Bolest chodidla a klenby při odrazu
martin256
25.11.2013 22:40:35
Ahoj, po roce jsem začal běhat a zase mě začala trápit bolest chodidel, tak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost…
Tak po kilometru až dvou mě začne při odrazu bolet chodidlo (někdy pravé, jindy levé) přibližně uprostřed v místě, kde je noha nejvíc vyklenutá. Je to taková řezavá a pálivá bolest, jako kdyby mi někdo chtěl do nohy zarazit hřebík. Nejsem schopný poznat, jestli bolí ta šlacha dole v chodidle nebo úplně něco jiného.
Pomáhá mi na to začít došlapovat víc na vnější stranu nohy (došlapuju na střední až přední část chodidla, nejsem patař) a při odrazu se soustředit na to, abych víc síly přenášel přes palec, pak můžu bez bolesti běžet dál. Takže z části jde asi o věc správné techniky, ale stejně se mi to nějak nezdá. Běhám v botách Inov-8 Roclite 295 s 6 mm dropem a prakticky pořád mimo asfalt.
Občas mě podobná bolest potká i při chůzi v hodně minimalistických botách (mám tu třeba ještě Vivobarefoot), většinou když mám nohy unavené z nějakého delšího výběhu, a paradoxně jediné, co na to pomáhá, je sundat si boty a jít naboso (a nebo vlízt do pohorek, kde se noha ani nehne).
Neřešili jste někdo podobný problém? Běhání mě baví, beru to primárně jako efektivní trénink na horskou turistitku a různé dálkové pochody, ale nechce se mi úplně smířit s tím, že zase budu muset kvůli chodidlům přestat…
Předem díky za rady.
Hodnocení příspěvků
Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.
Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.