Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Cyklistický trénink » Byl to hlaďák?

Byl to hlaďák?

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:18 (2000)

radon muž 21.07.2010 12:38:17

podobný stav jsem zažil asi 2krát před 10lety,od té doby nic.Včera jsem snídal pouze malý jogurt a sušenku.K obědu jsem si dal těstoviny a v 15hod pouze jednu traťovku.V 17hod jsem vyrazil na společný trenink.Od začátku se jelo hodně svižně,a to nahoru dolů,tedy většinou nad hranicí aerobního prahu.Po 60minutách jsem si dal jeden gel a říkal jsem si jestli to není v takovém tempu málo.po cca 40km jsem si musel vycouvat,protože mně bolely svaly na nohou a pak to přišlo 10km jsem jel většinou z kopce na malou placku a nebyl jsem schopen točit-hrůza.Tepy mi ale šly naopak výrazně dolů,protože jsem skoro stál.Doma jsem vypil 2energetické nápoje a už mi bylo o něco lépe.Dnes si asi dám pauzu.Byl to hlaďák?Proč mě bolela tak výrazně stehna?

avatar

Sloviensko

rudo muž 23.07.2010 06:40:26

rozmyslal si nad mineralmi ? po dlhom obdobi horucav telo strati vela telesnych mineralov, najma ak sa pije voda alebo sportove napoje, a z prikladu tvojej stravy : susenky testoviny, gely apod sa zda ze sa sustredujes na prazdne cukry strava velmi biedna na mineraly. Pri traveni testovin sa z tela strati vela mineralov, kedze musia kopenzovat ich nedostatok vtestovinach a navyse musia byt pouzite na alkalizaciu krvi ktora ide do kyseliny po strave zalozenej na cukroch Pri hlbokom poklese urcitych mineralov potom prestava v podstate fungovat nervovosvalovy system, mozog nie je schopny vysielat impulzy do svalov v spravnom casovani a do celej svalovej sustavy spravne, prenos signalov byva znemozneny a sval v podstate neschopny reagovat, nedokaze sa ani rychlo stiahnut ani rychlo uvolnit.

Pokial problem bol glykogenovy a nie mineralovy, tak opat problem bola strava zalozena na cukroch, vzdy to vyprovokovalo inzulin – cukor bol premeney na podkozny tuk a hladina cukru este padla nizsie nez je normal, ak si si dal 2 hodiny pred treningom cukrovu bombu a to bolo po obede testovinovom po susenkovych ranajkach, tak si zrejme zacinal trening uz so snizenou hladinou glukozy a kedze trening zacal zostra tak sa hned vsetko preplo na cukrovy metabolizmus – nedalo sa to pomaly rozjet na tuky a do hodiny si bol hotovy, v takom stave si dat gel je potom uz len definitivny rozsudok na kolapsom hladiny krvneho cukru.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

kolín

Celkem 4827 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:41:18 (2000)

radon muž 23.07.2010 11:36:36

>> rudo, 23. 07. 2010 06:40:26

Děkujim za za velmi odborný názor.Jak tedy v průběhu dne nejlépe doplnovat minerály?Už aSI TÝDEN PRAVIDELNĚ PIJI ROZPUSTNÉ MAGNEZIUM s přídavkem vitaminu B6.Na krevní testy chodím cca 1krát za 3–5měsíců a ionty mám vždy v pořádku.Jím hodně jablka a banány,naopak zeleninu jen občas.Při poslední kontrole jsem měl nepatrně zvýšenou hladinu draslíku,tedy přesněji řečeno na hraniční hodnotě.Pravdou je,že i když při výšce 180cm měřím pouze 69kg,dost se i v klidu ve vedrech potím.No a na kole nebo při běhu ze mě doslova lije.Jestli tedy opravdu nemám významné ztráty iontů pouze v tomto vedru.Co mám tedy požít před výkonem,kde převažuje cukrový metabolizmus?

avatar

Sloviensko

rudo muž 23.07.2010 22:39:55

doplnovanie mineralov je velmi dlhodoby process, kazdodenna uloha a skutocne doplnit mineraly uplne vsade do kazdeho telesneho tkaniva – kosti zuby atd trva dlhe mesiace lepsie povedane dlhe roky velmi systematickeho usilia. pred pretekmi alebo pocas vykonu sa uz da len zacharnovat najakutnejsia situacia a v skutocnosti sa jedna uz len o tom aby ubytok nebol az tak kriticky, vzdy sa nieco strati. zamerat sa na 1 mineral (magnezium) je vzdy riskantny krok, kedze telo musi mat vzajomnu mineralovu rovnovahu a nadbytok jedneho sposobi uplne zmatky cez rozne mechanizmy. Zlozenie ludskeho tela (keby sa vsetky mineraly z telesnych tkaniv a tekutin hodili do nejakeho chemickeho analyzatora) je rovnako ako zlozenie morskej vody – z hlbok cisteho oceanu. (nechcem tu zachadzat do ideologickeho boja – stvorenie vs evolucia, ale ludske telo akoby vzislo z mora svojim zlozenim, nie z bananovej opice) Rovnake zlozenie mineralove maju aj vsetky druhy morskych rias. Ja osobne pijem len destilovanu vodu do ktorej si pridavam Ocean Celtic Salt – teda najkvalitnejsiu morsku sol, varim rozne bylinkove caje z destilky koli roznym vyluhovanym mineralom a tiez pridam morsku sol. Strava by mala byt zalozena najma na zelenine (listova zelena a korenova zelenina rozneho druhu) a roznych druhohoch hribov-hub a morskych rias. Ja mam asi 15 druhov susenych morskych rias a asi 8 druhov susenych hub, a vzdy zo vsetkeho trochu prihodim do zeleninovej polievky. V dnoch pred dlhymi pretekmi potom varim z destilky tuhy vyvar (zelenina, riasy huby a rozne korene z cinskej mediciny tento vyvar pijem ako super mineralovy napoj (niekedy som len na tekutinach aby som mal uplne prazdne creva ziadne vlakniny).

Co sa tyka cukrov – pred pretekmi sa treba vyhybat sladkemu aby inzulin neznizil hladinu glukozy, posledne jedlo by malo byt skor orientovane na aminokyseliny (proteiny) a zdrave tuky a ak sa zjedia aj komplexne carbs tak pritomnost tukovnedovoli rychle preniknutie glukozy do krvi a nie je inzulinova kontrareakcia. V podstate pokial sa doplnia carbs den predtym tak, ze svaly maju takmer svoju 100% kapacitu glykogenu doplnenu naspat, tak v den pretekov nie je nutne uz ziadne cukry prijimat a ak tak len v komplexnej strave s tukmi aby sa drzala stala hladina glukozy. Je dobre si zvyknut na skoricu-cinamon stabilizuje krvnu glukozu. Dolezita otazka je ale takato : aky je zmysel konkretnej treningovej jednotky – je to trening na max vydaj cukrovehop metabolizmu alebo je to trening na palenie tukov > ak je to trening na tuky tak je vhodne vobec nejest, pripadne nemat doplneny glykogen z predosleho dna ale tempo-usilie treningu musi bytvelmi nizke aby skutocne telo dostalo moznost ist len na tuky. Oblubeny vtip jednej velmi dobrej americkej maratonkyne je: ako som bezala svoj trening, dnes ma znovu predbehla stara babka ako sa vliekla z obchodu s nakupnymi taskami… pre cyklistu ktory nema rozbinuty tukovy metabolizmus to moze znamenat ze sa nebude pokusat predbehnut deti ktore su na vylete na trojkolkach

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Brno

10 km: 0:36:12 (1999)
maraton: 3:06:00 (2000)

martin76 muž 24.07.2010 09:09:56

>> rudo, 23. 07. 2010 22:39:55

da se rasami najist, tzn. „mit pocit sytosti“? jedl jsem z nich kdysi v portugalsku polivku, pamatuju si jen takovy prijemny pocit lehkosti, ale prece jen je to polivka.

>> radon, 23. 07. 2010 11:36:36

draslik je hodne v bananech, neprehanel bych to s nimi, i s ohledem na to, ze je to chemicky snad nejosetrovanejsi plodina na svete, coz se podepisuje i na jejich chuti. kdo jedl banan z prirodniho prostredi, vi o cem pisu. ale to plati o vsem.

Motto: i skladník ve šroubárně si může přečíst Vergillia v originále
avatar

Sloviensko

rudo muž 24.07.2010 11:55:48

martin, najestzrejme nie, vzdy mam to zmiesane s niecim inym – zelenina, hriby, vajcia alebo tiez rezance (akoby cestovinu) z fazulovych plodin (azijske obchody predavaju niekolko druhov – nie je to z muky). Mne sa to lanko vsetko nakupuje, pretoze tu kde zijem – Melbourne je mnozstvo azijcov a ich obchodov a je to vsetko nesmierne lacne.

Motto: you can't stop, what is coming !
Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.