Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SNĚHOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ: Na horách panují slušné lyžařské podmínky

SNĚHOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ: Na horách panují slušné lyžařské podmínky
foto: Zdenek Krchák

Markéta Kalinová | 14.01.2015 | přečteno: 9244×

Podle zpráv od lyžařů a dalších dostupných zdrojů panují téměř na všech českých horách slušné podmínky pro běžecké lyžování. Po mohutném tání způsobeném oteplením a deštěm minulý víkend se ochladilo a z neděle na pondělí opět nasněžilo. Sníh však postupně znovu lehce odtával a není ho tudíž nazbyt, a tak pro jistotu doporučujeme starší lyže.

V Jizerských horách na zmrzlý podklad napadlo pár centimetrů nového prašanu. Jizerská magistrála byla upravena ve čtvrtek a podmínky jsou natolik dobré, že další úprava zatím není plánována. I v Krkonoších je upraveno cca 50 km tratí, a to tzv. malý okruh Černá hora, okruh Světlá hora, Krkonošská cesta a Černohorská do Janských Lázních. Dobře sjízdný je i úsek z Benecka na Mísečky a Zlaté návrší.

V Jeseníkách je z Červenohorského sedla na Ovčárnu výborně upravená trať jak na klasiku, tak i bruslení. Na běžky se bez obav můžete vypravit i v Orlických horách v okolí Velké Deštné. Naopak na Vysočině není po sněhu téměř ani památky. Krátký upravený okruh je jen ve Vysočina aréně v Novém Městě na Moravě.

Situace není příliš příznivá ani na Šumavě, v okolí Horské Kvildy je pouze cca 5cm poprašek a stopy nelze upravovat. V Krušných horách podle všeho lyžovat lze, jen pozor na vytátá místa a kamínky.

Podrobné a aktuální zpravodajství naleznete na serveru WWW.KAMZASNEHEM­.CZ.

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mkalinova žena 16.01.2015 11:57:53

Podle zpráv od lyžařů a dalších dostupných zdrojů panují téměř na všech českých horách slušné podmínky pro běžecké lyžování. Po mohutném tání způsobeném oteplením a deštěm minulý víkend se ochladilo a z neděle na pondělí opět nasněžilo. Sníh však postupně znovu lehce odtával a není ho tudíž nazbyt, a tak pro jistotu doporučujeme starší lyže.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.