Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Katka Smutná nenašla přemožitelku ani na Jizerské 50

Katka Smutná nenašla přemožitelku ani na Jizerské 50
foto: ČEZ Jizerská 50

Radek Narovec | 19.02.2017 | přečteno: 12005×

Ironwomanka na lyžích! Kateřina Smutná rozdrtila své soupeřky včetně Švédky Britty Johanssonové Norgrenové a s velkým náskokem zvítězila na 50. ročníku ČEZ Jizerské 50. Proměnila tak svůj pátý letošní start na Visma Ski Classics v pátý triumf. „Posledních pět kilometrů jsem si hrábla na dno,“ zářila spokojeností v cíli. Švédka dojela druhá a v čele seriálu má náskok už jen 15 bodů.

Byla to radost Kateřinu sledovat, jak koncentrovaně sjíždí poslední pasáže závodu a v cíli si užívá další vítězství. Vyhrála v Jizerkách již podruhé, předloni to bylo ještě s vlaječkou Rakouska ve výsledcích. Přitom to dlouho vypadalo na další těsný souboj s vedoucí seriálu. Švédka i Češka závodící za Team Santander se zhruba 13 kilometrů před cílem odpoutaly od Norky Astrid Oeyre Slindové a česká reprezentantka si pošetřila více sil do posledních kilometrů, kde již Johanssonová neměla kde brát.

„Vyvíjelo se to stejně jako před dvěma lety, takové malé déjà vu. Švédce se moc nechtělo tahat, ale podařilo se mi dobře rozvrhnout síly, přesto – posledních pět kilometrů jsem si hrábla až na samé dno,“ řekla Smutná v prvním rozhovoru v cíli.

Smutná ztrácí na Švédku už jen 15 bodů, Visma Ski Classics pokračuje 5. března švédským Vasaloppetem.

Ke svému jubileu si pořadatelé nadělili nejrychlejší čas v historii největšího závodu v běhu na lyžích u nás – Nor Morten Eide Pedersen zdolal 50 kilometrů za 1:55:53, když v mocném finiši udolal svého krajana Pettera Eliassena o půlvteřinu.

Nejrychlejším českým závodníkem byl Standa Řezáč na 13. místě se ztrátou téměř pěti minut na vítěze. Na 27. příčce dokončil Radek Šretr a upevnil si vedení v domácím seriálu běhů na lyžích SkiTour.

Lukáš Bauer, který dojel na 22. příčce, pojal Jizerskou jako přípravu na blížící se MS v Lahti: „Získal jsem pocit, že jsem po závěrečné přípravě dobře připraven. Ve stoupáních se mi se soupeři dařilo držet krok. Cítil jsem jen, že mi na té rychlé Jizerce chybí jiskra, ale ta snad v těch posledních 10 dnech přijde.“ Bauera ještě v týdnu čekají tři krátké a svižné tréninky na Božím Daru, v pátek pak odlétá do Lahti, kde má 1. března na programu patnáctku klasicky.

VÝSLEDKY ČEZ JIZERSKÉ 50

POŘADÍ VISMA SKI CLASSICS PO JIZERSKÉ 50

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

Radek Narovec muž 19.02.2017 11:24:37

Ironwomanka na lyžích! Kateřina Smutná rozdrtila své soupeřky včetně Švédky Britty Johanssonové Norgrenové a s velkým náskokem zvítězila na 50. ročníku ČEZ Jizerské 50. Proměnila tak svůj pátý letošní start na Visma Ski Classics v pátý triumf. „Posledních pět kilometrů jsem si hrábla na dno,“ zářila spokojeností v cíli. Švédka dojela druhá a s malým náskok uhájila vedení v seriálu.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.