Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

ČEZ SkiTour zahajuje v půli ledna na Horních Mísečkách

ČEZ SkiTour zahajuje v půli ledna na Horních Mísečkách
foto: ČEZ SkiTour

ČEZ Ski Tour | 08.01.2024 | přečteno: 600×

Přinášíme dobré zprávy pro všechny milovníky běžeckého lyžování. Největší seriál v běhu na lyžích v Česku pokračuje i v nadcházející zimní sezoně! Závodníci si mohou vybrat z 8 závodů v unikátních lokalitách po celém Česku. Svůj závod si najde každý – ať už podle místa či délky trasy.

17. ročník ČEZ SkiTour odstartujeme o víkendu 13.–14. ledna na Horních Mísečkách, které nabízí po většinu zimy ideální sněhové podmínky. Okruhy opět povedou malebným Krkonošským národním parkem v okolí Labské boudy a Medvědína. Pokračovat budeme o týden později u tradiční Krušnohorské 30, kde se závodníci projedou z Cínovce po Krušnohorské magistrále a zčásti zavítají i do Německa. V posledním lednovém víkendu navážeme po roční pauze oblíbeným nočním Bedřichovským Night Light Marathonem, který zavede lyžaře za svitu měsíce a čelovek do stop ČEZ Jizerské 50.

Únor pak rozjedeme na 40. ročníku Orlického maratonu v nádherném okolí Deštného v Orlických horách, kde jsme si vloni užili azurové počasí a bílou zimní pohádku. Už následující čtvrtek, 8. února pak vypukne největší běžkařská akce u nás, 57. ČEZ Jizerská 50. Na programu bude po celé čtyři dny spousta aktivit na trati i v zázemí. Poslední únorový víkend vyrazíme na Jesenický lyžařský maraton známý jako JeLyMan, který závodníky provede krásným okolím Králického Sněžníku na pomezí Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku.

Po partnerském závodě Bieg Piastów v Polsku uzavřou sezonu ČEZ SkiTour 8.–9. 3. závody v Harrachově, kde si závodníci vychutnají okolí slavných skokanských můstků a první závodní den se znovu projedou zasněženými stopami za svitu měsíce a čelovek. Borcem na konec a závěrečnou tečkou za sezonou tu bude už podruhé slavnostní vyhlášení celkového pořadí seriálu.

Trasy závodů ČEZ SkiTour jsou vhodné jak pro začátečníky a rodiny s dětmi, pro které jsou ideální 10 km tratě, až po nejzdatnější běžkaře, co si dají maratonských 40 km nebo i ČEZ Jizerskou 50. Ani u nadcházejícím ročníku seriálu nechybí dětské závody Mini SkiTour pro nejmladší běžkaře do 15 let. Neváhejte a přihlaste se na vybraný závod a rozjeďte zimu na běžkách!

Termíny 17. ročníku ČEZ SkiTour:

Horní Mísečky, Krkonoše

13. – 14. 1. 2024

Krušnohorská 30, Cínovec

20. – 21. 1. 2024

Bedřichovský Night Light Marathon, Jizerské hory

26. – 27. 1. 2024

Orlický maraton, Deštné v Orl. horách

3. – 4. 2. 2024

ČEZ Jizerská 50

8. – 11. 2. 2024

JeLyMan, Jeseníky

24. – 25. 2. 2024

Bieg Piastów, Jakuszyce

1. – 3. 3. 2024

Harrachov, Krkonoše

8. – 9. 3. 2024

Více informací a přihlášky na www.ski-tour.cz, www.jiz50.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

skitour žena 08.01.2024 15:27:35

Přinášíme dobré zprávy pro všechny milovníky běžeckého lyžování. Největší seriál v běhu na lyžích v Česku pokračuje i v nadcházející zimní sezoně! Závodníci si mohou vybrat z 8 závodů v unikátních lokalitách po celém Česku. Svůj závod si najde každý – ať už podle místa či délky trasy.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.