vodiči na půlmaratonu na OT nebo RT
Praha
mapo
01.04.2011 08:56:01
Nejlepším vodičem jsou něčí záda před vámi
takhle to praktikuju
většinou já. Budu držet na dálku palce všem, to dáte.
Benešov u Prahy
chuchvi
01.04.2011 09:04:03
>> kanovsky, 01. 04. 2011 07:05:56
Tuto výpověd beru jako jednu z názorů na danou věc.At si vrcholový atleti běžej na OT,ale pan Škorpil nesmí zapomenout,že tento závod je určen pro velmi širokou veřejnost a kdokoliv se rozhodl pro běh tak právě seriál PIM byl pro většinu jeho ůvodem do 1/2 a celého maratonu.V případě ME a MS je to samotřejmě neaplikovatelná záležitost.Myslím,že přesně tenhle problém jsme řešily před rokem a máš stejné myšlenky jako jsem prosazoval já.K danému balonku nějakou doplnující informaci,což je logické a nejjednodušší způsob jak informovat běžce o čase na RT a zároven OT.Příklad:4 vodiči na čas 1:50 vybíhající po 5 minutách.Příklad informačního doplňku:druhý balonek s označením +5min,+10min atd.Což už si každý rozhodne pro kterého kdy proběhne bránou.Jestli třeba pro toho který je 3 minuty před ním nebo 7 minut za ním.P.S.neznám žádného závodíka co by probíhal pod bránou a nekoukl se na prošlý čas.
Brno
Petr Kaňovský
01.04.2011 09:17:57
>> chuchvi, 01. 04. 2011 09:04:03
Problémem je, že zájemců o vodičství je málo, protože vodičství nezahrnuje žádný velký benefit, aby se do něj běžci hrnuli …
I když pravdou je i to, že zcela reálně uvažuji, že obětuji své ambice běžet na 1:30 a poběžím jako vodič na OT 2:00, pokud Miloš nesežene někoho jiného (už jsem mu to nabídl).
Více už k tématu nediskutuji, mám tu jinou práci a pak se musím
nachystat a odjet do Prahy. ![]()
Benešov u Prahy
chuchvi
01.04.2011 09:25:36
>> kanovsky, 01. 04. 2011 09:17:57
Jasný.Mé vyjádření k problému je též u konce.Pouze jsem chtěl oprášit můj starý názor.
Tak ať si to užiješ a dáš to pod těch 1:30.
Praha
EvženGe
01.04.2011 09:25:48
K tomu, co má člověk z vodičství. Pokud je zavedený vodič a účast „nemá povinnou“, tak má startovné zdarma. Pokud se přihlásí sám jako třeba já (a nejen já), aby náhodou nepřišel o účast (mám všechny starty), tak z toho má jen ten dobrej pocit. Vodič navic neběží svým tempem. A pomalejší může zničit víc, něž si myslíte. Proto vodičů je pořád málo.
Mimochodem, to by byl i případ Petra Kaňovského, ten má taky už svoje číslo zaplacený.
Postrizin
SlavoK
01.04.2011 10:15:59
>> EvženGe, 01. 04. 2011 09:25:48
Ale no tak, pomalejsi tempo nici vic nez kdyz bezis naplno?! Ja teda bezel treninkovych behu 20 – 25km peknou spoustu pomaleji nez to beham na zavode a vzdy jsem mnohem mene unaveny psychycky i fyzicky ;)
Aki
01.04.2011 11:03:22
Minulý rok jsem chtěl běžet na 1:50. Byl jsem na srazu vodičů, a do koridoru jsem se s číslem kolem 3400, dostal celkem dost dopředu. Měli jsme nakonec necelou minutku zpoždění oproti OT. Nakonec to všechno dopadlo jinak, ale proč to píšu. Předpokládám, že bude opět sraz vodičů a jejich oveček a otázkou je jestli bude umožněné zařazení oveček u vybraného vodiče v koridoru kam nepatří? Resp. jestli se budou tolerovat lidi kolem vodiče, kteří tam jsou s ním. Minule nás na 1:50 moc nebylo, vyhodit nás chtěli, ale nakonec jsme tam zůstali, nevím jak je to u jiných časů. Myslím, že vyřešení této otázky by mohlo zajímat spoustu lidí, vzhledem k diskuzi…
Brno
lata
01.04.2011 11:10:49
Jako vzdy – zastanci obou stran se na vodicstvi divaji ze sveho pohledu…
a maji pravdu
Kdyz se
vezmou vsechny logicke a rozumne argumenty, tak existuje snadne reseni, jak vse
skloubit dohromady. Uz se zde diskutovalo o vlnach – proc neudelat vlny
2. Prvni by byla bez vodicu a druha s vodici. Tot vse. Kazdy uz by si zvolil
podle sebe, jestli chce bezet s vodicskou pomoci, nebo zda se spolehne na sve
stopky, sily a zkusenosti… Vodici by se v tomto pripade nemuseli zabyvat OT,
ale bezeli by na RT, protoze v teto skupine by bezeli jen bezci, ktere RT
zajima vic. Tim by byl splnen i argument zastancu OT, co se tyce vodicstvi a
atletickych pravidel, protoze by bylo predem jasne deklarovano, ze druha vlna
bezcu neni „zavodni“. To by bylo urcite jasne i pro cizince. Co vy
na to?
Praha
EvženGe
01.04.2011 12:03:58
>> SlavoK, 01. 04. 2011 10:15:59
Hele to by ses divil. Běžíš totiž pravidelně, ale ne svým tempem. Příklad mám starý asi 4–5 let. Na 4:15 běželi Ivana Pilařová (osobák pod 3:40, běžně pod 4:00) a Tomáš Dittrich (osobák pod 3:30 a běžně 3:45). Udrželi čas přesně (doteď se oprávněně chluběj, že odchylky na desítkách měli do minuty). Já doběhl těsně za nimi a oba leželi na zemi, úplně vyřízený. A do „normálního“ stavu se dostali až tak za čtvrt hodiny. A i další vodiči ti dají pár historek, jak ke konci nemohli v čase, který by považovali při normálním závodě za ostudný.
rudo
01.04.2011 12:19:01
>> EvženGe, 01. 04. 2011 12:03:58
je to zmena biomechaniky, uplne iny pracovny vzorec svalov. Nohy z toho bolia a spotrebuje sa vela energie.
Preto sa trenuje spravne maratonske tempo, aby bol v nom bezec zvyknuty bezat efektivne.
Postrizin
SlavoK
01.04.2011 13:22:03
>> EvženGe, 01. 04. 2011 12:03:58
Maraton je neco jineho, malokdo je zvyklej bezet vkuse 4hodiny jakymkoliv tempem tak ze ho to znici i kdyz bezi relativne pomalu.
Praha 5 - Barrandov
Rosťa
01.04.2011 15:27:56
>> Aki, 01. 04. 2011 11:03:22
Myslím, že přesně jako to píše Aki, to bude i letos:-) Já jsem letos
vodič na 1:40 a pokusím se „svoje ovečky“ procpat koridorem co nejvíc
dopředu. Nejvíc znamená, abychom startovní čásru překonali tak 1:30 po
startovním výstřelu, to na 1:40 stačí. Balónky vodičů jsou z dálky
dobře viditelné, zájemci nemusí být s vodičem ve skupině, mohou ho mít
„na dohled“. Ale jen v případě, že vodič (jako já loni při maratonu)
nezaběhne s balónkem pod strom, to pak z dálky už balónek viditelný
není ![]()
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.