Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Jakého doktora zvolit?

Jakého doktora zvolit?

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Tomases muž 26.03.2009 18:37:40

Dobrý den..potřeboval bych, aby by mi někdo poradit jaký typ doktora (např. zubař – zuby, ortoped – klouby) řeší svalové problémy (natržení apod.)..?

Neočekávám, že by mi byl někdo, kdo mě nevidí poradit i se samotným problémem, ale stručně popíšu i mé potíže. Jednou v neděli jsem šel na vcelku hodně náročný fotbálek -->všechno se zdálo v pořádku -->někdy na večer jsem začal pociťovat bolest v pravé noze a nejhorší to bylo asi v oblasti kolene (přesněji pod kolenem). Od té doby (už je to asi 4měsíce) se bolest příliš nezlepšila a především po zátěži (třeba i při chůzi do schodů) to dělá vcelku problémy. Občas se mi stalo, jako by mi stehenní sval ztvrdnul a znecitlivěl a jindy dokáže bolest prudce vystřelit (vyzkoušeno při cviku, kdy ležíme na břiše a nohu tlačíme k zadku → když se blížím do konečné fáze přitáhnutí, tak vystřelí prudká bolest). Koleno jsem si nechal vyšetřit magnetickou rezonancí i ultrazvukem a až na menší problémy způsobené nejspíše denodenní zátěží se nenašel žádný větší problém → z toho a bolesti soudím, že problém bude ve svalu nebo nějakém úponu. Momentálně se můžu věnovat prakticky jakémukoliv sportu (včetně fotbalu) a snesu i pravidelnější zátěž, ale veškeré závody apod. si už nemůžu dovolit, jelikož při větší zátěži je bolest velmi nepříjemná a znemožňuje to i tréninkovou zátěž. Pokud by měl někdo ponětí, v čem by mohl být problém, tak bych uvítal každý nápad a především, na jaký typ doktora bych se měl obrátit..

Všem předem děkuji za odpověď,

Tomases

avatar

Doudleby nad Orlicí

Celkem 17409 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:44:00 (2007)
půlmaraton: 1:47:00 (2014)
maraton: 3:44:21 (2009)

Mira.B. muž 27.03.2009 15:46:57

Nejlepší by podle mého názoru bylo řešit to nejprve s praktickým lékařem. On sám by mohl – měl posoudit problém a následně tě doporučit k příslušnému specialistovi. Nebo může sám zvolit (např. v případě nataženého úponu) nějaké rehabilitační procedury, jako např. ultrazvuk odeslat tě tam.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.