Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » hubnutí

hubnutí

Nalezené položky: 44 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 04.09.2010 20:19:50

u nás dnes doobedu posilňovanie-čiže zbieranie zemiakov+ prekopávanie ručne,takže po behu toto a v zime!Tatry biele.Zázrivá?

avatar

bettyka žena 04.09.2010 20:35:20

>> Eviku, 04. 09. 2010 20:19:50 napisem ti do mailu, lebo by sme odbiehali od temy :-))

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km
avatar

Sloviensko

rudo muž 05.09.2010 00:00:18

jablk sa nebojme. treba si dat otazku – idem jest jablka lebo potrebujem nieco sladke a jablka povazujem za prijatelnu sladku variantu ? alebo jem jablka koli jablkam a vobec nepotrebujem sladke? jablka maju specificke latky ktore telo potrebuje a ked si zladena s prirodou a sezonnymi cyklami tak teraz v strednej europe je jablkovy cas. odporucam sa sustredit na vsetky lesne divoke berries. cernice cucuriedky, brusnice,,,, lesne jahodky a tiez na sipky a trnky (tie az po prvych mrazoch)

aj velmi male mnozstva su velmi prospesne.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

bettyka žena 05.09.2010 06:25:27

*>> rudo, 05. 09. 2010 00:00:18*dakujem za odpoved k jablkam, precitala som si vsetky vase prispevky na kazdom fore a zistila som kolko hluposti v stravovani som narobila. podla toho co pisete, nemala by som vynechavat chlieb a pecivo. ja som ranajkovala vzdy jogurt dietny a kavu. len v niektorych prispevkoch pisete, ze akoby opatrne s ovocim, ale ja toho ovocia zjem naozaj velmi vela pocas dna(jablka- minimalne kilo, slivky, nektarinky apod) :-)) cim by som mala nahradit ovocie? pit viac cajov miesto toho? obedy jem zväcsa bez prilohy alebo mam zeleninovu prilohu.

avatar

Sloviensko

rudo muž 05.09.2010 10:43:02

>> bettyka, 05. 09. 2010 06:25:27

praveze pisem ze vsetky mukoviny by sa mali vynechat teda aj chleby, pecivo, buchty slize atd, dokonca aj zemiaky. Pokial si vsezravec, teda nie si vegetarian, tak najlepsie su jedla kde sa kombinuje, maso so zeleninou, strukoviny (hrach sosovica,fazula) so zeleninou a vajcia so zeleninou… zelenina cim roznorodejsia cim viac druhov zelenych listov a tiez pridavat cim viac druhov morskych rias a hribov-hub aj susenych. ako zvalst prilohy cerstve orechy, semiacka, prave kravske maslo, kokos v roznej forme vratane kokosoveho oleja a rybi tuk. Ovocie podla sezony ale hlavne to menej sladke, odporucam uplne vylucit hrozno… z ovocia si vyberat dive lesne plody a najma ovocie s ciernou-cervenou stavou. z daklsich prisad pouzivat cim viac kakao a skoricu, skorica je stabilizator krvneho cukru a inzulinu, ved stare mamy piekli vsetko skoricove a davalo sa to aj do vareneho vina s cukrom. Jogurty musia byt prave plnotucne ciste bez prichuti a musis si sama namiesat do toho co prave chces.

daju sa robit obcas cistiace ovocne dni, vtedy je najlepsie istcely den len na 1 druh ovocia ale tiez sa cez den hybat co najviac aby sa vzdy daky cukor spalil, vtedy je vhodne robit aj intenzivny pohyb a ruychly beh – zatazit cukrovy motor. Musim napisat o tychto dalsich strategiach trochu viac. najvhodnejie je pri vareni pouzit varenie vo vode – zaruci sa tym teplota do 100 stupnov a nic sa nespali nezhori nezpecie a nezosmazi, pre mna je ptrakticke varenie systemom 1 hrnca zelenina maso dokopy a je to vzdy polievka, gulas, stew, leco, omacka atd. zaujimavy je recept ktory pripomina salatovu polievku : rozne druhy zelenych listovych zelenin sa nasekaju do hrnca s trochou vody, nasekaju sa tam hriby dake susene a cerstve sampiony alebo cokolvek je k dispozicii, morska sol, a ked je to trochu prevarene tak sa do toho naleje jedna konzerva kokosoveho kremu (teda akoby kokosova smotana, kokosove mlieko je oprilis riedke) da sa to kupitaj ztuhnute v takych kockach, a prida sa cerstvy alebo mrazeny kopor, a este to par minut prevrie. ku tomu vajicka na makko/tvrdo. dobru chut

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 05.09.2010 12:29:39

>> bettyka, 05. 09. 2010 11:18:45 to je ina ked sa jedna o stravu pocas pretekov v ultra, ked sa snazia zabehnut za 6 dni a noci 800–1000 km, alebo pocas 24hodin 250–300 km, tak to je o inom snazis sa jestzufalo cokolvek aj za cenu porusenia zdravej stravy alebo porusenia stravy koli chudnutiu atd a tiez ide co je prakticky mozne pocas pretekov pripravit, mat so sebou atd.

myslim ze by som mal nieco napisat o dasich podpornych metodach na chudnutie, palenie tukov, prevenciu ukladania tujov atd.

rozlozim to do samostatnych prispevkov

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 05.09.2010 12:34:29

dobre a zle tuky telo potrebuje nutne tuky, a tie cio su ore nas dobre zdrave a podporujuce chudnutie su najma v tychto potraavinach : vajcia maslo – prave kravske kokos, kokosovy olej avocado rybi tuk cerstve orechy a semiacka

nevhodne nezdrave tuky ktore telo casto nevie spalit a ich uklada su : vacsina rastlinnych olejova rastlinne masla, margariny, natierkove nahrady masla, tuky znicene teplom chemicky vzduchom – oxidacia casove starnutie, spracovane mliecne vyrobky a spracovane sojove vyrobky

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 05.09.2010 12:55:10

treti motor, alebo preco su sprinteri a skokani stihli/vyrysovani ? treti motor (teda nieco ine ako cukrovy a tukovy), nie je celkom spravna terminologia. Ide skor priamo o valce motora kde uz je nasata palivova zmes a len caka na zapalenie a tiez zmes v potrubi medzi valcami a karburatorom a v karburatore samotnom. Toto palivo je pripravene na okamzitu pracu, nepotrebuje prisun kyslika. Pokial ideme na uplne plny vykon tak to minieme do 10 sekund. Realne 6–8 sekund. Vola sa to ATP. Aby sme to lepsie pochopili – pri sprinte na 100 metrov to pripravene palivo celkom nestaci a ku koncu uz svaly aktivne nedodavaju vykon a sprinter sa snazi zostat uvolneny a dobehnut bez velkeho spomalenia, najvyssia rychlost sa dosahuje v useku medzi 60–80 metrov (6–8 sekund). su dokonca specialisti na 60m, ktory vyhravaju sprinty v hale na 60m ale uz nedokazu udrzat rychlost celych 100m, pri sledovani sprintu na 100m casto vidno ze najrychlejsi zo startu alebu veduci na 60m este nemusi nutne vyhrat… preco su sprinteri stihli a vyrysovani ? Pri kratkom vykone naplno na treningu sa spali vsetko co bolo pripravene vo forme ATP, pocas kratkej prestavky niekoklko minut, telo vyrobi dalsie ATP prevazne z cukrov a doplni svaly. pocas treningu sa tento proces opakuje velakrat a minie sa tym dost energie, energia sa tiez mina pri vyrobe ATP – ten vyrobny proces je tiez spotrebitel energie. po trenigu telo dalej doplna zasoby a prebieha celkova regenarcia kde sa pouziva uz aj energia z tukov cele hodiny po trenigu je zakladny metabolizmus zvyseny – pali sa tuk, trenig sa opakuje v druhej faze – v cinkarni kde sa zdvihaju velke vahy a dost rychlo – zase sa mina ATP a doplna v prestavkach z cukru a po trenigu dlhe hodiny zvyseny metabolizmus pali tuky.

pri pomalom behu na tuk telo ma dost casu stiepit tuky a vyrabat ATP a stiha ho doplnat do svalov kedze spotreba ATP je mala – vzdy pracuje len zopar vlakien kedze kazdy krok je s malym usilim a zatial si ATP doplnaju oddychujuce svalove vlakna. Pri rychlom aerobnom behu a aj pri anaerobnom rychlom behu sa ATP doplna z cukru za pristupu kyslika a tiez z cukru bez pristupu kyslika – anaerobna zlozka. ATP sa teda pali vo svaloch stale ide len o to aka je rychlost minania a prisunu a z coho sa vytvori.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 05.09.2010 14:36:10

hurá,konečne asi najlepšie vysvetlenie a tom preštudovala mnoho časopisov.lebo na jednej stránke vyslovene propagujú IT,aký je to super spaľovač tuku,ako dlhý pomaláý beh vôbec nemá zmysel,len sa opotrebúvajú kľby,podľa mňa míá,veď vďaka tomu pohyxbu sa dostáva do nich výživa a tiež každý nemôže behať a už vôbec nie IT,ti je akože odpísaný človek? Poviem vám aj ja som to skúšala,ale tak rýchlo sa naň neodhodlám.len by som potrbovala trochu vyladiť,čím som staršia,nebehám pre výkon,ale pre beh a chcem aby mi bolo pri ňom príjemne.rudko si ako Mudr.Bukovský,teším sa na nové poznatky,pá.

avatar

Sloviensko

rudo muž 06.09.2010 01:05:36

cukrovy motor – kazdy bezec to pozna, beh dlhsi ako 20–30 sekund a beh je rychlejsi ako ked sa bezi len na tuk. je to teda takmer vsetko co bezci bezne robia. Pri pomalsom tempe staci prijem kyslika a ide sa na cukor aerobne pri velkej rychlosti kyslik nestaci a ide sa na cukor scasti anaerobne. Beh na cukor je treti sposob ako sa zbavovat nadvahy aj ked nie je taky priami. Pri dlhsom a pomalsom behu sa ciastocne zapaja aj tukovy motor (najma u bezcov co ho samostatne trenuju) takze nejaky tuk sa spali aj pri behu cukrovom, dalej pri cukrovom behu sa spali glykogen, spali sa tiez to co kolovalo v krvi ako glukoza a nestihlo byt premene cez inzulin na tuk, Scasti sa vyprazdnia glykogenove nadrze, takze dalsie jedlo po behu pokial nie je prilis cukrove ale obsahuje nejake carbs, tak tieto carbs sa nepremenia na tuk ale doplnia glykogenove nadrze. Posledny effekt je ten ze po beho zostane zvyseny metabilizmus -dlhe hodiny a to tiez pali trochu tuku, energia sa spotrebuje na regeneraciu.. Snad dolezitty bod pri pouziti cukroveho alebo cukrovo-tukovo zmiesaneho behu je ten ze sa nema ist do uplneho vyprazdnenia glykogenovych nadrzi aby sme nesposobili velky hlad a neboli nuteny rychlo doplnat cukry. Pokial je beh rychly, mozme mu dat 20 minut, pokial je pomalsi tak 60 minut a pokial je na urovni tempa maratonu tak 90 minut. Snaha je vyprazdnit glykogenove nadrze tak na 1/2 az 3/4, ale aj 1/4 vyprazdnenia prispeje k dlhodobemu cielu

rychly beh v trvani 20 minut sa da odbehnut v kuse alebo rozlozit na 2×10, 3×7, 4×5 alebo 5×4, je to dost narocny trening prestavky niekolko minut. neodporucam to pocas budovania aerobnej zakladne pre pripravu na preteky ale pre koncentrovany boj s nadvahou je mozne toto zaradit ako dalsi prostriedok, ako som uz spomenul – nesmieme nadrze vyprazdnit uplne a musime mat pripravene jedlo ktore nespociva v jednoduchych cukroch a malo by obsahovat vsetky zloky – mineraly tuky bielkoviny a carbs tam budu len preteo ze zelenina ich prirodzene obsahuje ako aj vsetky strukoviny atd. pri planobvani stravy a spravnom davkovani cukroveho treningu je mozne dosiahnut stav, ked mnzostvo zjeden6ych carbs pocas 24H ja akurat to mnozstvo o ktore sme vyprazdnili glykogenove nadrze, takze ani jedna molekula tuku sa nevytvory ako dosledok jedenia carbs pocas dna, dolezite je sustredit sa na to aby sme si to povolene mnozstvo neminuli na nejake sladke farebne vodicky.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

Sloviensko

rudo muž 06.09.2010 01:35:12

3 metabolicky system = tukovy+cukrovy+ATP treningovy system kde su vsetky 3 pracovne rezimy pouzite pocas dna alebo aspon striedavo pozuite velakrat pocas tyzdna. Takato intenzivna narocna narazovka sa robi ked treba rychlo zhodit tuk a ked treba zhodit tuk na velmi male hodnoty = 5% telesnej vahy. System bol vypracovany na ladenie na sutaze kde sa hodnoti vyrysovanie tela a tiez pre muzskych modelkov co sa fotia v plavkach a spodnom pradle a musia mat uplne vyrysovane brucho. Uvadza sa ze system nie je mozne udrzat dlhodobo aj ked je mozne argumentovat ze spickovy bezci (a ine sporty) system pouzivaju dlhodobo, ked napriklad vytrvalci maju kazdy den rano hodinu pomaleho behu na lacno len na tukovy motor a potom neskor pocas dna behaju cukrove treningy v roznych tempach a udrzuju si cely rok a dlhe roky telesny tuk pod 10% Pri aplikacii do zivotneho stylu treba byt velmi flexibilny a tvorivy. Je mozne teda ist na tuk pomaly beh rychlejsiu chodzu atd nalacno rano do 1 hodiny a pocas vikendu aspon 1 den niekolko hodin az cely den (turistika na nohach, na bicigly, na bezkach na clne , rubanie dreva kosenie travy rylovanie zahrady atd…)
a pocas dna v tyzdni si dat nieklo kratkych treningov na cukor alebo ATP

ak rano nie je cas: pocas dna sa da niekolko kratkych cukor alebo ATP aktivit a vecer na prazdny zaludok pomaly tukovy trening.

pocas dna je idealne napriklad mat 3×10 minut intenzivnej aktivity, je dobre do kazdej zapojit ine svaly iny druh pohybu, mozu to byt drepy, chodza do schodov, kliky na stole alebo na stolicke, dynamicka joga 10 minut pozdrav slnka, alebo izolovane cviky na svaly. 10 minut cvicenia len na 1 sval – vratane prestavok medzi seriami = kombinaciu ATP+cukro a vyrazne zvyseny metabolizmus na niekolko hodin.

Ked o niekolko hodin ideme zase 10 minut iny sval tak drzime zvyseny metabolizmu cely den – palime cukor – energia ide na regeneraciu, a palime cukor-glykogen – takze co sa zje ma kam ist a nepojde na tuk. Mnohe aktivity sa daju robit tajne pocas pracovneho dna, kratka prestavka vyuzit na nejaku aktivitu, nosit fascikle medzi kancelariami po schodoch bez vytahu.. casto je dobre robit aj velmi kratke intenzivne cvicenie hoci len zopar sekund aj ked nemame celych 10 minut zaujimava strategia je tiez urobit nieco – 20 sekund kazdu polhodinu. Ako sa tymito aktivitami posilnia svaly budu mat lepsiu schopnost palit palivo takze kazde cvicenie v buducnosti spali viac a viac cukru alebo tuku, viac ATP. Je dobre si vyberat aktivity ktore nam nejdu, v ktorych sme nesikovni, kedze tieto robime neefektivne a teda minami „zbytocne“ vela energie, a trebna ich obmienat aby sme si na ne nezvykli a nenasli sposob ako ich robit s malym vydajom

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

bettyka žena 06.09.2010 05:52:54

>> rudo, 06. 09. 2010 01:35:12 tak a uz konecne viem, ako mam behavat (staci 90min), aj pocas dna skusit v ramci moznosti 3krat pohybovu aktivitu..atd­..tolko skvelych rad…DAKUJEM!! (tieto info som tu hladala velmi dlho – v takomto zrozumitelnom podani!!)

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 06.09.2010 14:32:51

Ked som mala sedavú prácu vo fabrike na ponožky,orem toho,že moje telo vyžadovalo beh viac ako inokedy,potajomky som bežala akože na WC-ko a tam som rýchlo urobila 50drepov.viac by už bolo ženám podozrivé,že čo furt chodím odtiaľ červená a zadýchaná a lepšie sa mi zas sedelo.Ale ked doma je to rôzne okrem behu mám cez deň niekedy rušno,okrem chôdze po dedine,mám to dosť ďaleko všade,nárazovo sa zmakám v záhrade,alebo chytro musáím ísť na bicykli njiekam hore kopcom a tak,dalo by sa to prirovnať k tomu,čo píše Rudy,ale keby to bolo pravidelne.Alebo fakt urobiť každú chvíľu drepy a p.

Nalezené položky: 44 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.