Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Behanie s ortezou

Behanie s ortezou

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

aigir muž 29.04.2008 02:07:17

Ahojte vsetci.

Mam problem s ITBS http://www.aafp.org/…15/1545.html Boli to uz menej, ale o 2 tyzdne ci chcem, alebo nechcem budem musiet behat. Mam to asi natiahnute alebo presilene. Chcem sa vas opytat, ake mate skusenosti s behanim s ortezou? A ake druhy ortez ste pouzivali (s kovovymi vystuzami na bokoch, alebo len jednoduche neoprenove)?

DAKUJEM ZA ODPOVEDE!

Michal

avatar

10 km: 0:41:45 (2007)
půlmaraton: 1:35:08 (2007)

running circus muž 29.04.2008 17:55:01

Pokial mas problem s IT slachou tak sa mi zda ze obidve ortezy su zbytocne velke. Potrebujes totiz fixovat tu slachu ako keby nad kolenom. Videl som ze na to existuju take tenke pasky, nieco podobne ako kedysi bezalo v teleshoppingu – to od dr. Levina, ci aky chlap to bol. Mozno ze by ti dobru sluzbu nakoniec urobila aj neoprenova orteza, ale orteza s vystuzou to sa mi zda uplne zbytocne. A urcite ju nenos dlhodobo, pretoze si mozes oslabit svaly ktore ti stabilizuju koleno, kedze orteza to bude robit miesto nich.

avatar

aigir muž 29.04.2008 20:23:05

Dakujem za odpoved. Uz som si tep kolenny pas kupil. Zda sa mi to take, ako keby mi to nemohlo pomoct, nakolko ma to boli na vonkajsej strane a vo vyske kolenneho klbu, resp. trosku vyssie. A ten pasik sa umiestnuje pod kolenny klb. Mozno sa mylim, ale co si o tom myslis ty?

avatar

10 km: 0:41:45 (2007)
půlmaraton: 1:35:08 (2007)

running circus muž 01.05.2008 11:00:55

No ja s tym kolennym pasom skusenost nemam, ale videl som ze sa to dava nad koleno alebo pod koleno. Neviem vobec na kolko to pomaha. Ale teoreticky by to pomoct malo, kedze zabrani suchaniu it slachy o kost tym ze ju stiahne. Ja som ITBS mal, ale moj problem bol niekde inde, tak som sa o to trochu zaujimal. Co plati vo vacsine pripadov tak hlavne strecovat tu slachu, pretoze tato mechanicka pomocka ti pomoze akurat aby si mozno nemal dlhy vypadok v treningu. Ak ju vsak neskor odstranis tak sa ti to moze velmi lahko vratit. Preto ako prevencia su lepsie konkretne cviky, ktore sa daju najst na nete a tuto pomocku pouzivat len zatial, kym tu slachu strecingom nespravis dostatocne pruznou.

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.