Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČEZ SkiTour: Zima se na JeLyMana vrátila v pravý čas

ČEZ SkiTour: Zima se na JeLyMana vrátila v pravý čas
foto: ČEZ SkiTour

ČEZ Ski Tour | 27.02.2023 | přečteno: 1765×

Předzávodní obavy o dostatek sněhu na Jesenickém lyžařském maratonu zmizely stejně rychle jako pára nad hrncem od místních borůvkových knedlíků. Okolí Paprsku oba závodní dny doprovázelo mírné, avšak vytrvalé sněžení, které v kombinaci s teplotami pod nulou připravilo 428 registrovaným účastníkům parádní podmínky a skvěle připravené tratě.

Jak už je na ČEZ SkiTour zvykem, v sobotu se do stopy vyřítila budoucnost českého běhu na lyžích, a to od předškolní drobotiny až po žákovské kategorie. Holky a kluci ve věku od 6 do 15 let se statečně popasovali s úseky od 300 metrů až po 3 kilometry. První den následně pokračoval závodem dospělých na 20 km volnou technikou.

Nejlepší ženou se ve skejtovém závodě stala Darina Krausová, která byla v cíli svým triumfem příjemně překvapena: „Závod byl velmi rychlý a upřímně jsem v druhé půlce trati čekala, kdy se objeví krize. Dnes mě však úplně minula a je z toho první místo za což jsem samozřejmě moc vděčná.“

Mezi muži zvítězil lídr probíhajícího ročníku SkiTour Petr Knop. Suverén letošního seriálu si navíc podmanil i nedělních 40 km klasicky. „Měl jsem trochu obavy, aby mi vydržely síly na oba závody. Naštěstí to všechno sedlo, a i díky počasí jsem si Jelymana opravdu užil,“ popsal v cíli člen eD System Silvini Teamu.

První místo v ženské kategorii na zmíněné čtyřicítce získala Adéla Ročárková, která se dokonce třetinu závodu pohybovala v první skupince mužů. „Zkusila jsem se co nejdéle držet vedoucí skupiny kluků, ale na 12 km mě odpárali a zbytek závodu jsem musela kousat sama. Při průjezdu do závěrečného kola kolem restaurace bylo těžké projet, radši už bych seděla na obědě,“ svěřila se s úsměvem po závodě.

Klasika byla k vidění i u zbývajících dvou nedělních závodů. Trať na 20 km ovládla Marcela Dudešková a z mužů se z křišťálové medaile od Crystal Bohemia radoval Kryštof Horník. Oblíbený rodinný závod ČT 10 km klasicky patřil mladým nadějím z Fenix Ski Teamu Jeseník. Přehled vítězů všech závodů je k dispozici níže, kompletní výsledky je pak možné získat na webu SkiTour.

Vydařený víkend si užívali nejen elitní závodníci, ale rovněž desítky amatérských lyžařů. O své dojmy se podělil i nejstarší závodník JeLyMana. „Trasa byla naprosto perfektní a osobně jsem byl rád, že došlo k její menší úpravě. Horší už to bylo s mými silami, ale o to větší spokojenost v cíli,“ zhodnotil svůj závod na 40 km osmdesátiletý Otakar Srovnal, který byl zároveň na stupních vítězů ve své kategorii 70+.

ČEZ SkiTour míří do finále. Příští díl seriálu proběhne na Cínovci v Krušných horách a následně se závodníci mohou těšit na speciální zavírák v okolí skokanských můstků města Harrachov. Součástí poslední zastávky SkiTour bude i atraktivní večerní závod na 20 km volnou technikou. Registrovat se lze online na webu SkiTour i přímo v místě konání závodů.

Těšíme se ve stopě. SKOL!

Vítězové závodu VW 20 km volnou technikou

Petr Knop, eD System Silvini Team

Darina Krausová, AKEZ Kopřivnice

Vítězové závodu JeLyMan 40 km klasicky

Petr Knop, eD System Silvini Team

Adéla Ročárková, Vltava Fund Ski Team

Vítězové závodu JeLyMan 20 km klasicky

Kryštof Horník, Fenix Ski Team Jeseník

Marcela Dudešková, Fortex Ski Moravský Beroun

Vítězové závodu ČT 10 km klasicky

Martin Pospíšil, Fenix Ski Team Jeseník

Monika Bandíková, Fenix Ski Team Jeseník

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 27.02.2023 13:30:15

Předzávodní obavy o dostatek sněhu na Jesenickém lyžařském maratonu zmizely stejně rychle jako pára nad hrncem od místních borůvkových knedlíků. Okolí Paprsku oba závodní dny doprovázelo mírné, avšak vytrvalé sněžení, které v kombinaci s teplotami pod nulou připravilo 428 registrovaným účastníkům parádní podmínky a skvěle připravené tratě.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.