údolím Velkých Karlovic, ale také slunečné počasí a účast známých tváří. Jednou z nich byl i legendární český laufař Stanislav Řezáč, který se se svými soupeři postaral o parádní tečku za závodním dnem.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.