Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest v oblasti kolene

Bolest v oblasti kolene

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Veolw muž 11.01.2009 13:45:45

Ahoj,

nekolik let uz aktivne jezdim na kole a pred dvema mesici jsem se rozhodl, ze zkusim take behat, protoze kdyz je hodne snehu, tak se na kole prilis jezdit neda. Hodne jsem premyslel kde bych mohl behat a nakonec jsem zvolil takovou mensi horu, po ktere vede soupani o delce cca 4Km. Mesic bylo vse v poradku a jenom jsem citil bolest svalu, protoze jsem na beh nebyl zvykly. Po mesici se vsak u me vyskytl dosti neprijemny problem. Nevim proc, ale zacala me bolet leva noha. Nevim jak to presne popsat, ale jedna se o oblast na leve strane kolene. Neni to primo koleno ale je to takovy ten mensi kloub. Na nasledujicim obrazku jsem se to pokusil zvyraznit:

[img]http://im­g229.imageshac­k.us/img229/1495/no­haxl3.jpg[/im­g]

Kdyz se rozbeham, tak tu bolest vubec necitim a mohu normalne bezet. Problem nastane az kdyz behat prestanu a napr. si sednu. Vubec netusim cim by to mohlo byt a proc treba nemam stejny problem s pravou nohou. Behani me oslovilo, ale tohle je celkem neprijemne.

Nevite prosim vas co by mohlo byt pricinou a jak se toho zbavit? Nemam nejaky spatny navyk nebo neco podobneho?

Diky moc.

avatar

remo muž 11.01.2009 15:14:29

V tomto místě, které označuješ se upíná začátek předního bércového svalu (m. tibialis anterior) na kost bércovou. Není tam žádná jiná „zajímavá“ a relativně důležitá anatomická struktura. Kloub tam rovněž také žádný není, skloubení hlavičky kosti lýkové s kostí bércovou je více vzadu. Může se tedy jednat o úponovou bolesti (entesopatii) m. tibialis anterior. Volil bych (tedy zcela teoreticky korespondenčně) standardní protizánětlivou léčbu jako na ostatní úponové problémy. Pozor! Může se ovšem jadnat rovněž o přenesenou bolest z ostatních etáží pohybového aparátu! www.revmacentrum.cz www.razovavlna.eu

avatar

Postrizin

Celkem 41 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:30 (2011)
půlmaraton: 1:13:56 (2011)
maraton: 2:39:32 (2011)

SlavoK muž 11.01.2009 15:16:26

Ahoj, Jestli to chces resit bez lekarskeho vysetreni – co asi delame vsichni dokud to uz neni moc vazne, tak podle mych zkusenosti bych typoval boty. Mel jsem neco podobneho jak popisujes ty, behal jsem asi pul roku a nastalo to az pri druhem paru bot, jejich chyba byla, ze pronancni opora byla tak velika, az me nutili do supinace. Takze bych zkusil zmenit boty. Jinak predpokladam, ze kdyz bezis 4km do kopce, tak to pak taky bezis z kopce. To je pro zpravnou techniku mnohem narocnejsi a muze taky spusobovat zraneni. Jestli mas moznost, zkus zmenit trasu. Na jakem povrchu behas? Napriklad lesni cesty maji casto koleje a ty ti pri doslapu vytaceji nohu. Vysledek je stejny, jako kdyz mas nespravnou botu. Nevim jestli jsem ti timhle vyctem nejak pomohl, protoze tvuj problem muze pramenit z neceho dalsiho. Obecne bych se hlavne zameril na to, sledovat jestli z nejakeho, jakehokoliv duvodu, nedochazi k neprirozenemu vytaceni nohy v kotniku, co vede prave k bolestem v oblasti pod kolenem.

avatar

Brno

Celkem 34782 km
Minulý měsíc 178 km
10 km: 0:39:02 (2015)
půlmaraton: 1:23:18 (2011)
maraton: 2:58:43 (2012)

Pavlis muž 11.01.2009 21:52:09

Bolí mne přesně to samé na levé noze, ale směrem od vnitřní strany. A nikoliv vnější, jako psal Veolw. Bolí to jen po odběhnutí maratonu v Ostravě-Třebovicích (poprvé v listopadu, a teď v lednu podruhé). Dříve jsem problémy nemíval. V špatných či vyběhaných botách problém nevidím!

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.