Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
ČEZ Jizerská 50 spouští registrace. Nejvýhodnější startovné a sleva 25%
16.08.2023 | ČEZ Ski Tour

Spuštění registrací na legendární ČEZ Jizerskou 50 je dlouho očekávaná událost pro každého skutečného fanouška běžeckého lyžování. Závodníci se mohou začít přihlašovat úderem 12. hodiny v úterý 15. srpna a jak bývá zvykem, na ty nejrychlejší účastníky čeká odměna ve formě nejvýhodnějšího startovného. V kombinaci s 25% slevou od platebních partnerů závodu Mastercard a ČSOB lze letos pořídit startovné doslova za hubičku.

Přečteno: 1267× | Komentáře: 0

ČEZ SkiTour odhaluje termíny, vrací se Night Light Marathon

ČEZ SkiTour odhaluje termíny, vrací se Night Light Marathon

03.08.2023 | ČEZ Ski Tour

Největší český seriál v běžeckém lyžování ČEZ SkiTour zveřejňuje oficiální termínovou listinu závodů pro nadcházející sezonu. Milovníci bílé stopy se mohou těšit na 8 závodů, mezi které se po roční pauze vrací i populární Night Light Marathon v Bedřichově. Na stejném místě bude jen o 14 dní později startovat i největší zastávka celé SkiTour – ČEZ Jizerská 50.

Přečteno: 953× | Komentáře: 0   
 
ČEZ SkiTour: Zima se na JeLyMana vrátila v pravý čas
27.02.2023 | ČEZ Ski Tour

Předzávodní obavy o dostatek sněhu na Jesenickém lyžařském maratonu zmizely stejně rychle jako pára nad hrncem od místních borůvkových knedlíků. Okolí Paprsku oba závodní dny doprovázelo mírné, avšak vytrvalé sněžení, které v kombinaci s teplotami pod nulou připravilo 428 registrovaným účastníkům parádní podmínky a skvěle připravené tratě.

Přečteno: 1601× | Komentáře: 0   
 
Chatu Paprsek obsadí běžkaři. Seriál ČEZ SkiTour pokračuje JeLyManem
19.02.2023 | ČEZ Ski Tour

Po rozpačitém začátku běžkařské sezony jede největší český běžkařský seriál naplno. Čtvrtou zastávkou 16. ročníku ČEZ SkiTour je Jesenický lyžařský maraton neboli JeLyMan, který má základnu na horské chatě Paprsek poblíž Starého Města v okrese Šumperk. Závody se pojedou o víkendu 25. až 26. února.

Přečteno: 1328× | Komentáře: 0   
 
JIZERSKÁ 50: Norové Stadaas a Smedaas triumfovali, padl rekord 9200 účastníků
12.02.2023 | ČEZ Ski Tour

Stejně jako loni překonala ČEZ Jizerská 50 své historické maximum. Letos se vznesla nad všechny vrcholy, neboť do jejích stop vyrazilo 9 201 závodníků! Loňské maximum se zvedlo více než o tisícovku lyžařských nadšenců a pomyslně se tak povzneslo nad nejvyšší horu světa Mount Everest. Prestižní tras vyprodaného hlavního závodu ovládli norští reprezentanti Kasper Stadaas a Magni Smedaas.

Přečteno: 2130× | Komentáře: 0   
 
Rozjeďte zimu na běžkách na Horních Mísečkách s ČEZ SkiTour
10.02.2023 | ČEZ Ski Tour

Milujete sníh, hory a běžkování? Tak to vám ČEZ SkiTour jistě padne do noty. Prozkoumejte bílé stopy v okolí Medvědína i Labské boudy a zajeďte si 18. a 19. února třetí závod seriálu na Horních Mísečkách. Na své si přijdou rodiny s dětmi, party kamarádů i zkušení lyžaři a lyžařky. Registraci na vybraný závod provedete do 15. února na www.ski-tour.cz.

Přečteno: 1053× | Komentáře: 0   
 
ČEZ SkiTour na Orlickém maratonu s modrou oblohou a třpytivým sněhem
06.02.2023 | ČEZ Ski Tour

První únorový víkend se odehrálo dlouho očekávané zahájení seriálu ČEZ SkiTour 2023. Po přesunech kvůli nedostatku sněhu byla sezona zahájena v Orlických horách. Tradiční a již 39. ročník Orlického maratonu přivítal 535 závodníků a všechny potěšil hned dvěma novinkami!

Přečteno: 1683× | Komentáře: 0   
 
Běžkařská sezona ČEZ SkiTour odstartuje Orlickým maratonem
30.01.2023 | ČEZ Ski Tour

Letošní zima zatím trénovala spíše naši psychiku než fyzičku, ale s tím už je konec. Nevěste běžky na hřebík, sníh se totiž vrací také do Orlických hor a start závodní sezony ČEZ SkiTour je již za dveřmi! 16. ročník největšího českého seriálu závodů v běhu na lyžích odšpuntuje 4. a 5. února v Deštném v Orlických horách už 39. Orlický maraton!

Přečteno: 1084× | Komentáře: 0   
 
Bláznivý nápad na koncertě aneb padesátku oslaví na Jizerské 50
30.01.2023 | ČEZ Ski Tour

Na třídních srazech, jak večírek postupuje, padají leckdy zajímavé sázky. Málokdy ale dojdou k naplnění. Bývalí spolužáci z jabloneckého gymnázia, kteří letos oslaví padesáté narozeniny, se však i po ranním vystřízlivění shodli – jdeme do toho! Své kulatiny oslaví na běžkách, a to hned ve stopě hlavní trasy ČEZ Jizerské 50.

Přečteno: 1112× | Komentáře: 0   
 
ČEZ Jizerská 50 láká na čtyři závodní dny i souboj dvojic osobností
16.01.2023 | ČEZ Ski Tour

Tisková konference k 56. ročníku ČEZ Jizerské 50, která se konala 10. ledna 2023 v elegantních prostorách České mincovny, přinesla informace o vysokém zájmu a naplnění kapacit jednotlivých závodů, včetně přidaného čtvrtečního závodu ČSOB Jizerská 17. Organizátoři odhalili také speciální souboj dvojic, které tvoří osobnosti ze světa sportu, kultury i medicíny.

Přečteno: 1204× | Komentáře: 0   
 
Krušnohorská 30 přesunuta na vhodnější březnový termín
16.01.2023 | ČEZ Ski Tour

Také třetí závod seriálu ČEZ SkiTour se nevyhnul změně původního termínu. Nově se závod v okolí Cínovce plánovaný na 21. a 22. ledna pojede o víkendu 4. – 5. března. O sníh by nouze být neměla. Podle místních pořadatelů totiž byla za poslední roky v tomto termínu okolo Cínovce dostatečná sněhová pokrývka. Jasně o tom hovoří kniha jízd krušnohorských rolbařů. Je tak třeba věřit, že Krušnohorská 30 závodníky v roce 2023 nemine!

Přečteno: 1181× | Komentáře: 0   
 
Chcete být součástí legendárního závodu? ČEZ Jizerská 50 hledá dobrovolníky
04.01.2023 | ČEZ Ski Tour

Víte, že na závody Padesátky pravidelně jezdí více než 1 000 závodníků ze zahraničí? Právě proto nyní hledáme na dobrovolnické pozice především pomocníky, kteří se domluví anglicky nebo německy. Stačí rozumět, nebát se odpovědět a můžete být součástí týmu, který tvoří speciální atmosféru ČEZ Jizerské 50 v termínu 9.-12. února 2023.

Přečteno: 1309× | Komentáře: 0   
 

Krátké zprávy

  • Padesátka kolem Polánky zrušena

    Kvůli nedostatku sněhu museli pořádatelé zrušit letošní ročník Padesátky kolem Polánky, maratonu klasickou technikou nedaleko Tábora, který se měl uskutečnit 16. února.

  • Jesenická 70 se letos neuskuteční

    Tradiční skimaraton Jesenická 70, profilově patrně nejnáročnější domácí lauf, se v letošním roce neuskuteční, pořadatelé citují organizační i osobní důvody. Nevylučují však, že se po pauze k pořádání vrátí se zbrusu novým konceptem, podrobnosti však neuvedli. Závod se jezdíval na distancích 70 a 40 km.

  • Bauerův eD system Team čeká sobotní závod v rakouském Seefeldu

    Velmi náročný program mají před sebou běžci na lyžích v seriálu dálkových běhů Visma Ski Classics. Zatímco loni čítala nejdelší série závodů čtyři starty, letos se protáhla na pět podniků. Startuje v sobotu v rakouském Seefeldu a na Kaiser Maximilian laufu nebude chybět šestice členů eD system Bauer Teamu. Ten bude chtít navázat na povedený start do sezony i bronz Černousova z loňského ročníku.

  • SkiPark na Vypichu navštívilo přes třicet tisíc lyžařů

    Mrzne, do toho září slunce – tak vypadají dny, v nichž přichází jaro v Praze. Ještě nějaký čas vydrží i sníh v ČEZ SkiParku na Vypichu. I když půjčovna materiálu a lyžařská škola už oficiálně ukončili program.

  • Bauer Ski Team na Birkebeinerrennetu v početné sestavě a s batohy na zádech

    S batohem vážícím 3,5 kilogramu se v sobotu vydají na trať dalšího dálkového běhu na lyžích členové Bauer Ski Teamu. Pravidlo o povinné výbavě připomíná legendu o převozu malého norského krále, zároveň však předepisuje přesný obsah batohu z bezpečnostních důvodů kvůli proměnlivosti počasí a špatné dostupnosti trati v horách.

  • Bauer Ski Team vyšle do nedělního Vasova běhu šest členů

    Ve světě dálkových běhů je Vasův běh považovaný za olympiádu laufařů, každý rok se ho účastní téměř 16 tisíc běžců na lyžích. Pro mnoho z nich jde o vrchol sezony, což platí i pro nejlepší z českých týmů v seriálu Visma Ski Classics. Bauer Ski Team bude mít ve Švédsku početnou skupinu závodníků i servisu a chystá se útočit na nejvyšší příčky.

  • V sobotu se ve Velkých Karlovicích poběží, sněhu je dostatek

    Velké Karlovice budou v sobotu 17. února hostit Noční stopu Valachy, úvodní závod seriálu Valachy tour 2018, pořádaného místním Resortem Valachy. Kvůli pozvolnému začátku zimy dlouho nebylo jisté, jestli se akce uskuteční v obvyklém rozsahu, nebo bude přesunuta na jiné místo. Díky sněhové nadílce posledních dnů a ochlazení se ale přece jen uskuteční ve Velkých Karlovicích u hotelu Galik, tak jako každý rok.

  • Trať Jizerské 50 je od úterý online v Mapách Google

    Necelý týden před startem Jizerské 50 je trasa tohoto legendárního běžkařského závodu dostupná už i ve virtuální podobě. Společnost Google zveřejnila záběry z lednového snímání oblíbené běžkařské trasy speciálním přístrojem Street View Trekker. V Mapách Google je tak premiérově k dispozici 360° náhled celé tratě. Závodníci, ale i turisté či diváci si tak trasu mohou ještě před startem cvičně projet v počítači i v mobilu.

  • Orlický maraton se o víkendu pojede

    Sněhové podmínky v Orlických horách dovolí konání třetího závodu seriálu ČEZ SkiTour. Aktuální trasy organizátoři zveřejní během středečního odpoledne. Závodníci se nemusí obávat přesunu Orlického maratonu na náhradní termín. Současné sněhové podmínky dovolí uspořádání závodu v původním termínu, tedy o víkendu 3. a 4. února. Podle meteorologů můžeme navíc v druhé polovině týdne očekávat sněhové přeháňky.

  • Karlovská 50 je kvůli nedostatku sněhu přeložena na 10. února

    I když na většině českých hor poslední dny přibyl nový sníh, ve valašských Beskydech a na tratích kolem Velkých Karlovic to neplatí. Proto se pořadatelé třetího závodu seriálu ČEZ SkiTour rozhodli závod Karlovská 50 přeložit na náhradní termín.

  • Katka Smutná po Seefeldu klesla na 4. příčku

    Rakouský Kaiser Maximilian Lauf české závodnici Katce Smutné nevyšel. Skončila až šestá a prohloubila svou ztrátu na vedoucí Švédku Brittu Johansson Norgren. Ta v sobotu v Seefeldu zvítězila a seriál Visma Ski Classics vede o 110 bodů před Sarou Lindborg, Smutná je čtvrtá. Její oddílový kolega Ilja Černousov se naopak může radovat ze sobotního třetího místa v mužích. Seriál pokračuje za týden, kdy je na programu La Diagonela.

  • Po 4. místě v prologu chce Bauer Ski Team bojovat o pódium v La Sgambedě

    Týmový vstup do sezony Visma Ski Classics se povedl, teď přichází na řadu pokračování v podobě prvního závodu, kde se pojede na individuální výsledky. Italská La Sgambeda startuje v sobotu 2. prosince, měří 35 kilometrů a Bauer Ski Team by v ní rád po těsném 4. místě v prologu znovu zaútočil na stupně vítězů. Spoléhat přitom bude především na Kateřinu Smutnou. Mužská jednička týmu, Ilja Černousov, startovat kvůli nemoci nebude.

  • Svátek klasických disciplín. Skokani, sdruženáři a běžci mají poprvé společné mistrovství ČR

    Tuzemská elita skokanů na lyžích, sdruženářů a běžců na lyžích se ve čtvrtek 28. září sjede do Liberce. Závodníky čeká uprostřed předolympijské přípravy mistrovství České republiky, které budou mít vůbec poprvé v historii všechny tři disciplíny společně.

  • Smutná odstoupila v půli Vasova běhu, Švédka si upevnila vedení v seriálu

    Vasův běh české laufařce Katce Smutné vůbec nevyšel. Zhruba v polovině 90km závodu pro problémy s lyžemi a bolestmi v zápěstí závod ukončila a její největší rivalka ve Visma Ski Classics, Švédka Brita Johanssonová, toho využila na sto procent a vítězstvím v závodě si na Češku připsala těžko smazatelných 200 bodů. Zadařilo se Petru Novákovi (Atlas Craft Team), který skončil devátý. Napínavý finiš pro sebe rozhodl Nor John Kristian Dahl v čase 3:57:18.

  • Kateřina Neumannová otevře Skipark v pražské Chuchli

    Dovolujeme si vás pozvat na neformální snídani s olympijskou vítězkou a mistryní světa v běhu na lyžích Kateřinou Neumannovou u příležitosti letošního otevření provozu tradičního Skiparku Velká Chuchle na dostihovém závodišti v Praze 5.

Diskusní fórum

Nejnovější   |   Nejdiskutovanější
Nalezené položky: 394 První Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Další Poslední