Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » Jak pribrat na hmotnosti?

Jak pribrat na hmotnosti?

Nalezené položky: 12 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Vlašim

10 km: 0:42:41 (2009)

Tomas Zamrzla muž 20.08.2009 22:40:19

Ahoj,

mozna uz to nekde tady je. Popisi svuj problem. Merim 180 cm a mam 55 kg a je me 23 let, chtel bych mit alespon o 10 kg vice. Uz nekolik let vazim porad stejne. K jidlu toho sporadam opravdu hodne a nepribiram. Zdravotni problemy taky nemam, nepocitam-li bolest kolenou nebo kotniku, ale to se vzdy vyleci. Mam tedy zkusit nejaky doplnek vyzivy jako jsou amynokyseliny a proteiny? Mate nekdo s tim zkusenosti?

Dekuji za prispevky

Motto: Ten, kdo se tě ptá, proč běháš, sám nikdy neběhal. Ten, kdo se tě ptá, proč miluješ, sám nikdy nemiloval. Jen běžci a milenci vědí proč, ale nedokážou své vnitřní pocity popsat těm, kdo stojí mimo. (Joe Henderson)
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 20.08.2009 22:54:11

Já jsem se při výšce 176 cm a váze 58 kg dostal za dva roky běhání na 63 kg, aniž abych se jakkoliv snažil brát proteiny nebo něco podobného. Prostě mám díky pohybu větší chuť k jídlu, takže růst energetického příjmu byl vyšší než růst energetického výdeje, který přitom není nijak zanedbatelný (při kilometráži nad 200 km měsíčně znamená asi 1 600 kJ denně). Nyní už mám ale dojem, že má váha je pro běh optimální, takže další přibírání již není potřebné.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Masato muž 21.08.2009 07:47:12

Ahoj, jestli jsi špatný somatotyp a ještě ke všemu běháš, budeš hubený do konce života a i po smrti :-) Přibírat i hubnout je triviální záležitost – 6 – 8 jídel denně, sacharidy, bílkoviny, to všechno si najdi třeba na ronnie.cz a začni aspoň trochu posilovat a zredukuj běhání na minimum. Primitivní matematika říká, že když víc kalorií přijmeš než vydáš, přibereš a pokud budeš cvičit, budou to hlavně svaly..Za tři měsíce můžeš přibrat i 15 kilo přírodní formou, to jest bez sypání…žádné doplňky bych nekupoval, tělo poroste i tak a to rychle…s proteiny bych začal až při stagnaci, stejně tak třeba kreatin…Hlavně – kvalitně jez, kvalitně spi, kvalitně regeneruj, NEHLADOV více než 2,5 až 3 hodiny, cvič velké váhy, menší počet opakování a základní cviky jako bench, tlaky, dřepy, shyby, mrtvé tahy a podobně a za 3 měsíce tu nahlaš výsledek, ať máš být na co pyšný…Ale podle fotky se mi zdá, že Tvůj život bude spíš jeden velkej karneval :-))))))))))))))) Hodně lidí chtělo ode mne poradit, jak mít hezké tělo, ale jen jeden z dvaceti makal, ostatní jen brblali…tak proč se ptali, proboha!!!??? Přeji Ti mnoho úspěchů.......

avatar

Vlašim

10 km: 0:42:41 (2009)

Tomas Zamrzla muž 21.08.2009 14:42:24

[quote=Masato]Ahoj, jestli jsi špatný somatotyp a ještě ke všemu běháš, budeš hubený do konce života a i po smrti :-) Přibírat i hubnout je triviální záležitost – 6 – 8 jídel denně, sacharidy, bílkoviny, to všechno si najdi třeba na ronnie.cz a začni aspoň trochu posilovat a zredukuj běhání na minimum. Primitivní matematika říká, že když víc kalorií přijmeš než vydáš, přibereš a pokud budeš cvičit, budou to hlavně svaly..Za tři měsíce můžeš přibrat i 15 kilo přírodní formou, to jest bez sypání…žádné doplňky bych nekupoval, tělo poroste i tak a to rychle…s proteiny bych začal až při stagnaci, stejně tak třeba kreatin…Hlavně – kvalitně jez, kvalitně spi, kvalitně regeneruj, NEHLADOV více než 2,5 až 3 hodiny, cvič velké váhy, menší počet opakování a základní cviky jako bench, tlaky, dřepy, shyby, mrtvé tahy a podobně a za 3 měsíce tu nahlaš výsledek, ať máš být na co pyšný…Ale podle fotky se mi zdá, že Tvůj život bude spíš jeden velkej karneval :-))))))))))))))) Hodně lidí chtělo ode mne poradit, jak mít hezké tělo, ale jen jeden z dvaceti makal, ostatní jen brblali…tak proč se ptali, proboha!!!??? Přeji Ti mnoho úspěchů......­.[/quote] Diky za napady, pokusim se s tim neco udelat, behani nechci zredukovat, to ani nahodou, budu teda pravidelne jist, co jsem do tedka nedelal, spis jim 3× denne. To znamena ze treba obed a pak se zas nacpu vecer, hlad nemivam, jestli jsem to pochopil, je spis vhodnejsi se stravovat pravidelne cely den. Nevim jak to bylo mysleno s tim karnevalem, ale rozhodne jsem vesely clovek. :) Zkusim neco proto udelat.

Motto: Ten, kdo se tě ptá, proč běháš, sám nikdy neběhal. Ten, kdo se tě ptá, proč miluješ, sám nikdy nemiloval. Jen běžci a milenci vědí proč, ale nedokážou své vnitřní pocity popsat těm, kdo stojí mimo. (Joe Henderson)
avatar

Masato muž 24.08.2009 07:02:33

no pokud nechceš redukovat běhání, tak v tom případě si klidně nějaké doplňky stravy kup, v Tvém případě bych se vůbec nebál koupit jeden gainer a jeden protein, budeš to mít i jako svačinu a ušejkrování Tě tolik nezdrží…3 x denně jíst je strašně málo pro kohokoli, tím spíš pro sportovce, tím spíš pro běžce, který by rád přidal na hmotnosti…a ještě vzhledem k tomu, že běhání nezredukuješ, přizpůsob tomu i cvičení v posilovně – buď tam co nejkratší dobu, maximálně 45 min ale klidně i míň, když to stihneš, dej si tak 3, maximálně 6 opakování s maximálními vahami co zvládneš a jeď jen opravdu základní cviky, kladky a další píčoviny nedělej vůbec.

To, že je Tvůj život karneval jsem hádal podle fotky, nijak jsem neprudil, jen sranda…nebo myslíš, že je to obvyklé foto do občanky ? :-)

avatar

Masato muž 24.08.2009 07:15:05

Jo a nemyslel jsem tím, abys neměl hlad jako pocit, ale abys nehladověl ve smyslu toho, že tělo musí mít neustále přísun látek , všeobecně se má jíst každé 3 hodiny.

avatar

Celkem 8501 km
Minulý měsíc 0 km

r4d3k muž 24.08.2009 08:27:56

Jednou jsem četl na slovenských stránkách zaměřených na posilování a silový trojboj článek o tom, jak může každý přibrat. Jídelníček vypadá takto

  1. gajner
  2. pizza
  3. gajner
  4. pizza
  5. gajner
  6. pizza
  7. gajner

:) Jak psal Masato, matika je jasná a je třeba přijmout více než je výdej. Já bych zařadil svačinky a to klidně tatranku a chleba s vysočinou apod. a ten gainer bych nepil místo jídla, ale před nebo po jídle popř. mezi jídly. Zvyšoval bych přijatou energii postupně a koukal co to se mnou dělá. Jestli jako běžec nejíš až zbytečně moc zdravě a tedy na energii chudě.

Motto: Nikdy se neděje vůbec nic. Nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle. Dan Millman
avatar

Masato muž 25.08.2009 07:01:21

[quote=r4d3k]Jednou jsem četl na slovenských stránkách zaměřených na posilování a silový trojboj článek o tom, jak může každý přibrat. Jídelníček vypadá takto

  1. gajner
  2. pizza
  3. gajner
  4. pizza
  5. gajner
  6. pizza
  7. gajner

:) Jak psal Masato, matika je jasná a je třeba přijmout více než je výdej. Já bych zařadil svačinky a to klidně tatranku a chleba s vysočinou apod. a ten gainer bych nepil místo jídla, ale před nebo po jídle popř. mezi jídly. Zvyšoval bych přijatou energii postupně a koukal co to se mnou dělá. Jestli jako běžec nejíš až zbytečně moc zdravě a tedy na energii chudě.[/quote] Nic proti Tobě, v zásadě máš pravdu, klidně může pít gainer i mezi jídly, já jen chtěl, aby to dělal postupně, protože teoreticky až bude chtít přibrat ještě víc a už toho o moc víc nesní, půjde to velmi těžko…TAké jsem chtěl, aby to bylo v rámci možností zdravé, takže, chlape, co ta vysočina? Vy běžci jste na salámy nějací ujetí..tudle radila jedna holka tady jedný holce, co chtěla zhubnout uherák a Ty teď vysočinu na přibrání!!!! To vůbec není jídlo pro lidi, co chtějí sportovat a být zdraví… Jo a co se děja na Slovači, toho bych se nedržel, oni mají svá specifika, to se klidně můžem učit od Rusů, že?

avatar

Masato muž 25.08.2009 07:07:04

Krom toho, když měl 3 jídla ateď jich bude mít i s gainerem 6 až 8, tak si lehce spočítám, že kaloricky na tom bude o mnoho lépe a možná bude mít vůbec problém to do sebe nasoukat, takže bych skutečně pil gainer jako svačinu, abys neměl třeba nějakou koliku, ale nejlepší bude, když si něco přečteš, abys měl vlastní názory a radil se s odborníky, tím nemyslím poradce na výživu, ale kulturistu…pak sleduj své tělo v zrcadle a taky na váze no a tak po 5 letech vychytáš i mouchy..

avatar

Celkem 8501 km
Minulý měsíc 0 km

r4d3k muž 25.08.2009 08:43:05

[quote=Masato][qu­ote=r4d3k]Jed­nou jsem četl na slovenských stránkách zaměřených na posilování a silový trojboj článek o tom, jak může každý přibrat. Jídelníček vypadá takto

  1. gajner
  2. pizza
  3. gajner
  4. pizza
  5. gajner
  6. pizza
  7. gajner

:) Jak psal Masato, matika je jasná a je třeba přijmout více než je výdej. Já bych zařadil svačinky a to klidně tatranku a chleba s vysočinou apod. a ten gainer bych nepil místo jídla, ale před nebo po jídle popř. mezi jídly. Zvyšoval bych přijatou energii postupně a koukal co to se mnou dělá. Jestli jako běžec nejíš až zbytečně moc zdravě a tedy na energii chudě.[/quote] Nic proti Tobě, v zásadě máš pravdu, klidně může pít gainer i mezi jídly, já jen chtěl, aby to dělal postupně, protože teoreticky až bude chtít přibrat ještě víc a už toho o moc víc nesní, půjde to velmi těžko…TAké jsem chtěl, aby to bylo v rámci možností zdravé, takže, chlape, co ta vysočina? Vy běžci jste na salámy nějací ujetí..tudle radila jedna holka tady jedný holce, co chtěla zhubnout uherák a Ty teď vysočinu na přibrání!!!! To vůbec není jídlo pro lidi, co chtějí sportovat a být zdraví… Jo a co se děja na Slovači, toho bych se nedržel, oni mají svá specifika, to se klidně můžem učit od Rusů, že?[/quote] Že to nebude nic zdravého je z toho zřejmé. Psal jsem, že bych zvyšoval postupně a sledoval co to dělá. Ten jídelák je nadsázka. Psal jsem jak bych to dělal já a jak jsem to dělal. A fungovalo to. Na zdraví se to za tak krátkou dobu snad nepodepsalo, ale efekt to mělo. v době když jsem jezdil na kole jsem měl 74 kg při 182 kg. Posilováním jsem se vydrápal na 86kg a už se nehýbalo. Velkovýkrmem potom na 96 a to během roku. A to i mě se snáze hubne než přibírá. Teď mám 80 z 88 na začátku roku, bez omezení stravy (spíše naopak). Byl tam samo i tuk a to dost, ale to je snad jasné a lidem co nabírají čistou svalovou hmotu moc nevěřím, ale možná takový jsou. Fitnes trenéři dokonce dokážou tvrdit, že jde současně hubout tuk a nabárat svaly. Tak asi jo :). Že by někoho kus vysočiny zabil, to by jí snad stáhly z prodeje, ne? :). Běžci jí podle mého zdravěji než běžná populace, protože jít běhat po bůčku každému taky nejde.

Motto: Nikdy se neděje vůbec nic. Nejsou vlastně žádné obyčejné chvíle. Dan Millman
avatar

Masato muž 25.08.2009 11:21:15

Takže se v zásadě shodnem :-) Joo, a vysočinu stáhni z prodeje, stejně tak další tyhle sračky, včetně knedlíků..já osobně nejraději sushi, japonskou, korejskou kuchyni a v našich podmínkách i kvůli penězům a zdraví se vyplatí taková pseudostředomořská kuchyně… Mně osobně naše kuchyně nechutná vůbec…měj se.

avatar

Vlašim

10 km: 0:42:41 (2009)

Tomas Zamrzla muž 25.08.2009 17:47:43

Vsem dekuji za namety, snad se v tom orientuji :) S temi mymi 3 jidli jsem to myslel tak, ze jako vetsi porce, pres den samozrejme taky jim. Mam-li to pocitat celkove, tak to dela 5–6 jidel, zalezi v kolik jdu spat. Je pravda, ze moc nekoukam na energeticke hodnoty a davam si to na co mam chut. Pred treninky a zavody neco lehciho a energetickeho, odzkouseneho :) a po behu si davam zase vic. Ale nemam v tom moc system, v tom je asi ten kamen urazu. Udelam si nejspise nejaky plan a budu se ho snazit dodrzet. Budu si zaznamenavat postupne vysledky a uvidim. S nejvetsi pravdepodobnosti zaradim to posilovani, i kdyz ho tolik nemusim. :)

Motto: Ten, kdo se tě ptá, proč běháš, sám nikdy neběhal. Ten, kdo se tě ptá, proč miluješ, sám nikdy nemiloval. Jen běžci a milenci vědí proč, ale nedokážou své vnitřní pocity popsat těm, kdo stojí mimo. (Joe Henderson)
Nalezené položky: 12 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.