Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » zdravotni problemy ve finalni fazi pripravy na maraton

zdravotni problemy ve finalni fazi pripravy na maraton

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

foton muž 26.09.2008 11:42:03

muj problem: za devet dnu mam bezet maraton. uz cca tyden mam, jak na potvoru, problemy s bolestmi zad, ted navic kombinovane s virozou a nachlazenim. zejmena jsem uz pres tyden neubehl ani kilak. predtim jsem celkem poctive behal (nejen par poslednich tydnu/mesicu maratonske pripravy, ale pokud zdravi dovolilo tak prubezne par minulych let). takze ted resim dilemata nasledujicich typu: jak moc ovlivni samotny zavod me nebehani cca poslednich dva a pul tydne pred nim (tato varianta by resila, ze se telo da snad trochu doporadku a „odpocine“ si od behu – verim totiz, ze behem nasledujich dni problemy musi ustoupit)? ma smysl trochu pobehavat, abych aspon nejakym zpusobem zachoval kondicku (prestoze si snad telo neco pamatuje z predesle pripravy; pak si ale zase vzhledem k nynejsim problemum zas tolik neodpocine)? mam se na ten zavod vykaslat (tento podobny scenar jsem uz realizoval minimalne dvakrat v minulych letech; ale ted ty problemy nevypadaji zas tak strasne, tak se tomu trochu branim – i kdyz silenec zase nejsem)? Vim, ze poslednich par dnu uz toho moc pri treninku nezachrani. vim, ze bych mel asi sam nejlepe posoudit, jak se citim a jak dalece me ted zdravotni problemy brzdi. ale budu vdecny za kazdou radu, ci alespon sdeleni podobne zkusenosti. 42 kilaku je pro telo, ktere jaksi (i kdyz ne moc) bojovalo kratce predtim s infekci ci jinymi problemy, docela zahul. a je otazka jak moc velky (obvykle se preci jenom doporucuje spise pozvolnejsi zatezovani po jakemkoliv vypadku). obecna rada asi neexistuje, ale predem moc dik.

avatar

Praha-Bohnice

Celkem 22706,27 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:38:02 (2010)
půlmaraton: 1:20:21 (2010)
maraton: 2:58:29 (2009)

BuckTheBug muž 26.09.2008 12:03:30

Ahoj, nejsem odborník, ale podělím se alespoň o zkušenost. Nechtěně jsem si již taky vyzkoušel výpadek před závodem a nakonec se to ukázalo jako užitečné. Čeho bych se ale bál, je nemoc, která by ještě při maratonu doznívala. I sebe větší startovné, které by propadlo, nestojí za případné následky.

Motto: "6:47, to není zlý čásek na kilásek. Škoda že jsem běžel jen 300 metrů.", Arnold J. Rimmer
avatar

Praha|Dresden

Celkem 8736,9 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:46:18 (2009)
půlmaraton: 1:41:37 (2009)
maraton: 3:39:19 (2007)

dees žena 26.09.2008 17:37:27

http://forum.behej.com/…ou-premierou (a urcite se to tu resilo vickrat).

Taky uz se tu diskutovalo, ze organismus je pred vrcholem sezony „nachylnejsi“. Ja mivam „predstartovni neurozy“ a skoro vzdycky me neco trapi (zada, zaludek, a jednou, kdyz me netrapilo nic, tak jsem si pro jistotu narazila koleno pri padu z kola:-) ), naposledy to bohuzel nebyla neuroza ale mononukleoza… Takze vyhodnotit si to musis sam.

Kazdopadne si po svych zkusenostech nemyslim, ze vypadek tesne pred maratonem znamena nejaky vetsi problem, sla bych aspon vyklusat v pristim tydnu 2–3krat do 10 km, jestli to telo dovoli. Uz bych netrenovala, ted uz nic nedozenes. Pokud mas horecky, asi bych se na to vyprdla.

Motto: Příště poběžíme tu hodinovku rychleji, ať to máme dřív za sebou.
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.