Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít

Pražský pohár v běhu na lyžích vyhráli reprezentanti

Pražský pohár v běhu na lyžích vyhráli reprezentanti
foto: SportGroup

tisková zpráva | 23.02.2018 | přečteno: 5379×

Pražský pohár v běhu na lyžích se po letech na dostihovém závodišti v Chuchli přesunul do SkiParku na Vypichu. Téměř stovka účastníků všech věkových kategorií kroužila volným stylem po rovinatém okruhu na louce před vstupem do obory Hvězda. Hlavní vítězství a prémie si vezou česká reprezentantka Sandra Schützová z ČS Ski Jilemnice a orientační lyžař a biker Radek Laciga ze Zdravotníka Praha.

Syn nestora pražského lyžování se na trati objevuje pravidelně. „Jelo se mi dobře, sníh byl velmi rychlý, odsejpalo to. Okruh je podobný jako v Chuchli, nic náročného, ale člověk je rád, že se dá i v Praze potrénovat a zajet si,“ říkal poté, co absolvoval dvacet kol, celkem pět kilometrů. Pracuje jako živnostník v oboru datových sítí a občas sem jezdí potrénovat. Použil lyže připravené ještě z nedávného mistrovství Evropy v lyžařském orientačním běhu v Bulharsku, kde skončil dvanáctý na klasické trati a byl členem páté štafety.

Na nejnabitější tříkilometrové trati, která se musela jet ve dvou skupinách, vládla Sandra Schützová, která už má s pražským pohárem také zkušenost. „Sice to bylo trošku složitější na orientaci, ale celkově super, až mě překvapila kvalita trati. Bavilo mě to, užila jsem si to,“ řekla členka širšího reprezentačního výběru, mj. účastnice mistrovství světa ve Val di Fiemme 2013 a Lahti 2017. Tu čeká o víkendu Český pohár v Jablonci nad Nisou a po olympiádě se rozhoduje o dalších nominacích na mezinárodní podniky.

V mládežnických kategoriích zajeli kvalitně kanoisti ze Sedlčan, ukázali se i veslaři Bohemians, nejmladšímu závodníkovi bylo jen pět let. Často fandila podél okruhu celá rodina, jejíž členové se střídali na trati.

Vzhledem k předpovědi počasí se organizátorům daří postupně prodlužovat okruh, funguje půjčovna i školní a soukromé lekce. Už 28. února od 17 hodin ji po návratu z Koreje povede i sama olympijská vítězka Kateřina Neumannová.

Více informací uvidíte i na webkameře: www.skipark.cz

Výsledky závodů najdete zde: www.sportovniservis.cz

Komentáře (Celkem 0)

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední

tiskovazprava muž 23.02.2018 12:09:03

Pražský pohár v běhu na lyžích se po letech na dostihovém závodišti v Chuchli přesunul do SkiParku na Vypichu. Téměř stovka účastníků všech věkových kategorií kroužila volným stylem po rovinatém okruhu na louce před vstupem do obory Hvězda. Hlavní vítězství a prémie si vezou česká reprezentantka Sandra Schützová z ČS Ski Jilemnice a orientační lyžař a biker Radek Laciga ze Zdravotníka Praha.
Odkaz na článek

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.