Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Šumava nabídne tři atraktivní závody během jediného víkendu

tisková zpráva | 23.07.2015 | přečteno: 7861×

Vimperk, Krušlov a Zadov. To jsou tři šumavská místa, kde se předposlední srpnový víkend pojedou tři různé závody. První dva na kolečkových lyžích doplní běžecký kros na zadovských stráních.

Letní šumavský XC-Ski Tripple, jak se celý podnik jmenuje, odstartuje v pátek 21. 8. ve Vimperku, kde je na programu odpolední kritérium, v sobotu 22. 8. se přesune do Krušlova a v neděli 23. 8. dopoledne nabídne zmiňovaný běžecký kros na Zadově. Spojení třech šumavských sportovních klubů slibuje atraktivní program prakticky na jednom místě.

Garantem pátečního programu je Fischer Ski klub Šumava Vimperk a závod odstartuje v 17 hodin ve sportovním areálu Vodník. Tam se pojede kritérium na kolečkových lyžích a závodníci budou kroužit na kilometrovém asfaltovém oválu. Závod je určený pro kategorie dorostu, juniorů a dospělých. Už v 16 hodin začíná na místě trénink. „Vodník je místo, kde v létě i v zimě pořádáme řadu závodů, včetně třeba mistrovství republiky žactva. Třídenní program, který jsme toto léto připravili s kolegy ze Čkyně a Stach, je už dobrý důvod, aby si na Šumavu přijeli protáhnout tělo i zástupci lyžařské elity dospělých“, zve na závody Karel Hudeček, předseda vimperského lyžařského klubu.

Sobotní závod O pohár krušlovského medu pořádá ve spolupráci s vimperským klubem SK Outdoor Kids ze Čkyně. Organizátoří lákají na pěkný profil trati a nádherné výhledy na Strakonicko, závodu se zúčastní i část české reprezentace. Loňskou hlavní kategorii mužů vyhrál člen bronzové olympijské štafety ze ZOH ve Vancouveru Martin Jakš a letos do Krušlova dorazí i řada jeho reprezentačních kolegů i kolegyň. „Loni nám vyšlo skvělé počasí a diváci i závodníci byli spokojení. Letos máme větší podporu sponzorů, okolních obcí a je i větší mediální zájem, takže věříme, že letošní ročník bude ještě atraktivnější. Navíc jsme závody rozšířili i o malé děti, které pojedou na kolečkových bruslích, proto očekáváme i větší účast," říká Jiří Mánek, trenér Outdoor Kids a pořadatel závodu. Od starších žáků po dospělé se pojede na kolečkových lyžích, a to intervalově, tedy s individuálním startem. Začátek prvního závodu je plánovaný na 9:30, vyhlášení na 13:30.

Bez lyží, zato přímo v lyžařském areálu na Zadově, se odehraje nedělní běžecký kros, který organizuje lyžařský oddíl TJ Sokol Stachy. Již 10. ročník odstartuje v 10 hodin a vypsané jsou kategorie od benjamínků po dospělé. „Je to závod, který většinou pořádáme poslední víkend v srpnu. Letos jsme to ale propojili s další dvojicí šumavských závodů, aby to bylo zajímavější a pestřejší. Na Zadov v srpnu jezdí na soustředění Dukla Liberec, Ski Jilemnice nebo plavci z Příbrami. Doufáme, že i letos bude závod početný a kvalitní,“ věří organizátorka Petr Frühaufová.

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 23.07.2015 16:31:06

Vimperk, Krušlov a Zadov. To jsou tři šumavská místa, kde se předposlední srpnový víkend pojedou tři různé závody. První dva na kolečkových lyžích doplní běžecký kros na zadovských stráních.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.