Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SNĚHOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ: Vyjeďte do hor za posledním sněhem

SNĚHOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ: Vyjeďte do hor za posledním sněhem
foto: Miloš Lubas, Stopa pro život

Markéta Kalinová | 21.03.2015 | přečteno: 10773×

Sněhu sice ubývá, ale jelikož v noci stále mrzne, netaje tak rychle, a kdo chce, ještě si hezky zalyžuje. V pátek bylo ještě krásně slunečno, o víkendu pravděpodobně přibude oblačnosti a v neděli ráno by mohlo i lehce sněžit. Anebo vyrazte ve všední dny!

Jizerská magistrála je sjízdná a stále ji upravují, je však třeba si dávat pozor na vytátá místa. Přenášet se musí například pod Novou loukou a u Blaťáku. Také u Máří sníh tradičně rychle mizí. Zejména v lesních úsecích pak přibývá jehličí a nečistot ve stopě, ale s tím se dá při jarním lyžování počítat.

V Krkonoších podle všeho platí, že čím výše, tím lépe, co se sjízdnosti a kvality tratí týče, takže pokud se vydáte na hřebenovou túru, neměli byste být zklamaní. To samé platí i o Orlických horách, kde to prý na hřebeni vypadá ještě na pár víkendů lyžování, zatímco v nižších polohách už choďte raději pěšky.

Z Jeseníků máme informace od lyžařů z minulého víkendu, kdy připadlo cca 3cm sněhu a lyžovat šlo. Předpokládejme, že to půjde i tento víkend a lépe si zalyžujete nejspíš opět ve vyšších polohách. V Beskydech lze dle zpráv z 18.3. sněhu dostatek jak na trase Papežov-Lysá jak v okolí Pusteven.

Ve Vysočina Aréně je pro trénující nadšence stále použitelný okruh 2500 m, i když i tam jsou vytátá místa a jehličí.

Na Šumavě proběhly podle dostupných informací poslední strojové úpravy 6. a 7. března a už ten víkend byly běžecké trasy sjízdné jen ve vyšších polohách. Vypravit se na Šumavu na běžky bychom už tudíž nedoporučovali. V Krušných horách to v některých oblastech ještě jde. Stopy jsou upravené například v okolí Božího Daru.

Podrobné a aktuální zpravodajství naleznete na serveru WWW.KAMZASNEHEM­.CZ.

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mkalinova žena 21.03.2015 12:49:10

Sněhu sice ubývá, ale jelikož v noci stále mrzne, netaje tak rychle, a kdo chce, ještě si hezky zalyžuje. V pátek bylo ještě krásně slunečno, o víkendu pravděpodobně přibude oblačnosti a v neděli ráno by mohlo i lehce sněžit. Anebo vyrazte ve všední dny!
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.