Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolesť šliach pod hamstringami.

Bolesť šliach pod hamstringami.

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

Celkem 556 km
Minulý měsíc 0 km

IceDive muž 13.08.2008 09:47:41

Zdravím všetkých bežcov. Chcel by som sa vás spýtať či niekto mal podobný problém a čo proti nemu robil. Takže behám od marca a začal som od úplného začiatku kedže predtým som nikdy vytrvalostný šport nerobil a na telesnej na škole som patril v behoch k tým najhorším. Zo začiatku som dávkoval svoje tréningy len tak „hala bala“ postupne s kondičkou som naberal aj teoretické skúsenosti z tejto parádnej stránky a z knihy. Kopec vecí som robil zle, napr. som behával každý beh na svoje maximum a niečo také ako pohodový výklus som nepoznal. Tak som skludnil tempo a nastavil svoj sportmeter na rozmedzie 140–160 tepov. Aby som nezabudol mám 32r 183cm a 88kg. Spomalenie tempa mi dovolilo trénovať častejšie tak som začal behávať 4× do týždňa.
A tu nastal môj problém. POstupne sa mi začali ozývať bolesti šliach zozadu nad kolenom pod hamstringami. Kedže som blázon behával som aj s tým ale nakoniec som musel behanie prerušiť na 2 týždne a osedlal som aspoň rotoped vo fitku, ktorý mi uvedené šlachy vôbec nezaťažoval. Aspoň ako taká náhrada a mohol som si v klude rozvíjať svoju všeobecnú vytrvalosť.
Po 2 týždňoch natierania Voltarenom bola bolesť fuč tak som znova vybehol a behalo sa mi parádne. No po pár týždňoch som znova tam kde som bol a teraz pre zmenu mám ešte dojem, že som sa riadne aj pretrénoval. Už tretí deň som hrozne slabý a mám dojem, že mám dosť prehriate telo. Robí mi problém vyjsť aj pár schodov. Očividne 6× aeróbny tréning do týždňa (4×beh+2×rotoped 70min + 2×fitko) moje telo nezvládlo. Tak už 3 deň pauzujem, mám stop veškerým športovým aktivitám a na nejakú dobu budem musieť kvôli šlachám vynechať behanie a nahradiť ho rotopedom.
Kedže ma behanie riadne chytilo budem vďačný za každú radu ohľadne môjho problému. Ďakujem

avatar

Celkem 4443 km
Minulý měsíc 0 km

Eviku žena 13.08.2008 10:21:11

Ahoj kolega,máš pravdu,že si zakceleroval dosť naraz.Ja mám tiež bežecké detstvo,potom aerobic,a iné športy po pôrode len rekreačne,ale začínala som 15min.3× do týždˇa.postupne sa mi to nabaľovalo na dnešných 10–12km denne,príležitostne viac-20 a tak.Mám jeden marathon.Ale najhoršia bola prvá zima na klby,hrozne ma boleli a´j kolená.Potom zápal achylovky,ale to na bež.páse.Tak som ho predala.Tiež mám dobré obdobia a obdobia totál.vyčerpa­nosti.Keď sa pozriem na ostatních tu,tak ani nemám právo.To som chcela začni menšími dávkami a veľmi pomaly si pridávaj.Ináč aj ja mám rotoped a superný,ale ide ma nanom poraziť!!!Teraz som si kúpila bicykel,že obmedzím beh,ale dala som si 30km ráno,lebo aby bol zachovaný pomer na 10km behania a na druhý deň som nevedela behať.Tk si oddýchni a začni ešte raz.Držím prst.

avatar

Celkem 556 km
Minulý měsíc 0 km

IceDive muž 13.08.2008 11:41:58

Dík. U mňa kolená a achylovky zatiaľ zvládajú. Tú vyčerpanosť ma na svedomí asi beh s mojim kamarátom, ktorý má ale podstatne viac natrénované ako ja. Posledný spoločný beh trval okolo 50minut priemerný TP 173 a dosiahol som aj svoje max. 191TP.

avatar

Žďár nad Sázavou nebo Brno

Celkem 2784 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:40:07 (2011)
půlmaraton: 1:28:33 (2007)
maraton: 3:48:37 (2007)

Luckyboy muž 13.08.2008 15:16:49

problem se slachama asi pauza nevyresi. muj laicky odhad rika, ze mas nekde neco zkraceneho a nebo spatne behas. v malych davkach se to neprojevi ale ve vetsich jo. jestli to nezvladnes sam a s googlem, tak si sezen nekoho, kdo rozumi dane diagnostice – od doktoru po studenty sportovnich fakult. Protoze bez nejakeho kompenzacniho cviceni se tvuj problem bude znova opakovat…

Motto: Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos. http://luckyboyonthetrail.blogspot.cz/
avatar

Celkem 556 km
Minulý měsíc 0 km

IceDive muž 13.08.2008 21:50:40

Google som skusal ale na cesko-slovenskych strankach som sa k nicomu nedopracoval. Tiez si myslim ze to moze byt zlou technikou. Zatial islo z mojej strany v podstate iba o poklus kedy nedochadzalo k uplnemu vystretiu nohy. Takisto sa mi slachy aj paradne stahuju takze strecing musim robit aj 3× denne. Asi bude fakt najlepsie to prekonzultovat s nejakym sportovym lekarom.

avatar

Celkem 556 km
Minulý měsíc 0 km

IceDive muž 21.08.2008 12:58:44

Obmedzil som trosku strecing resp. ho robim inak ako som robil a vyzera ze by to mojim slacham mohlo pomoct. Bolest uz nie je taka a postupne to ustupuje takze hadam to bolo v tom.

Nalezené položky: 6 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.