Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest nártů

Bolest nártů

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Příbram

Ciriel žena 15.09.2009 06:54:57

Ahoj běžci a běžkyně,

mám problém s nártama! Před 14 dni jsem absolvovala velmi rychlou chůzí na střídačku s během 70 km vzdálenost terénem, bohužel (chyba neznalce) jsem měla klasický boty do terénu, na chození. A to pěkně utažený, abych tam měla nohy najisto, haha. No…trasu sem došla na Ibalginech, namazaná Fastum gelem a i tak v delíriu (z bolesti, nikoli z prášků :-) ). Za 14 dnů běžím 45 km orienťák, takže nechci moc polevit v tréninku…dala jsem si týden pauzu potřebnou na regeneraci z důvodu obnovení schopnosti dojít aspoň na wc :D A teď už týden běhám, ale stále to pobolívá. Jeden den běžím, spustím to, druhý den mám volno, dá se to do kupy, pak zas běžím a rozjede se to znovu. Myslím, že bolest je klasická z utažených bot a ochození…jsou to oba nárty, taková ta kostní bolest…

Nemáte radu, co s tím, abych to za těch 14 dnů dala dokupy? A pokud to nestihnu, tak něco, abych přežila ten orienťák? Něčim namazat předem? Vzít si zas Ibalgin, jak to začne bolest? Nebo snad neběžet????? Boty už mám zásadně povolený (tkaničky) a specielní na běh, o číslo větší, takže v tom by problém už být neměl.

Díky za každou radu nebo aspoň nápad :-)

avatar

Praha 4

Celkem 28230,23 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:14 (2013)
půlmaraton: 1:49:29 (2009)
maraton: 3:57:28 (2014)

Dav muž 15.09.2009 09:10:31

Bolest je docela dobrá v tom, že člověka hlídá, upozorňuje ho na jeho možnosti, v pravý čas ho brzdí při zdravotních problémech, ..takže co třeba zaměnit Ibalgin za něco protizánětlivého, co netlumí bolest, třeba nějaká nesteroidní antirevmatika, jak orálně tak zevně, jako bonus nárty prokrvovat střídavou teplou a studenou koupelí, pak nějaké masírování, hodně nohou hýbat a cvičit, ale jen těsně pod prách bolesti…přeju, ať to povolí.

Motto: ...kam až?
avatar

Příbram

Ciriel žena 15.09.2009 09:14:27

Dav: úžasný, vyzkoušim, děkuju! A budu obtěžovat okolí, aby pěkně mazali a mazali :D

avatar

Rakovník

lassie žena 15.09.2009 09:16:42

Nic proti, ale není to nějak moc km po krátké době po sobě? Já nevím, bojuju spíš s koleny, a co mi pomáhá a uleví: na noc zábal – namazat kostivalem, popř. kostival. tinkturu, přes to kapesník, igelit a něco na to, co to udrží a zabalí, já používám starý krátký návlek na kolo. Na patu jsem to občas použila, že jsem ten kapesník a igelit dala na noc pod teplejší pevnou ponožku, aby to neslezlo. Ta zapářka dost funguje. Rozhodně nic nezkazíš, i kdyby to nemělo moc pomoct. Pak je otázka, jestli Ti ten závod až tak stojí za to a není lepší si dát delší pauzu nebo aspoň ubrat a raděj se zbavit potíží, ať se to furt nevrací. Tak ať se daří.

avatar

Příbram

Ciriel žena 15.09.2009 09:53:33

Lassie: byl mezitím měsíc času k regeneraci, ta první vzdálenost nebyla běh, jen rychlá chůze, jen určitý úseky jsem běhala…je to poslední můj orienťák v tomhle roce, tak ho nechci zmeškat :-/ Zkusim teda i zábal, pěkně jedno popořadě, taky ti díky a též nechť to pěkně běhá.

avatar

Bratislava

Celkem 78591 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:21:58 (2009)

Pranjal muž 16.09.2009 15:13:51

Mne sa celkom osvedčil homeopatický Traumeel krém. Môžeš si ho večer vmasíovať do chodidiel. A tiež by som ti odporúčal, aby si sa v budúcnosti vyhla Ibalginu počas závodu pokiaľ to nieje naozaj nevyhnutné. Keďže po ňom tak necítiš bolesť, dovolí ti to ísť aj za hranicu, ktorá je pre telo zdravá. Takto si môžeš privodiť zranenie, z ktorého sa budeš liečiť veľmi dlho.

avatar

Příbram

Ciriel žena 16.09.2009 15:40:32

Pranjal: Jasně, je mi to s tim Ibalginem jasný, že pak člověk tu hranici už necejtí… Díky za tip na krém!

Nalezené položky: 7 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.