Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest v oblasti stehna

Bolest v oblasti stehna

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Celkem 1030 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:54 (2009)

Blujacker muž 21.02.2009 03:44:31

Dobrý den,

Je mi 17 let a odmalička se věnuju intenzivně sportu. Od 4 do 14 jsem dělal sportovní gymnastiku. Pak jsem 2.5 roku hrál fotbal a od té doby co jsem na ročním pobytu v USA běhám. Začal jsem tedy aktivně běhat asi před 5 měsíci. Prošel jsem několika nemocemi a jedním natáhnutým holením svalem. Asi před třemi týdny jsem začal cítit slabou bolest v horní části steheního svalu. Týden jsem s tím běhal – většinou to bolelo pouze když jsem chodil, tak jsem prostě běhal. Ale po týdnu jsem už nemohl ani běhat ani skoro chodit. Navštívil jsem školního lékaře a ten mi řekl že potřebuju více strečinku. Tak jsem 12 dní poctivě protahoval. Bolest jsem ale po celou tu ´dobu stále cítil. Dneska jsem zase opět naskočil naplno do tréninku a nyní mě noha opět bolí. Potřeboval bych se z toho co nejrychleji dostat. Před týdnem začala běžecká sezona a já už jsem jedny závody prošvihl. Další mě čekají příští sobotu a já bych se velmi rád zúčastnil. Ale je mi jasné, že běháním přes bolest bych se mohl vážně zranit a tak se ptám na váš radu/názor.

Moje tréninkové dávky se před zraněním pohybovali okolo 80km (ty kilometry co mám zde v profilu nejsou správné) týdně. Jediná změna v tréninku je, že děláma 3 intervalové tréninky místo jednoho týdně. S tréninkovým plánem by to ale problém být neměl – v podstatě na mě dávají pozor dva trenéři.

Nevím jak onu bolest přesně popsat, protože sám nevím, kde to bolí. Je to někde v horní části stehna. Občas se mi skoro zdá, že to není problém se svalem ale že by mohlo být něco špatnýho s kloubem. Bolest taky někdy přeskočí do kolena. Dneska jsem trochu kulhal když jsem šel do školy, prvním pár kroků běhu taky bylo bolestivých, ale pak bolest přešla. Bohužel chvíli po treninku se opět vrátila v trochu větší míře.

Takže co dál? Měl bych navštívit doktora? Nemáte někdo zkušenosti s podobným zraněním?

Děkuji

avatar

Celkem 145 km
Minulý měsíc 0 km

triathlete muž 21.02.2009 12:05:01

pokial je to natiahnuty (natrhnuty) sval alebo slacha tak ti viac strecinku nepomoze…skor naopak..natiahnes to este viac, takyto sval/slacha sa moze davat dokopy aj 4–5 tyzdnov podobne ako zlomena kost…nic ine co by to mohlo byt ma z toho („Nevím jak onu bolest přesně popsat, protože sám nevím, kde to bolí.“ )nenapada takze najskor s tym budes musiet zajst za nejakym odbornikom..a nie skolskym lekarom:) …ale v takom veku sa mi to zda ako najpravdepodob­nejsie…klb by som v tom nehladal..

avatar

lola žena 23.02.2009 12:29:17

este by to mohol byt zacviknuty nerv, to mas potom pocit, ze to vystreluje do celej nohy. moze to byt sposobenbne prilisnou namahou, ked sa nejak zablokuje bedro/panva a priskripne nerv. alebo to este moze vystrelovat z krizovej chrbtice. najlepsie navstivit odbornika

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.