Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Namožené svalové úpony

Namožené svalové úpony

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

vojtes muž 23.05.2008 18:27:19

Ahoj! Podle diagnózy mám namožené svalové úpony na lýtkovém svalu, chodím denně na elektroléčbu. Máte někdo zkušenosti s podobným zraněním? Chtěl bych vědět, jak dlouho přibližně trvá rekonvalescen­ce. Díky!

avatar

viku muž 02.06.2008 17:06:53

Ahoj v., ja jsem mel pred nekolika lety neco co se nazyvalo zanet okostice – byla to asi „narazena“ (pretizena) holeni kost z kazdodenniho behani ve velkym davkach a navic po tvrdem povrchu. Tyhle bolesti jsem mival casteji a musel jsem kvuli tomu uplne vysadit trenink i na nekolik tydnu. Jednou jsem chodil na nejakou elektrolecbu (k noze mi prikladali desticky a cejtil jsem z pod nima takovy mravenceni), ale to moc nepomohlo. Pak jsem si koupil maly nemocnicni elektromagnet a navic jsem to mazal kostivalovym gelem. Behem 14ti dnu me ta bolest prestala. Nejsem fyzioterapeut ani lekar, ale pokud bych mel nejaky „zanet“, „namozeni“ slach a svalu, narazenou kost v konretnim miste, tak bych se radsi zeptal na moznost aplikace elektromagnetu nez asi te elektrolecby (pokud teda to neni u Tebe to same). Lecba elektromagnetem se obecne pouziva(la) treba na rychlejsi hojeni zlomenim nebo i nejakych zanetu. vik

avatar

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 02.06.2008 18:56:17

K té magnetoterapii: ono to není zas tak supr, jak píšeš. Stačí si projet několik mateiálů a zjistíš, že účinek této terapie na haranici spornosti.

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.
avatar

viku muž 02.06.2008 19:21:56

Ahoj Foreste, nejsem odbornikem na/v rehabilitaci (ani uziti elektromagnetu k lecebnym procesum), takze k „magnetoterapii“ muzu sdelit jen vlastni zkusenost (a zkusenosti lidi z meho okoli). A ty byly zatim pozitivni. Ja osobne jsem tim zanetem okostice z behani trpel dost, a kdyz jsem ten elektromagnet zacal pouzivat byl jsem k tomu celkem skepticky – neveril jsem tomu moc, a tak me ten vysledek mile prekvapil. Jinak obecne bych rekl, ze magnetoterapie je (a nebo byla) stadardni rehabilitacni procedura pouzivana ve vetsine nemocnicich, takze odhaduju, ze asi ma svoje opodstatneni. v.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.