Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » bezecka pauza, holene, achilovky

bezecka pauza, holene, achilovky

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Praha 9 - Vysocany

voracem muž 01.02.2009 17:57:25

Cau lidi,

cca od svych 20 do 28 let jsem beheal kazdy den a nikdy jsem nemel s nohama v podstate zadne problemy.

V tech 28letech jsem si spatnym strecingem udelal neco z kycli a nemohl jsem 1/4 roku behat. No a pak kdyz jsem se snazil zacit, tak me zacly bolet achilovky a holene, tak ze jsem si sel zabehat a tyden nemohl chodit a znovu dokola. Pak diky jinym zdravotnim problemum jsem mel jeste nekolik pauz (naposled cely prosinec) a dodneska (ted je mi 30) jsem to nerozbehal. Diky temhle problemum jsem zacal jezdit na kole a plavat, abych si udrzel kondici. Behem tech poslednich 2 let, kdy jsem moc nebehal, jsem se diky posilovani jsem se dostal ze svych 65kg na soucasnych 80kg, coz ma asi take vliv. Diky posilovani me uz lytka resp. achilovka tolik nezlobi, ale ty holene moc moc. Takze muj soucasny stav vyada takto, jdu si zabehat a protoze, vim, ze pravdeodobne nebudu moc zase dlouho behat, tak si dam hodne rychlej trenink (zakladni vytrvalost mam z kola, tak je mi lito promrhat sanci behat nejaky vyklusavanim). No a pak me tyden az dva boli holene, ze nejsem schopen behat a pak se vse opakuje.

Abych byl presny, boli me vnitrni strana holeni v oblasti cca 10 cm nad kotnike, tesne u holeni kosti. Je to takova rezava bolest a na dotek je to desne citlivy. Dalsi informace je, ze beham pres spicky. Vlozky Fhormthotics mam, ale lepe se mi posledni dobou beha bez nich. Pauza nepomuze. Sice to behem pauzy prejde, ale pak si dam 2 treningy a jsem tam, kde jsem byl.

Tedy moje otazky jsou
co mi zpusobuje tu bolest holeni (mozna okostnice)?
jakym stylem to mam rozbhehat, tedy jak mam behat? Je problem v rychlosti nebo objemu?

(Za leden jsem byl behat jen 4× (6,6,10,8) a presto nemuzu po sobotnim treningu poradne chodit?

Predem diky za Vase rady.

avatar

Drnovice u Vyškova

Celkem 8896 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:39:15 (2011)
půlmaraton: 1:26:01 (2012)
maraton: 3:13:47 (2012)

vsacánek muž 01.02.2009 18:38:55

Taky jsem zvědavý, co se dozvím – i když se tu bolest holení probírala už několikrát, nejsem z toho chytřější. Já jsem s tím bazíroval v létě 2 měsíce – bolest 15 cm nad vnitřním kotníkem, co začínala na okraji holenní kosti a pokračovala kolmo na holeň v oblasti o velikosti zhruba palce na ruce. Pomohl klid a pravidelné protahování: sezení na patách a pak pozice ála sjezdař – celými chodily na zemi a snažit se paty tlačit k zemi – už se to tu probíralo. Teď, kdy jsem za 4 měsíce odběhl 700 km a nic mě netrápilo, je to tu zas, i když ne v takovém stadiu, jaké jsem si uhnal v červnu. Za 2 běhy se to s mírného pnutí hodně slušně zhoršilo – a kdybych pokračoval, tak by hodně bolela i chůze. Takže pauza a protahování. Přebíhat to přes moc nemá smysl, strašně se to pak zhoršuje! Bolavé místo se mi protahuje a bolest se zmírňuje i samotnou chůzí. V létě jsem místo běhu hodně najezdil na kole, teď spíš teda chodím. Svůj současný stav přisuzuju náročným výběhům v terénu s asi 5 cm sněhu, kdy se noha hodně vychylovala z přirozené pozice a dostávala hodně zabrat.

avatar

Praha 8

Celkem 1195 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:42:38 (2008)

sirpetr muž 02.02.2009 00:35:45

Doporučuju přečíst všechny předcházející thready o holeních, které tu byly a bylo jich tu dost. Ve zkratce. Mě pomohly sedy na patách a důkladnější protahování. Běh jsem začínal značně volně, po běhu jsem nohy sprchoval studenou vodou. Mazal jsem i nějaký masti, ale to mi asi moc nezabíralo. Běžecké objemy od té doby dávkuju s mnohem větší obezřetností.

avatar

Iffy muž 22.02.2009 08:42:08

To Voracem: Nazdar, hele tvoje problemy presne kopiruji ty moje. Na chlup stejne. Mam to same od listopadu, pred tim rok a pul behani bez jakychkoliv problemu (prumer sto mesicne, mekci povrch). Listopad, prosinec mirna bolest 10 cm nad vnitrnim kotnikem primo u kosti, citlive na dotek a takove zatvrdle, obcas po dni, kdyz sem jen chdoil se na holeni udelala takova nabehla bulka. Na konci prosince jsem s tim sel na desitku a skoncil na tyden o berlich bez moznosti doslapnout na nohu. Cely leden se to stridave chvili mirne zlepsilo, chvili mirne zhorsilo, ale ze by to zmizelo to ani nahodou. Na behani to neni a to ani na vyklus. Takze davam plavani, kolo, bezky. Je zvlastni ze pri brusleni na bezkach se to uvolni a vubec to necitim. To i po plavani to tahne vic.

Jinak byl jsem s tim u ortopeda a prvi diagnoza zanet uponu vnitrniho stehenniho svalu, lecba nejdriv klid, prasky na zanety a potom magnetoterapie, vysledek zadny, resp. zacal sem chodit, prestal kulhat, ale bolest furt je. Po rentgenu je podezreni na drobny osteochondrom nebo cystu, takze jdu na CT, aby se to objasnilo. Plus beru preventivne do vysetreni nejake antirevmatika. Sam lecim jogou, uvolnovanim, protahovanim, mazanim a pred sportem venku maznu hrejivou emulzi, aby to neprochladlo. Jo a modlim se, aby to preslo do te doby, jak slezou ty hlady snehu a bude se dat krasne behat…

Za 14 dni budu vedet vysledky, tak dam pak vedet, co za potvurku to u te holene dela paseku!

avatar

ŽĎár nad Sáz.

Celkem 321 km
Minulý měsíc 0 km

running_girl žena 16.03.2009 15:51:29

Už nějakou dobu mě po běhu, někdy i při něm bolí holeně, skoro až k lýtkům. Když si místo trochu zmáčknu, je to jakobych tam měla modřinu. Když potom pár dní neběhám, přejde to, ale když potom zase běhám, bolest se vrací. je mi 15 let. co bych měla dělat? Předem děkuju za odpovědˇ.

Nalezené položky: 5 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.