Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Hledáte tip na výlet? Skiareál Lipno je otevřen běžkařům

Hledáte tip na výlet? Skiareál Lipno je otevřen běžkařům
foto: Skiareál Lipno

tisková zpráva | 28.12.2020 | přečteno: 3744×

Lyžařská střediska jsou z důvodu nařízení vlády od neděle uzavřena, stejně tak Skiareál Lipno. Protože je ale celoročně centrem pro aktivní dovolenou i jednodenní výlety, rozhodl se i v této složité době nabídnout maximum. Zasněžené sjezdovky, které měly původně sloužit ke sjezdovému lyžování a snowboardingu, nabízí všem běžkařům či skialpinistům. Prostě všem, kterým pohyb na čerstvém vzduchu přináší radost a aktuálně jim díky všem omezením velmi chybí.

„Po domluvě s majiteli skiareálu a ve spolupráci s našimi zkušenými zaměstnanci z provozu, jsme se rozhodli připravit na zasněžených sjezdovkách běžkařský okruh,“ informuje generální ředitel Skiareálu Lipno Matěj Kratochvíl a dodává, že celý okruh je označený a jednosměrný.

Nastoupit na něj lze z centrálního parkoviště nebo z parkoviště P2, které se nachází u nejnovější sjezdovky s názvem Lipenská. Okruh je možno přizpůsobit fyzické zdatnosti běžkaře a využít tak jednotlivé části mezi Kramolínským a Slupečenským vrchem, který je dlouhý 3,5 km. Celý okruh pak měří 5,5 km. Směry okruhu jsou vyznačeny na navigačních modrých tyčích podél běžeckého okruhu.  

Přesto, že vánoční svátky jsou často spojovány s hojností jídla a mnoho lidí vyhledává právě aktivní pohyb, aby udělali něco pro své zdraví, nebudou návštěvníci lipenského skiareálu ponecháni bez vody či teplého čaje. Výdejní okno v restauraci Energo je otevřeno denně od 10 do 16 hodin.

V souvislosti s bojem proti šíření koronaviru platí od neděle po celé České republice nejvyšší stupeň protiepidemických opatření. „Snažili jsme se vyjít vstříc lidem, kterým chybí pohyb na čerstvém vzduchu. Zároveň je ale třeba připomenout, že platí vládní nařízení a ta je třeba respektovat,“ připomíná tisková mluvčí Skiareálu Lipno Olga Kneiflová.“ Dostatečné rozestupy, nošení roušek v blízkosti dalších osob či omezení styku ve větším počtu jsou ale podmínky, které lze při běžkování poměrně snadno splnit,“ dodává Kneiflová a žádá také všechny pěší návštěvníky areálu, aby byli ohleduplní k upraveným tratím a neničili je svým neopatrným přecházením nebo přejížděním saní či bobů.

Stezka korunami stromů Lipno je otevřená i v zimě! Udělejte si jednodenní výlet na čerstvý vzduch, vyčistěte si hlavu a zažijte Stezku korunami stromů Lipno zahalenou do zimního kabátu. Odměnou vám bude neopakovatelná atmosféra zasněžené šumavské přírody. Ke Stezce se lze dostat snadno pěšky z centrálního parkoviště nebo využít místní Stezkabus. Výlet je ideální pro rodiny, výstup je nenáročný a lze ho absolvovat i s kočárkem.

Novoroční výstup na Stezku korunami stromů Lipno se stal už tradicí pro mnoho rodin s dětmi. Každý návštěvník tak může po vánočním hodování v teple rodinného krbu udělat něco pro své zdraví a na závěr získat i účastnický list na památku.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 28.12.2020 19:03:15

Lyžařská střediska jsou z důvodu nařízení vlády od neděle uzavřena, stejně tak Skiareál Lipno. Protože je ale celoročně centrem pro aktivní dovolenou i jednodenní výlety, rozhodl se i v této složité době nabídnout maximum. Zasněžené sjezdovky, které měly původně sloužit ke sjezdovému lyžování a snowboardingu, nabízí všem běžkařům či skialpinistům. Prostě všem, kterým pohyb na čerstvém vzduchu přináší radost a aktuálně jim díky všem omezením velmi chybí.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.