Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » hubnutí

hubnutí

Nalezené položky: 44 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
avatar

Sokolov - Praha

Celkem 31 km
Minulý měsíc 0 km

siver muž 06.10.2009 18:55:00

ahoj určitě toto vlákno jsem tu našel hodněkrát,ale přímo mě by zajímalo jak na to.Třeba poradíte.

Začal jsem dodržovat zdravou výživu a k mému sportu ještě běhat.

Můj plán cvičení za týden:

2× týdně capoeira 2 hodiny 1× týdně kickbox 1 hodina každý den 15–20minut posilování kliky a lehy sedy

Do toho jsem začal ještě běhat 3× týdně tak 25minut.

Chtěl bych se zeptat co mám proto dělat abyh hubnul a prorýsoval se? Mám běhat déle? víckrát?

Má životospráva se skladá z 4–5 jídel

Příklad mé nové stravy.

snídaně:zelený čaj,sušenky bebe – dobré ráno nebo místo nich dva celozrne chleby se syrem 30%tuku

svačina:jabko,čaj bylinnkový

oběd: většinou kuře,hovězí,věpřové málo přílohy žádná smažená jídla.

svačina:celozrne housky dvě šunka paprika

večeře:opět něco celozrného

před spáním proteinový nápoj

Zajímalo by mě jestli je vše ok co se týče běhání na shození břicha a prorýsování či mám něco změnit.

díky moc zakaždou radu a zkušenost.

avatar

praha

Celkem 276 km
Minulý měsíc 0 km

c.1 muž 06.10.2009 21:54:22

mno sice je to dost neobjektivni, zatim nejakej vyrysovanej nejsem, ale kdyz jsem zacal behat cca hodinu a nejaky drobny cca 3× tydne, plus odboural komplet tucny, sladky atp. Sundal jsem za 3 mesice nejakych 14 kil. Takze ted mam cca 86kg pri vysce 192. Denne posiluju alespon kliky – podle rozvoru rukou u sebe nebo od sebe se pak posilujou vic nektery partie /sed lehy – primy,pricny. Sice zatim spis porad ztracim vahu, ale zase jsem z uplneho nebezce zvladl bezne behat kolem 10 kilo v kuse terenem kolem hodiny (pro mnoho vesely vybeh :) ), zucastnil se par triatlonu. A taky si privodil zanet achillovky, kterej jak se ted ukazuj zpusobila nejspis prilis nizka vlozka v bote, takze zjara zkusim formthonics nebo jak se to jmenuje. Kazdopadne co jsem ted beh vynechal na uplne cca dva tydny a predtim jen kratsi trate a zlehka, se to zlepsilo a snad i odeznelo, v bote to uz necitim pri chuzi, coz jsem citil porad. Tak jsem ti pekne odbehl od tematu, ale aspon mas co cist. Jestli takhle makas a drzis rezim, tak za me bys mel mit formu za par tydnu. Me se teda krom jineho bricho zpevnilo behem hrozne moc, kdyz ho nemas zatly, tak aspon me bolelo v boku, ale to se musi prekonat a ono to prestane, pak se zpevni pricny i primy svaly, daleko vic jak pri cviceni sedlehu.

tot muj nazor trochu mimo misu, vychazim jen z pomerne velkeho nadseni nad vysledky, ktere se alespon u me projevily dost brzo :)

avatar

Praha

Celkem 51 km
Minulý měsíc 0 km

Ghiarka žena 06.10.2009 23:09:23

Ahoj, co se týká běhu, jsem začátečník, tak si nedovolím radit, jako c. 1 tak nějak to vidím i já :)

Ale co se týká stravy, o tom vím docela hodně. Dle Tvého jídelníčku bych přidala více na snídani, hlavně sacharidů, také ve formě ovoce, třeba 1 banán, pomeranč, jablko, hroznový víno, nakrájené tak klidně 300 – 400 gramů + mléčné kysané výrobky, sýry atd. Oběd ok, jen více zeleniny, zkus také jiné obiloviny, pohanku, jáhly, taky třebas čočku atd., vlákninu Ke svačině bych volila zase spíše zeleninu, sýry, klidně i tu šunku, jogurt atd. K večeři bych dala bílkovinu – maso, steak, tělo večer rádo bílkovinu, regeneruje svaly a staví svalovou hmotu. Opatrně s celozrnným pečivem, stejně tak s bílým, rozdíl je jen ve způsobu trávení a uvolňování energie z něj, jinak o něco více kalorií má celozrnné pečivo, i když právě proto, že se energie z něj uvolňuje postupně, tak je zdravější, nebo-li, má nižší glykemický index. Celkově bych na tvůj jídelníček řekla, mnohem více ovoce a zeleniny, plus jogurty, sýry atd., méně pečiva Není to samozřejmě dogma, jsou to moje zkušenosti, poznatky atd., v každém případě je to také individuální, co komu vyhovuje :)

Motto: Začít je těžké. Nejtěžší je setrvat. Vše začíná v hlavě!
avatar

Sokolov - Praha

Celkem 31 km
Minulý měsíc 0 km

siver muž 07.10.2009 00:32:30

Díky moc za obě rady..ono je to těžší u mě s těmi večeřemi…tak se to snazžim řešit aspon proteinovým nápojem. Zkusim přidat během dne více zeleniny a ovoce. samozřejmě že k snídani mám vždy většinu papriku,zkusim tam zapojit ten banán a ubrat na pečivu místo 4–5 kousku pečiva zkusím třeba jen 3 za den.

Ještě by mě zajímalo jestli běhat déle jak 25 minut abych hubnul na břiše či to stačí atd..

díky moc všem:);)

avatar

Praha

Celkem 51 km
Minulý měsíc 0 km

Ghiarka žena 07.10.2009 02:27:29

Dobrá zásada: ovoce dopoledne, zelenina odpo a večer, ovoce má více sacharidů než zelenina a na ráno je třeba po noci chybějící sacharidy doplnit, také ovocné enzymy a aktivní látky jsou pro tělo vhodné ráno, když startuješ den :), jsou lépe stravitelné, zasytí a je to lepší forma než se ucpat pečivem a bílkovinama, které se uvolňují pomalu, ráno potřebuješ rychlý cukry. Zkus to, člověk je kupodivu výkonnější, má více energie, protože tělo má rychlé a lehce stravitelné cukry než aby se mořilo s trávením pečiva a bílkovin.

Pokud chceš hubnout ještě efektivněji, tak kromě toho, že nejlépe dochází k úbytku váhy při dlouhodobém vytrvalostním výdeji na optimální TF, tak dobrá finta je běhat ráno na lačno, pokud jseš toho schopen, je to neúčinnější a to z toho důvodu, že než totiž začneš spalovat tuky, tak tělo využívá volné cukry z jídla a ráno právě jsou cukry po noci nejníže, takže tělo rychleji při běhu na lačno dostaneš do nutnosti šáhnout po energii uloženou v tuku, ale jedině za podmínky, že běžíš v aepásmu optimální TF, protože jinak zase tělo šáhne na energii ze svalů – spaluje bílkoviny jako rychlý zdroj a na glykogen. Je to věda :) Ke spalování tuků začíná docházet tak od 15 až 30 minuty, jak u koho :), takže 25 minut je málo, vlastně končíš ve chvíli, kdy akorát začíná nejefektivnější spalování… Jo a hubnout na břiše… jooo, pandírko se shazuje těžko, je to vlastně první místo – nejbližší – kam si tělo ukládá tuky a poslední z míst, z kterých je ochotno je pustit :) Na hubnutí má také vliv výše tvého bazálního metabolismu, neboli, kolik spálí tvoje tělo, kdyby ses nehýbal, energii co potřebuje na činnost mozku, srdce, dýchání atd. Někdo má bazálku ukrutně nízkou, někdo vyšší, závisí to na více faktorech, ale dá se to změřit na přístroji. Od zjištění bazálního metabolismu se pak i odvíjí množství kalorií, které můžeš sníst, aby nůžky mezi výdejem a příjmem byly optimálně rozevřeny, což je cca max. 1kg úbytku na hmotnosti za týden, optimálně 0,5 kg týdně. Přeji hodně štěstí!

Motto: Začít je těžké. Nejtěžší je setrvat. Vše začíná v hlavě!
avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 07.10.2009 08:49:33

Prosím Vás poraďte,kam by som sa mala obrátiť,keď si chcem dať zistiť tieto údaje o mojom tele,či mám vyhľadať nejakého športového lekára,som síce zo slovenska.ale vôbec neviem,kto sa týmto zaoberá,môj obvoďák by ma vysmial a ortopéd má práce viac než dosť,bude sa to brať ako nadštendard,takže budem všetko platiť,o to nejde,ale dala by som si nejaké tie testy o srdiečku a trénovanosti a BM urobiť,ďakujem.

avatar

Celkem 147 km
Minulý měsíc 0 km

Stinky muž 01.09.2010 21:07:04

>> Eviku, 07. 10. 2009 08:49:33 Obecně se říká, že jednotlivá tepová pásma jsou dána procentuelně vůči maximální tepové frekvenci. Jinak co se týče těch doktorů. Já osobně jsem chodil do Prahy, kde mi to všechno měřili. Ten test spočíval v měření tepové frekvence a výdechových parametrů v laboratoři na běhátku, při stále se zvyšující rychlosti a sklonu běhátka. Ten test stojí asi 1500 Kč, ale co vím, tak na něj jednotlivci nechodili. V podstatě pouze profesionální sportovci. Ale pokud bys náhodou měla cestu do Praha, tak ta společnost se jmenuje Casri, kontrétně pan Bolek. Sídlo maj v Dejvicích, když se jede směrem dolů na Suchdol.

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 02.09.2010 14:25:11

>> Stinky, 01. 09. 2010 21:07:04

Stinky,dík za reakciu,milá pošta skoro po roku.tak mi len pora)d,behám už niekoľko rokov som hobík 10km mám za 50min,nikde sa neplaším sem-tam zaradím rýchly,mám zvlnený terén.keď som začala s behom,váha išla pekne dolui.nieže by som bola obézna,ale dosť dobrý pocit to bol.A to som nebehala také obj,len okolo 4 kma pár krát do týž.teraz mám 10 km denne,váha sa zastavila,dokonca stúpa na 49–50,52…!!!!behám denne rovnako.chce to zmenu,viem,ale hoci mám šikmú lavičku,nemyslím si,že posilňovanioe mi pomôže.beh je beh.moja TF max je 191,takže pri akej by som mala behať,keď chcem spaľovať,niekedy mám dojem,že 155–160 je moc rýchlych na pálenie.mám spomaliť a vyskúšať pár týždňov 140?NajlePšIE BY BOLI ASI INTERVALY,ALE NEMáM NA TO NERVY SKúšALA SOM.Dík.

avatar

bettyka žena 02.09.2010 15:59:08

…ja behavam 2 roky, okolo 10 km denne, takmer kazdy den(do mesiaca najviac 4 dni vynecham)…uz som to pisala aj na inom vlakne, ked som nebehala mala som 50kg, ako behavam mam okolo 52–53kg. ked som pocas dovolenky nebehala tyzden isla som okamzite s vahou dole o kilo.viem, ze som chuda aj tak, ale je to take zaujimave…moja strava su jablka a malicke porcie pevneho jedla( metoda odstipavania si :-)). nejako neviem pochopit, ako mozu jablka drzat tak vahu( jablk zjem minimalne kilo denne). keby som bezala pre chudnutie-tak by som asi s tym skoncila. beham pre pocity,milujem beh…

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 02.09.2010 19:33:23

>> bettyka, 02. 09. 2010 15:59:08

Ďakujem bettynka,nejako mi to uniklo,jasné,že mám pocit,že bez behu som nikto,hoci na preteky už nechodím…asi začnem.ale zaujímavé,ja som začala behať pôvodne proti depke v meste,ked sme sa presťahovali domov na dedinu,všetko sa zlepšilo+ beh,vrátila sa mi chuť žiť aj jesť.

avatar

bettyka žena 02.09.2010 21:07:09

>> Eviku, 02. 09. 2010 19:33:23

presne Evička – aj ja to tak cítim, v podstate ma beh naučil aj keď naozaj v menších množstvach, ale stále čosi prežúvať :-)keď človek zabehne 10km, organizmus neoklame pohárom vody, na druhej strane je metabolizmus naštartovaný takže nejaký výrazný prírastok váhy neočakávam…v skrat­ke- beh ma oslobodil od určitého strachu z jedla :-) zas si vychutnávam (aj keď s rozumom) pochúťky :-)) inak mám 38 rokov, takže zachovať si aj peknú postavu nie je už tak jednoduché :-)

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 03.09.2010 14:35:13

fandím ti napíš na mail môj,

avatar

Praha 9

Celkem 30689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:21 (2012)
půlmaraton: 1:14:39 (2014)
maraton: 2:40:34 (2012)

Lubos M muž 03.09.2010 15:10:10

Poznámka na okraj, čím víc běhám, tím víc tloustnu…zvýšil jsem týdenní kilometráž z 60 na 110km týdně(z toho 20km v maximální rychlosti) a přibral jsem 3kg za měsíc, teď už vážím 76kg při 170cm výšky…ach jo

Motto: Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.
avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 03.09.2010 15:31:09

>> Lubos M, 03. 09. 2010 15:10:10

S tím souhlasím, když víc běhám, tak mívám mnohem větší hlad a chuť k jídlu, proto mnohem víc jím a celkově přibírám, i když zatím mám stále váhu s velkou rezervou v normě (aktuálně 66 kg při výšce 174 cm, což je o 4 kg více než v červnu a o 8 kg více než před 2,5 lety).

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Praha 12 - Modřany

Celkem 154892,3 km
Minulý měsíc 851 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 03.09.2010 15:46:46

>> Lubos M, 03. 09. 2010 15:10:10

Tak jestli si, Luboši, dopřáváš po běhu stále takovou porci špaget, jak si mi kdysi vyprávěl, tak se nediv :-)

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !
avatar

Praha

Celkem 52442,8 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:43:42 (2006)
půlmaraton: 1:36:28 (2006)
maraton: 3:39:37 (2006)

Štefan muž 03.09.2010 16:34:28

>> Lubos M, 03. 09. 2010 15:10:10

Asi to budou svaly, ty jsou těžké …:-)

Motto: Dnešní den s úsměvem. When troubles attack you, just smile them away.
avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 03.09.2010 19:59:08

ale je to nespravodlivé,prečo sa to deje?chcela som zmeniť aspoň na mesiac aktivitu,tréner mi vypracoval os.plán na posilňovanie stehien a celkovo tela so zameraním na probl.partie,dala som za to prachy,kúpiloa som si multifunkčnú lavičku s expandermiäja som už toho mala…)a stále som nezačala,neviem čoho sa bojím,plán vyzerá dobre,ide mi o to aby si moje ubolené členky oddýchli a zas len idem behať!!!to je nenormálne,čoho sa bojím?že zmacatiem?pove­dal,že mám rátať s nárastom hmotnosti avšak pôjde o kvalitnú svalovinu,kt.je ťažšia ako tuk.lebo mne už sa viac vyrysovať behom asi nedá,iba ak IT a ten bolí…

avatar

bettyka žena 03.09.2010 21:29:50

>> Eviku, 03. 09. 2010 19:59:08

ja som v zime kombinovala beh s posilovňou, a výsledok bol za cca 2 mesiace – zmena o jedno konfekčné číslo nahor, tak som s tym radšej skončila. občas kombinujem v zime bežkovanie a posilovňa, ale vtedy sa to bez výrazného prísunu cukrov nedá, proste až cítim triašku a musím si rýchlo dať aspoň tyčinku, ale to keď už idem na extrém( pre mňa je to kombinácia doobeda na bežkách, poobede v posilovni :-))). takže som ostala čisto len pri behu( bežkovaní).koľko máš rokov Evi? veľa závisí od veku…

avatar

Sloviensko

rudo muž 03.09.2010 23:34:59

skusim teoriu zosiroka-musim ale velmi zjednodusovat, tak sa nehrajme na technicke detaily. kazda fyzicka aktivita, sport a trening pouziva 2 druhy metabilzmu- 2 motory, 2 druhy paliva : cukor a tuk. Pri urcitych druhoch pretekov sa snazime pouzit oba paralene naraz. Vacsina treningov a sportovania vsak pouziva vyhradne – takmer len jeden a druhy caka v rezerve ked pride kriza atd. Ked idem nieco trenovat tak musim dopredu vediet – idem na cukoralebo idem na tuk a potom budem musiet byt velmi prisny vtom co a ako robim. vacsina treningov je taka dopletena bez jasneho ciela a vysledky su preto casto nedostatocne alebo opacne. Toto treba pochopit nielen pri treningu koli sportovej vykonnosti – napriklad zabehnut lepsi cas na urcitu vzdialeniost ale aj ked sa jedna o trening koli chudnutie ci vyrysovaniu alebo naopak koli naberaniu svalovej hmoty. cukrovy trening ma za vysledok zlepsenie cukroveho metabolizmu a zvacsenie cukrovej nadrze paliva.zzlepsi sa rychlost palenia cukru – kolko cukru za minutu sa spali v konkretnom svale, zlepsi sa prisun cukru do tohto svalu, zvacsi sa mnozstvo cukru uskladneneho priamo vo svale blizkosti svalu a po celom tele a v peceni, zvysia sa tiez pocty potrebnych hormonov, enzymov atd aby cukrove palenie a zasobovanie prebiehalo rychlejsie zlepsi sa tiez schopnost travenia cukrov pocas vykonu a prisun novezjedenych cukrov do svalu. Z hladiska vahy teka sa udeje to ze sa zvysi – zvacsia sa nadrze na cukor a pokial sa najeme po treningu tak nadrze sa naplnia doplna – teda viac ako predtym, vaha ide hore, Cukor sa skladaju vo forme : glykogen a kazda molekula glykogenu v skladisku musi mat so sebou urcite mnozstvo vody, po cukrovom treningu a cukrovej strve sme preto smadni a voda sa musi doplnit a uskladni sa viac vody. Vaha ide hore = cukor+voda, telo si samozrejme vytvori glykogen zo zjednenych cukrov, carbohydratov ale ked ich neni dost tak ich vytvori aj z bielkovin alebio zmiesanej bilkovinovo cukrovej stravy – mlieko maso fazula atd. a telo dokaze premenit aj cistu bielkovinu na cukor ked treba. Vacsina bezeckych treningov je cukrovych, kedze su prilis rychle na to aby mohli byt tukove, v posilke takmer vsetko je cukrovytrening a typicky nestastny system : 3×10 je pouzivany z cias ked kulturisti pred polstorocim prisli na to ze takto sa svaly rychlo nafukuju. 3 serie 10 opakovani, s obmenami (2–6 serii) a (8–15–25 opakovani) takze kazde cvicenie v posilke ma za vysledok zlepsenie cukroveho metabolizmu konkretneho svalu schopnozt makat 1–3 minuty a zvysenie vahy po naplneni nadrze. Ked si budete merat cas kolko trva 1 seria a ake su prestavky, tak si uvedonmite ze to co robite v posilke je ekvivalentne bezeckemu intervalovemu treningu 3×400m, akurat celkova unava je mensia kedze maka len izolovany sval a nie cele telo Tukovy metabolizmus – pre zaciatocnika velmi tazke nastartovat kedze nas zivotny styl je zalozeny na cukrovom metabolizme, pocas prvych mesiacov je tukovy trening nesmierne pomaly, casto musia zaciatocnici – zaciatocnici tukoveho metabolizmu, mozu byt aj velmi rychly a dlhorocni bezci) robit iba dlhu a pomalu chodzu a mmeskor velmi velmi pomaly beh vstave ked nejedli predtym niekolko hodin ziadne cukry, najleposie rano nalacno, ale aj vecer aspon 3 hodiny po jedle ktore nebolo cukrove. Elitni bezci na urovni 20km/h, teda behajuci okolo 30 min/10km a rychlejise, ked mali podla Aakena fazu ciste na tukovy metabolizmus tak behali hodinu pomalsie ako 10km/h teda menej ako ich 50% schopnost to zabehnut. Ak teda realne hovorime o bezcoch na urovni 50–70 minut/10km tak rychlost pre ciste tukovy metabolizmus by mala byt 10–15 min/km. To nebeha takmer nikto. zaciatocnik by bnemal zabehnutza hodinu viac ako 4km aby bola istota ze sa palia len tuky. test je ten ze po spravnom tukovom treningu sa neciti hlad nie je pokles krvneho cukru a netreba nic doplnat dokonca ani pit vodu. V posilke je to zaujimavejsie, ked robim cvik na tuk, dokazem ho vykonavat nepretrzite viac ako hodinu ? vrchna cast tela je ovela viac cukrova ako nohy, kedze nohy casto musia ustat telo pocas dlhych hodin alebo uchodittelo pocas hodin pri praci, nakupoch a na 1.maja. ale vrch tela na to vascinou vobec nie je pripraveny, Vaha by mala byttaka ze bez problemov utiahnem viac ako 1 tusic = 1,000 opakovani, pocitanie je unavne lepsie je ist podla hodiniek. V podtstae na zaciatku zistime ze pohym prazdnych ruk pocas hodiny je sam odobe narocny opakuj napriklad biceps pocas hodiny s prazdnumi rukami alebo zdviahj ruky hore hodinu a zistis ze plecia to neutiahnu plecia su velmi cukrove. Vgodny celotelovy tukovy trening je pomale bezkovanie – palice su dostatocna vaha, tiez pomale nordic walking s palicami atd

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

bettyka žena 04.09.2010 08:20:33

>> rudo, 03. 09. 2010 23:34:59

konecne zacinam tomu vsetkemu rozumiet…a mozem potvrdit to co si napisal je 100% pravda, aspon ja som si toto vsimla dlhodobym sledovanim svojho metabolizmu. ked beham 10km a viac, pomalym tempom, ked pridem domov vobec nie som hladna, a pijem vodu len preto, ze viem, ze musim pit. vyborne si to napisal( aspon pre mna, som matematička, a takto tomu chapem)Ďakujem

avatar

Brno

Celkem 80953,24 km
Minulý měsíc 526 km
10 km: 0:37:39 (2014)
půlmaraton: 1:22:19 (2014)
maraton: 2:54:22 (2014)

Petr Kaňovský muž 04.09.2010 08:35:57

>> bettyka, 04. 09. 2010 08:20:33

Je to pravda, nadměrný hlad a růst hmotnosti pozoruji od 1.7.2010, kdy jsem začal experimentovat s rychlými krátkými běhy na dráze. Od té doby jsem se na těchto vzdálenostech výrazněji zlepšil, ale také zároveň nabral 4 kg, což je za 8 týdnů celkem dost.

Motto: Jestliže poběžíš, neklopýtneš. :-)
avatar

Sloviensko

rudo muž 04.09.2010 09:30:04

>> bettyka, 04. 09. 2010 08:20:33 dakujem… ked uz sme sa tu tak pekne zisli matematici a prilahle odbory, tak takyto vtip : rovno-osa hyperbola si zvodne prehodila asymptotu cez asymptotu, cudne si zakryla obidve ohniska a povzdychla si: uz ani nepamatam, kedy som naposledy konvergovala.

>> kanovsky, 04. 09. 2010 08:35:57

treba si uvedomit ze cast vahy navyse je glykogen a voda ale vela je aj tuk. Ked si limitoval dlhe pomale behy, tuk sa prestal palit. Trening kratkych intervalov sice sposobi unavu ale zas tak vela kalorii nespali, takze ten hlad, obycajne sposobi ze zjes ovela viac cukrov ako si spalil, glykogen sa doplni ale zvyseny inzulin okamzite premeni zvysny cukor na tuk. Idealna situacia je ked sa clovek nauzi zit na tukovy metabolizmus a po cukrovom trenigu doplni glykogen cez zeleninove jedlo- doplnia sa tym mineraly a carbs zo zeleniny sa uvolnuju pomaly nevyprovokuju inzulin a tuk sa neuskladni.

Motto: you can't stop, what is coming !
avatar

bettyka žena 04.09.2010 11:13:56

>> rudo, 04. 09. 2010 09:30:04 neviem preco je to tak, ale to co napisete – u mna tak funguje…ked zacne diskusia na beh pri urcitych frekveciach a pod( velmi odborna) tak sa v tom neviem najst, aj ked mam vsetky tie merace, ale mne sa to nejako nechce na seba klast, ked idem behat, pouzivam to len vynimocne. chcem este poprosit o odpoved na takuto otazku, ked dobehnem tie dlhsie trate- nad 10km a naozaj sa snazim pomaly bezat( ani sa moc snazit nemusim:-)), mam strasnu chut na ovocie, hlavne jablka, zjem ich aj 5 ks za vecer. je to vhodna strava? su jablka velkym zdrojim cukrov? a ten vtip je super, pouzijem dalej :-))

avatar

Praha 9

Celkem 30689 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:34:21 (2012)
půlmaraton: 1:14:39 (2014)
maraton: 2:40:34 (2012)

Lubos M muž 04.09.2010 12:08:07

to Mirek:já zkrátka nedokážu večer nejíst,když se nenajím na noc,tak hlady neusnu. a to bude asi kámen úrazu

Motto: Když někdo padá z velmi vysokého útesu,není šťasten, dokud nedopadne na zem.
avatar

Litvínov

Celkem 4289 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:49:40 (2011)
půlmaraton: 1:51:45 (2011)
maraton: 4:32:22 (2011)

mira.bery muž 04.09.2010 14:37:27

vaše starosti bych chtěl mít 8-O :-P :-D s mejma kilama :-(

avatar

Praha 12 - Modřany

Celkem 154892,3 km
Minulý měsíc 851 km
10 km: 0:40:21 (2006)
půlmaraton: 1:26:59 (2008)
maraton: 3:15:43 (2004)

Mirek Kostlivý muž 04.09.2010 14:51:06

rudo:

„Ak teda realne hovorime o bezcoch na urovni 50–70 minut/10km tak rychlost pre ciste tukovy metabolizmus by mala byt 10–15 min/km. To nebeha takmer nikto.“

Přiznám se, že já jinak /10–11km/h/ neběhám :-) (i když v týdnu jsem udělal výjimku při 4 km „časovce“ v Modřanské rokli za 16:44). Možná proto mně moje okolí přesvědčuje, že jsem moc hubený … :-P, ale ono opravdu platí, že čím větší objemy člověk běhá, tak má menší chuť k jídlu (a k tučnému už vůbec ne, a také jinak než na lačno ráno neběhám).

I když to asi moc běžců s nadváhou nepotěšilo, tak je to moc pěkně napsáno!

Motto: Běhat bez ohledu na věk a okolí !
avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 04.09.2010 19:17:40

OOO konečne ďakujem rudko za vysvetlenie!!! Betynka,mám 31 r.dve deti.Takže zhrnutie (pre mňa):Vďaka behu išla váha rapídne dolu_šok pre telo,OK.potom sa stabilizovala,za­čala som pridávať KM aj čas behu,znovu mierny úbytok,po čase opäť adaptácia organizmu,zlepšenie TF,nakoľko striedam strmé kopce,rôzny terén+ v zime aj pri – 20stup.predsa len to chce istý výdaj.Lenže nie som osol a mám na starosti aj deti a prácu,takže pri 10–12 km na deň som ostala,telo sa prispôsobilo výdaju a nakoľko ho každý boží deň nalačno vydrancujem na 150–160–170 TF,začalo si doplňať nádrže!!!Pretože vie,že ráno znova bude výdaj.1:bežím možno zbytočne rýchlo(130–140 asi stačí,neviem)2:ru­tina.3:menzes sa mi takýmto spôsobom asi nevráti ani o 10rokov,lebo telo odkladá do svalov a kašle na repro.Tak mi prosím poeraďte,mám skúsiť spomaliť tempo behu a ľahko joggovať?možno sa moja matka prestane v bruchu stresovať…Bettxnka máš pravdu,keď som skúšala IT,nešla som sa v ten deň dojesť,tak aký to má zmysel,keď netrénujem na preteky,len pre radosť a figúru?Ďakujem pekne za rady ,vždy som vedela,že keď ma bežní smrteľníci nechápu,tu mi rozumiete.Beh ma baví a nechcem s ním prestať,len som občas vyšťavená.keď bežím pomaly,je to taký rege beh,len mám pocit,že to nemusím ani behať,lebo niekde som čítala na fore,že to za nič nestojí.verím,že nie,prečo potom behajú po central parku toľkí???a pomaly!

avatar

bettyka žena 04.09.2010 19:36:59

>> Eviku, 04. 09. 2010 19:17:40 ahoj Evika, ja som dnes bezala naozaj pomaly, snazila som sa aby som 8km bezala aspon 55 minut, a naozaj nie som vobec hladna, vratila som sa o cca 16 hodine, a odvtedy som zjedla 2 jablka a vypila kavu. takze naozaj treba behat co najpomalsie, dnes som bezala s kamoskou, tak sme cely beh prekecali. a este ked mi Rudko vysvetlil mnohe veci, zacala som sa ucit- napriklad uz nejdem jest energeticke tycinky ani nic sladke ked pojdem behat. zvykla som vzdy zjest polhodiny pred behom nieco sladke. vynecham tento zlozvyk.ja rano behavat nemozem, lebo „bezim“ do prace, ale ked mam volno- tiez radsej beham rano.meriam 168cm a vazim 52kg, pred tym som 50kg. viem, ze som chuda tak ci tak, ale mna zaujima vsetko co sa tyka fungovania tela a sportu.skus Evi behat pomalsie, ja sa na ziaden pretek nepripravujem. a je pravda, ze ked som v zime bezkovala, turistickym tempom :-) ale aspon 3 hodiny, tak som sa citila super…keby som nesportovala neviem kolko by som mala teraz kil…ale asi dost malo, takze vdaka za beh…

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 04.09.2010 20:10:32

>> bettyka, 04. 09. 2010 19:36:59

OK od zajtra skušam pomalší beh,ale musím vytrvať aspon mesiac,aby som zistila rozdiel,no mňa štvalo to,že som si musela urobiť pred behom taký obrad,aby ma nepichalo v brucu,alebo neprišlo nevoľno,hoci odstup bol aj 3 hod.možno ak pojdem pomalšie,budem to lepšie znášať,lebo dosť často ma teda pichá a to aj ked behám ránko nalačno,teda tá voda+kava.večer už mam pocit plneho brucha!ale možno keby som skusila pomaly…Odkiaľ si?

avatar

bettyka žena 04.09.2010 20:15:56

>> Eviku, 04. 09. 2010 20:10:32 som z oravy, prsi a prsi, takze teraz mam obdobie behu v dazdi…

Nalezené položky: 44 První Předchozí | 1 | 2 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.