Brněnská 25-ka 2007
Brno
rk 10.09.2007 17:28:34
Nedělní poledne 16.9.2007. Projel jsem si novou trať na kole. Většinu cest považuji za své domácí a docela se těším. Snad nová trasa po cyklostezkách přiláká hojnější účast, i když hodně maratonců přepočítává kosti. Jihlava, Kladno, Ostrava a Praha minulý týden stály mnohé hodně sil. Kdo se zúčastní? Chci se pokusit o prolomení dvou hodin (4:48/km), ale na členité trati to bude pro mě hodně těžké.
Vlastik 10.09.2007 18:22:30
To bych taky rád , ale nemám tu rychlost, jako na jaře na 1/2M v Olomouci. Ale zkusím to rozběhnout na 60 min na obrátku a pak se uvidí. Dnes ráno jsem se přihlásil. můžeme to zkusit společně.
Brno
milan 10.09.2007 18:32:49
[quote=rk]Nedělní poledne 16.9.2007. Projel jsem si novou trať na kole. Většinu cest považuji za své domácí a docela se těším. Snad nová trasa po cyklostezkách přiláká hojnější účast, i když hodně maratonců přepočítává kosti. Jihlava, Kladno, Ostrava a Praha minulý týden stály mnohé hodně sil. Kdo se zúčastní? Chci se pokusit o prolomení dvou hodin (4:48/km), ale na členité trati to bude pro mě hodně těžké.[/quote] Zapomněl jsi Winschoten. :) Nevím proč jsem žil v přesvědčení,že závod je v sobotu.Protože jsem slíbil asistenci na Meridě ,s účastí jsem nepočítal.V tomto případě junior poběží a moje maličkost aspoň vykluše.Aspoň Vás uvidím,letos na Kladně moc brňáků nebylo.Pokud můžu prozradit za Standu dnes taky přepočítávajícího kosti,tak s účastí napevno počítá.
Brno (Újezd u Brna)
Stanislav Junga 10.09.2007 19:09:54
No jasně, když vyléčím nohu, půjdu se tam vyklusat, ale budu atakovat 2:30h, takže kdo si to se mnou rozdá ve finiši :)
Brno
dao 10.09.2007 19:38:38
Já budu budu mít kosti a svaly dávno přepočítané. Dneska jsem už běžel tempem 6 min/km skoro 8 km v kuse a už mě bolí menší část těla.
Brno
tuta 10.09.2007 19:48:06
dao: Bezva, kdyz prijdes, tak alespon nebudu mit nutkani zavodit.
Ja se taky hlasim k ucasti, super, ze trat zmenili, znam ji ted fakt dobre, akorat nechapu, jak se bude resit ta krizovatka u Porici. Jsem domluven s Thomasem Klimicem, ze si to odklusem kolem 3:50 nebo 3:45 na kilak, tak se muzete pridat.
Brno
milan 10.09.2007 19:50:06
[quote=tuta]dao: Bezva, kdyz prijdes, tak alespon nebudu mit nutkani zavodit.
Ja se taky hlasim k ucasti, super, ze trat zmenili, znam ji ted fakt dobre, akorat nechapu, jak se bude resit ta krizovatka u Porici. Jsem domluven s Thomasem Klimicem, ze si to odklusem kolem 3:50 nebo 3:45 na kilak, tak se muzete pridat. [/quote] Tak to je hoodně černý humor. :)
Brno
running-observer 10.09.2007 20:28:09
Jsem přihlášenej. Půjdu tam vyklusat, ale se Standou za 2:30 asi ne. Ještě nevím.
Břeclav
Adamas 10.09.2007 20:29:11
Ahoj. Taky jsem se přihlásil. V létě jsem trochu trénoval a tak narozdíl od mého prvního maratonu v Praze 13.5.2007 mám pro Brno stanovený úplně stejný limit jako rk a to 4:48 na km, tedy čas pod 2:00. Ale až v neděli se ukáže, jestli na to mám. Ve čtvrtek jsem si to zkusil na 18.5 km a dal jsem to za 1:28, přitom dost pršelo a konec jsem vypustil, takže doufám, že to výjde.
Brno/Havířov
forest 10.09.2007 21:21:29
No, okolo trati se budu asi pohybovat na kole a fotit. Letošní sezónu jsem už zabalil.
ironman 10.09.2007 22:04:20
to Forest: vzdyt jsi letos skoro zadnej zavod nesel, tak proc uz balit :D
Brno
milan 11.09.2007 07:40:22
rk:na trase je jen stoupání 30m mezi Antroposem a Vídeňskou a nepatrné převýšení je na otočku u staré dálnice.Trať bude mnohem rychlejší než původní,kde mě budík vloni napočítal přes 220m převýšení.Určitě nebude nová trasa tak větrná jako úsek mezi Kniničkama,Rozdrojovicemi a Jinačovicemi.
Brno
rk 11.09.2007 09:01:19
[quote=milan]rk:na trase je jen stoupání 30m mezi Antroposem a Vídeňskou a nepatrné převýšení je na otočku u staré dálnice.Trať bude mnohem rychlejší než původní,kde mě budík vloni napočítal přes 220m převýšení.Určitě nebude nová trasa tak větrná jako úsek mezi Kniničkama,Rozdrojovicemi a Jinačovicemi.[/quote] Nevím, kde přesně bude otočka, kolik se odkrouží už na Morendě. Pokud by byla až u prasátek, může to být až dalších 60 výškových metrů. Hodně zatáček. Rychlejší trať to bude letos určitě, ale mně to teď moc nelítá. Plánované tempo 4:48 je tabulkově blízké mému fenomenálnímu :) maratonu. Počasí bude asi lepší, ale i tak je můj odhad na hranici drzosti, po výbuchu na prohřátém Malém svrateckém maratonu. Pro všechny to bude nové, uvidíme. Třeba se dobře vyspím a budu klusat s Tutou (Tutem?) po 3:45 :)
Brno
running-observer 11.09.2007 09:31:50
Podle nejnovějších informací se nepoběží k prasátkům, ale podběhne se dálnice, a tam někde bude otočka, takže jde o další narovnání profilu. Bude to možná nyní nejrychlejší pětadvacítka v ČR (s menším převýšením než letošní brněnský půlmaraton).
Brno
milan 11.09.2007 11:09:19
rk:závody ve vedru jako bylo zrovna při MSM bych nesrovnával. Při
tropické hodinovce jsem šel tempem 4:12/km a teď na Kladně 3× větší
distanc 4:14/km.Že by zlepšení za 7 týdnů ? :)
Na stránkách MS je upravená mapka B25.Prasátka nebudou.
German 11.09.2007 14:02:28
Životni prostředí nesouhlasilo s obrátkou u prasat z důvodu obavy o narušení jejich přirozeného prostředí u dálnice. Byl jsem si tam zaběhat v neděli a přecpaná prasata divočáky připomínala jen zdálky. Na druhou stranu odpadne pořadatelům držení branky při výběhu do a z obory.
Brno
milan 11.09.2007 16:18:58
[quote=German]Životni prostředí nesouhlasilo s obrátkou u prasat z důvodu obavy o narušení jejich přirozeného prostředí u dálnice. Byl jsem si tam zaběhat v neděli a přecpaná prasata divočáky připomínala jen zdálky. Na druhou stranu odpadne pořadatelům držení branky při výběhu do a z obory.[/quote] Možná že úředník Odboru životního prostředí předpokládá,že běžci dupou jako skutečná divoká prasata a rušili by prasátka v přirozeném prostředí u dálnice.Je to škoda,protože běhání v oboře je určitě příjemnější než úsek přes bystrcký most a přes pole pod dálnici.
Brno
running-observer 11.09.2007 16:33:55
Úřad přece musí nějak prezentovat svou moc. Tady je to ideální příležitost.
Brno
milan 11.09.2007 21:30:03
Jarda Koloběžka : přijeď,rádi Tě uvidíme (a tentokrát nezasklíme).Vždyť Brno není tak daleko jako např. Č.Těšín (promiň VlastoK).
Brno
milan 12.09.2007 06:12:10
Jarda Koloběžka : možná jsem měl na soupeře víc štěstí.V prvním
kole jsem na 5.km doběhl skupinku čtyř běžců,kteří šli v tempu
4:17/km.Společně jsme běželi přes 10 km.Po třetím průběhu stadionu
jsme se s jedním běžcem z Kladna vzdálili.Ten měl stejný osobák jako
já.Přestože měl strach z přepálení tempa,tak mě po dalších 5km
utekl.Druhou polovinu závodu jsem běžel většinou sám.V posledních dvou
kolech jsem ještě předběhl kromě běžce z Kladna další tři
závodníky.Jeden z nich se chytil a poslední 3km jsme šli společně.Před
cílem jsem mu utekl o pár vteřin.V šestém a osmém kole se mnou běžel
junior,který „vyklusával“ včerejší pražskou desítku.
Asi je při maratonu těžké najít běžce stejné výkonnosti a taktiky.
Messi 12.09.2007 12:04:58
[quote=tuta]dao: Bezva, kdyz prijdes, tak alespon nebudu mit nutkani zavodit.
Ja se taky hlasim k ucasti, super, ze trat zmenili, znam ji ted fakt dobre, akorat nechapu, jak se bude resit ta krizovatka u Porici. Jsem domluven s Thomasem Klimicem, ze si to odklusem kolem 3:50 nebo 3:45 na kilak, tak se muzete pridat. [/quote] Křižovatku nějak zvládneme prokličkovat, ale ještě mi není jasný to tempo. Abych od poloviny nekličkoval i na stezce:-) Radši začneme na 4:00 a pak uvidíme… Zdar v NE.
Brno
milan 12.09.2007 12:33:31
to rk:Chci se pokusit o prolomení dvou hodin (4:48/km), ale na členité trati to bude pro mě hodně těžké.
Můj stav se zlepšil natolik,že se pokusím o prolomení dvou hodin s tebou.
Jarda Koloběžka : ze slovníku domorodců : někoho zasklít -nehlásit se k němu
Brno
rk 12.09.2007 13:41:12
[quote=milan]Můj stav se zlepšil natolik,že se pokusím o prolomení dvou hodin s tebou.[/quote] To se mi líbí :) Navíc, když se trať z ekologických důvodů trochu narovnala, šance vzrostly.
Občerstvení na trati jen vlastní? Nevíte někdo?
Vlastik 12.09.2007 14:21:39
Celkové převýšení nebude asi větší jak 80 m, v závěru bude trošku nepříjemné stoupání cca 1 km za dálničním tunelem, to známe z LBP. Občerstvení bylo dříve vždy po 5 km, předpokládám, že nás Karel Zadák stejným způsobem zajistí. Počasí by mělo být příznivé, polojasno, max. 20 stupnů teplo.
Brno
milan 13.09.2007 09:32:56
Jasně,tak příště. :) Ve výsledovce bude úplně nahoře Dao a na chvostě bude skupinka vyklusávající maratony z minulého týdne.
Hořovice
pavli 13.09.2007 09:51:04
A Dao bude vyklusávat stovku :D
Brno
dao 13.09.2007 12:40:09
Jenom upřesnění. Běh k prasátkům zamítly Lesy města Brna, protože „jde o hromadnou akci a velké množství diváků na otočce by rušilo zvěř“. =D =D
Brno
milan 13.09.2007 12:56:23
[quote=dao]Jenom upřesnění. Běh k prasátkům zamítly Lesy města Brna, protože „jde o hromadnou akci a velké množství diváků na otočce by rušilo zvěř“. =D =D[/quote] Takže Lesy m.Brna.Nedivím se,tisíce skandujících diváků provázející tradičně brněnské běžecké poháry jsou pro plachá zvířátka stresujícím faktorem.
Brno
running-observer 13.09.2007 14:40:21
Na druhé straně je to diskriminace těch divokých prasat: kdy se jim zase poštěstí fandit závodícím běžcům? Těch chodců mají už prasátka dost…
German 13.09.2007 15:09:52
Aha tak Lesy.. Mel jsem info od kolegy z agentury, ktera se ma organizacne podilet na nedelnim sportovnim dnu na Morende. Omlouvam se za nepresnou informaci.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.