Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Ostatní běžecké pomůcky » Hydrovak v ledvince

Hydrovak v ledvince

Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Moravský Krumlov

pavko4 muž 21.02.2020 17:46:14

Ahoj, prosím o radu a zkušenosti. Na delší běh (30+ km) nosím Adidas opasek s lahvičkami o celkovém objemu 0,6 l. Opasek je super, ale množství vody mi nestačí, zvlášť, když se blížím ke 40 km. Batoh nechci – cítím se s ním nesvobodný.

  • Můžete mi prosím poradit hydrovak v ledvince, na 1,5 – 2 l?
  • Jaké máte zkušenosti?
  • Poskakuje za běhu?
  • Je pravda, že když před běhěm vysaju vzduch, voda v hydrovaku nešplouchá celou cestu?
  • Je pití připojenou trubičkou pohodlné?

Díky.

avatar

Moravský Krumlov

pavko4 muž 19.03.2020 08:22:48

Tak nikdo se neozval. Musel jsem si tedy poradit sám a předám svou zkušenost:

Nejdřív jsem koupil SALOMON S/RACE Insulated Belt. Ledvinka je ale nepoužitelná pro běh a toto jsem napsal do recenze na Heurece:

Od Salomonu bych čekal, že s ledvinkou určenou pro běh se bude dát běžet. To je ale téměř vyloučeno. Ledvinka skáče nahoru dolů a nic s tím prostě nejde udělat. Nyní po zkušenostech s jinou ledvinkou vím, že popruh v oblasti boků musí být min 10 cm široký, aby to dobře zafixoval. Dále je až komické uchycení a regulace popruhu. Na jedné straně suchý zip procházející sponou -OK. Na druhé straně je takový úzký tunel, do kterého poměrně obtížně musíte popruh nasoukat a pak přitisknout k suchému zipu. Následně vyzkoušíte a zjistíte že nastavená délka je moc krátká či dlouhá, takže znovu, atd. Řekněme, že se to nakonec podaří. Při běhu ale hydrovak postupně ztrácí na objemu (jak upíjíte), tím se popruh trochu uvolňuje a je třeba ho dotáhnout. Přes sponu to nepůjde, protože tam je suchý zip krátký. Salamon si asi představuje, že běžec zastaví, sundá ledvinku, vytáhne popruh z tunelu a nasouká ho zpět, aby více utáhnul. A to udělá několikrát, než se podaří najít správnou délku. Salomone, Salomone, i při nejlepší vůli tě doporučit nemůžu. Alespoň ne pro běh.

Na Youtube je ruská videorecenze "video recenze ":https://www.youtube.com/watch?…, kde je to uchycení vidět.

Pak jsem si pořídil Hydratační vak Hipster. To je úplně jiné kafe. Ledvinka drží dobře a dokonce jsou k ní i popruhy, které ji ukotví přes ramena. Ty ale nepoužívám, dobře dotáhnu popruh a ledvinka vůbec neposkakuje. Po zmenšení objemu hydrovaku (upíjením), lze za běhu bez problémů dotáhnout. Zpětný ventil dobře těsní, takže natažená voda do hadice nenateče zpátky do hydrovaku a není třeba pokaždé vyvíjet úsilí pro nacucnutí. Hadička na pití se připevňuje magnetem – výborná věc, napiju se a „odložím“ hadičku k magnetu. A ještě jedna vychytávka: uvnitř ledvinky je těsně pod uzavíracím zipem textilní úchyt, do kterého se zavěsí hydrovak. To způsobí, že hydrovak se nerozplácne na dno ledvinky, ale drží celou dobu v požadované poloze. I to přispívá k tomu, že ledvinka za běhu neposkakuje. Popruh ledvinky si dávám přes boky (musí se hodně utáhnout – přes břicho by to nešlo) a ledvinka tak trochu sedí na horní části zadku. Hydrovak se bohužel nedá obrátit naruby (a nechat vyschnout), takže vždy musím dobře vytřít – to je jediná vada, na kterou jsem zatím přišel. Za mě super věc, můžu jen doporučit.

avatar

Celkem 777 km
Minulý měsíc 0 km

davidof muž 19.03.2020 17:20:48

>> pavko4, 19. 03. 2020 08:22:48

Dík za recenzi. Dostal jsem k Vánocům batoh, ale taky mi nevyhovuje.

Motto: Dobrý běžec nebrzdí zbytečně zeměkouli v jejím otáčení.
Nalezené položky: 3 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.