Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

SNĚHOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ: Na českých horách je krásně

SNĚHOVÉ ZPRAVODAJSTVÍ: Na českých horách je krásně
foto: Zdenek Krchák

Markéta Kalinová | 06.02.2015 | přečteno: 11921×

Na českých horách panují ideální sněhové podmínky, tratě jsou povětšinou upraveny, teploty se pohybují lehce pod nulou a svítí sluníčko. Na serveru www.kamzasnehem.cz si však někteří lyžaři stěžovali na stav tratě Jilemnické 50, která se jede o víkendu a která se má po několika letech uskutečnit přímo na loukách v okolí Jilemnice. Prý tam vylézá hlína.

Ve vyšších polohách Krkonoš takovýto problém nehrozí. Přes týden sice úprava pokulhávala, ale na víkend stopy jistě upraví.

Dostatek sněhu, ale poněkud horší úpravu hlásí i lyžaři ze Šumavy. Podle serveru www.bilastopa.cz však proběhla v úterý strojová úprava okruhu Poledník a okruhu Laka. Nově upraven je prý i okruh Borová Lada – Židovská cesta – Bučina- Knížecí pláně – Žďárecké sedélko a zpět + Vlasatá cesta. Z Borové Lady se tento víkend jede závod Kašperská 30.

Krušné hory jsou podle všeho pro běžkaře hezky upravené. Lidé chválí především Flájský okruh, okruh Vlčí hora, kolečko okolo Meluzíny či Dlouhou louku. Pěkně zalyžovat si můžete i v Lužických horách, třeba v oblasti Polevsko – Kytlice nebo na okruzích v Doubici či u Cvikova. Tam jsou stopy projeté pouze lyžaři a možná je upraví na víkend.

V Jizerských horách jsou prý nejlepší podmínky od začátku roku a to jak na klasiku, tak na bruslení. Podle Jizerské OPS prý na víkend i tak perfektní stopy ještě upraví. V sobotu ze stadionu v Bedřichově startuje vytrvalostní závod Boboloppet na 90 km, v neděli pak lyžařský orientační závod Bedřichovská pětihodinovka. Ani jedna z akcí však není natolik masová, aby ohrozila běžný provoz na Jizerské magistrále.

V některých oblastech Orlických hor (v okolí Čihalky) jsou stopy prošlápnuté pouze od lyžařů – turistů, jinde je to jde bez problémů na bruslení i klasiku (z Luisina na Pěticestí). Hezky upravené stopy prý mají v Jeseníkách a to například v okolí Paprsku. Poklonu rolbařům z Velkých Karlovic vysekl i lyžař, který si vyrazil na běžky do Beskyd. Ze všech těchto zpráv plyne, že kdo vyrazí tento víkend na hory, jistě neprohloupí.

Podrobné a aktuální zpravodajství naleznete na serveru WWW.KAMZASNEHEM­.CZ.

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

mkalinova žena 06.02.2015 18:46:35

Na českých horách panují ideální sněhové podmínky, tratě jsou povětšinou upraveny, teploty se pohybují lehce pod nulou a svítí sluníčko. Na serveru www.kamzasnehem.cz si však někteří lyžaři stěžovali na stav tratě Jilemnické 50, která se jede o víkendu a která se má po několika letech uskutečnit přímo na loukách v okolí Jilemnice. Prý tam vylézá hlína.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.