Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » jak zacit :-)

jak zacit :-)

Nalezené položky: 62 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
avatar

Slaný

Celkem 3535 km
Minulý měsíc 0 km
půlmaraton: 1:30:08 (2010)
maraton: 3:37:21 (2010)

EdCable muž 27.07.2013 16:11:38

>> Pavla T., 26. 07. 2013 22:24:38

Jestlize laktat neni pricinou nasledne bolesti ve svalech, tak jak chces jeho spotrebovanim zlepsit regeneraci? Poskozeni svalu a jejich regenerace zavisi primarne na zatezi – typu a intenzite. Vyklus asi psychologicky snizi celkovou zatez (mam hodku na beh, zaverecnych deset minut klusu, tak makam jen padesat minut), ale to je vse, zadny magicky efekt v tom neni. Zacatecnik by mel vetsinu behu behat volneji a ne do mrtva, to je chyba celkoveho pristupu a ne zaverecneho sprintu. Je to stejne jako se statickym strecinkem pred zatezi, na ktery jsou stale mnozi nauceni, prestoze nema zadny pozitivni efekt. Clovek to ma proste v hlave, ze mu to pomuze, tak mu to pomuze.

Motto: "Sometimes, I guess there just aren't enough rocks."
avatar

Praha

Celkem 8004,86 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:31 (2012)

Pavla T. žena 27.07.2013 19:50:04

>> EdCable, 27. 07. 2013 16:11:38

Myslím, že mícháš dohromady dvě věci. Jedna z nich je správné tvrzení, že laktát není příčinou bolesti svalů, která následuje po výkonu (třeba další den), nýbrž jen příčinou aktuální bolesti svalů během intenzivního výkonu. S tím souhlasím a opak jsem netvrdila. Z toho však ještě neplyne, že když po výkonu ve svalech zůstane laktát a další metabolické zplodiny, že to nemůže prodloužit regeneraci. Nevím přesně, jakým mechanismem se to děje, možná se sval hůře prokrvuje nebo něco jiného. Lepší regenerace po závěrečném výklusu je osobní zkušenost. Připouštím, že se mohu mýlit, ale nepřesvědčil jsi mě, že jde o pouhý psychologický efekt, k tomu bych potřebovala nějaký argument.

Co se týče začátečnického „běhu do mrtva“, souhlasím, že to je chyba celkového přístupu, ne závěrečného sprintu. Právě na to jsem upozorňovala, že to může být začátečnická chyba spojená s celkovým přístupem. Možná to z mého prvního příspěvku nebylo zřejmé, což se může v internetové diskusi snadno stát (a je to moje chyba).

Motto: "Vím, že když si dobře zaběhám - nebo ani ne dobře, ale když si prostě jen zaběhám - budu mít lepší den." A. K.
Nalezené položky: 62 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.