Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Jak poznat natažený - natržený sval (lýtko)?

Jak poznat natažený - natržený sval (lýtko)?

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Jindrich muž 19.07.2009 23:11:16

Můžete mě někdo popsat jak poznat, zda mám sval jen namožený, natažený nebo natržený? Chybí mě tady praktické zkušenosti :-))

Nedávno jsem začal pomalu běhat. Začal jsem několikrát týdně pokaždé 2×3,5 mezitím 1,5 hodiny přestávky. 3,5km jsem běhal po 6– kouskách 500m běh, chůze zase běh. Když to šlo, intervaly jsem prodlužoval, max ale na 2 (2×1,7km).

Časem mě začalo bolet v pravé lýtku. Bylo to hodně málo a jednoduše se to rozběhalo, ale vím že jsem to pozoroval delší dobu (2–4 týdny). Pak jsem si při stěhování namohl obě lýtka. Po týdnu to odeznělo, ale bolest v pravém lýtku se zvětšila a zůstala dál. Bolí to někde uvnitř, v konkrétním místě, ne celé lýtko. Když začnu běhat tak prvních 10 minut na nohu kulhám, pak se to roběhá a dá se bez problémů bežet, ale je to cítit. Bolí to při dopadu-otřesu.

Doktor mě řekl (od pohledu) že je to namožené ať si dám 4 týdny klid a dal mě nějaké prášky na uvolnění svalů (Mydocalm). Takže neběhám, ale zase běžně přes den nachodím kolem 7km. V lýtku to stále bodavě bolí (ne neustále, ale občas tam ta bolest prostě je). Bolí to behěm celého dne, bez ohledu na namáhání, i když ráno vstanu třeba, během chůze, i při sezení. Teď co neběhám to přechází do takové divné křečovité bolesti. Vpdostatě mě v tom místě chytá křeč, která mě donutí se okamžitě zastavit a nohu natáhnout, ale nikdy křeč naplno (rozdíl vidím v tom že je to fakt jen v konkrétním místě, kdyžto běžná křeč chytne celé lýtko a vyloženě mě odrovná).

Už asi 2 týdny neběhám, u doktora jsem byl před týdnem. Nepozoruju podle mne nijak velké změny, mám z toho pocit že za ty 4 týdny to v lepším případě sice odezní, ale jak se rozběhnu tak to bude zpět. Takže váhám jestli s tím nic nemám a mám to skutečně nechat jen odpočívat, nebo to nějak řešit už teď a dojít za jiným doktorem.

avatar

remo muž 20.07.2009 10:07:52

Zdravím, natržený sval se dá dobře identifikovat ultrasonografickým vyšetřením. Upozorňuji na možnost tzv. únavové zlomeniny při námaze dolních končetin – doporučuji nepodcenit! U přetrvávajících potíží v oblasti bérce po námaze je tedy na místě pečlivé klinické, sonografické a RTG vyšetření a další léčba dle nálezu. www.revmacentrum.cz www.razovavlna.eu

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.