Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Výživa » S kým konzultovat svůj cvičební a hubnoucí program?

S kým konzultovat svůj cvičební a hubnoucí program?

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

quinton muž 09.07.2008 19:25:54

Zdravím,

začal jsem se aktivně věnovat svému tělu a po přečtení tun informací na internetu jsem se nedobral téměř k žádnému závěru, směřující ke stanovení mému optimálnímu přístupu ke sportu a redukci váhy.

Proto jsem se chtěl zde zeptat, zda se těmito záležitostmi( jídelníček,vhodná intenzita sportovní aktivity) zabývá sportovní lékař, ke kterému se dá zajít přes obvodního a nebo trenér v nějakém fitcentru.

díky za odpovědi.

avatar

Celkem 5414 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:48:27 (2008)
půlmaraton: 1:44:14 (2009)
maraton: 4:55:57 (2007)

Jecminek.Maselnik muž 09.07.2008 20:10:20

možná kdyby jsi se obtěžoval projít si jenom toto fórum, získal bys dost informací minimálně k tomu, kam se pro fundovanou radu obrátit.

avatar

quinton muž 09.07.2008 20:26:36

„po přečtení tun informací na internetu“ zahrnovalo samozřejmě i toto forum. Mohl by jsi mě, prosím, odkázat na ty fundované rady na zdejším foru nebo to byl argument jen tak do větru? Já jsem je bohužel nenašel. Mluvím čistě jen o problému odborné konzultaci těchto záležitostí a nepočítám do nich konzultace s touto komunitou.( tímto se jí nechci dotknout, své problémy bych se v opačném případě pokusil řešit s ní). Díky

avatar

Celkem 3543 km
Minulý měsíc 0 km
maraton: 3:13:04 (2004)

ED muž 09.07.2008 23:38:13

cholera, drahý pán, od toho jsou dietologické a jiné poradny otázkou je, zda Ti kdokoli dokáže dát lepší radu než: Jez často a málo, zejména zeleninu a trochu ovoce, a hlavně se hodně pohybuj, spíše déle a v nižší intenzitě.

nebo jsou Tvé otázky mnohem sofistikovanější, ale nesdělil jsi je, tak Ti nikdo nemůže ani zkusit odpovědět

avatar

Manětín

Celkem 4583 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:47:00 (1998)
půlmaraton: 1:53:36 (2007)
maraton: 4:24:25 (2007)

Kydy muž 10.07.2008 00:35:31

[quote=ED]cholera, drahý pán, od toho jsou dietologické a jiné poradny otázkou je, zda Ti kdokoli dokáže dát lepší radu než: Jez často a málo, zejména zeleninu a trochu ovoce, a hlavně se hodně pohybuj, spíše déle a v nižší intenzitě.

nebo jsou Tvé otázky mnohem sofistikovanější, ale nesdělil jsi je, tak Ti nikdo nemůže ani zkusit odpovědět[/quote] … a dovolím si doplnit: dodržuj pitný režim, tedy cca 3 litry normálních tekutin denně. pozn.: Coca Cola ani káva nejsou normální tekutiny.

Motto: Běhání je krásný... hlavně to pívo potom :-) Vidíš-li někoho běžet, nepřemýšlej o něm, ale o sobě...
avatar

quinton muž 10.07.2008 08:24:59

pokud bych tedy mohl být konkrétnější v otázkách, tak jak intenzivně bych se měl pohybovat za den? Nyní je to tak: cesta do práce (ráno bez snídaně)= 15 min běh v TF dle výpočtu + 30 min rychlá chůze, celkem 40–45 min(*). Potom snídaně= celozdrné pečivo+máslo+jam (** ). Po práci ta samá trasa, tj. denně celkem 1,5h v cca 6ti km. Obědvám asi jako každý normální člověk,to asi nemá cenu rozbírat. Večeřím co nejvíc lehce.(***). Mám 193cm a 120kg (****) Při sportu používám tepák a píšu si kcal. výdaje/příjmy. Krom toho jím „sračky“ v podobě spalovačů ( synephrine,gu­arana,l karnitin,methi­onin,lecitin), ty si dávám ráno před prací.

(*)… běhat dýl v nižší intenzitě. Je to tak u mě v současné chvíli přibližně správně? Co by se mělo případně změnit v závislosti na mojí váze?

(**)… co si myslíte o tom, obměňovat normální snídaně za nějaké „sračky“ z pytlíku, co se zalejí vodou nebo čimkoliv a nahradí snídani,resp. večeči?Rozumějte tím vlákninové a sacharidové věci. Pominu li chuť, je tento způsob stravy dlouhodobě dobrý pro tělo?

(***)… Stejná otázka jako předchozí. Občasná náhrada večeře za tyto „pytlíkové“.. Výhodou tedy je, že známe kalorïckou hodnotu

(****).. „pravidelný nemaratonský běh nohu zpevňuje“. Určitě to je nepřesné tvrzení, ale někde bylo řečeno, že běh jistou intenzitou spíš achylovku a namáhané části nohy spíše zpevňují, než ničí. Dá se to říct o té mojí intenzitě?

díky za odpovědi

avatar

Valašské Meziříčí

10 km: 0:39:47 (2011)
půlmaraton: 1:30:56 (2009)
maraton: 3:21:59 (2008)

Tečko muž 10.07.2008 11:05:45

Co se tvého prvního příspěvku týká tak třeba http://behy.cz/…trenink.html. Osobně jsem tuto možnost nevyzkoušel, ale vím, že je a jeden čas jsem o tom uvažoval. Bylo to v době, kdz jsem si myslel, že existuje něco zázračného, jedinečného, skvělého,…, co urychlí zhazování kyl a zlepší výkonnost. Dospěl jsem vlastní zkušeností k závěru, který je na tomto fóro vzpomínaný snad milionkrár. NENÍ NIC !!!, ŽÁDNÝ ZÁZRAK !!!, JE JEN ZÁKON ZACHOVÁNÍ ENERGIE !!!, TVOJE PEVNÁ VŮLE !!! A VÝDRŽ !!!. Tělesné parametry, které uvádíš jsi také nenabyl ze dne na den. Dej tomu čas. Změň životní styl, co se stravy týká, pravidelně sportuj v aerobním prahu a za 1–1,5 roku máš 20kg dole.

(*) Nevím jestli běh, spíš bych zařadil intenzivní chůzi (ne procházka rychlostí 6km/h), at si neodvaříš klouby (zvykají si na zátěž déle jak svalstvo)

(**)Když ti to chutná, proč ne. Na snídani je třeba doporučovaná ovesná kaše. Vem si jak píšeš snídaně=pečivo+más­lo+jam. Vynech máslo a jsi zas někde jinde.:)

(***) Podle toho co píšeš, tvou stravu tvoří snídaně, oběd, večeře. Každý ti řekne častěji a méně. Mozek si musí stále myslet, že dostává dost stravy.

(****) Tomu bodu moc nerozumím

Nevím jestli ti ti pomůže, ale ať se daří. Jinak si fakt myslím, že třeba na tomto webu je na tvé téma tuny informací, jen to chce trochu více času věnovat pročítání a selekci co pro mě je či není uplatnitelné. :)

Motto: ... kdo se vyhne klíči, vyhne se i míči ...
avatar

quinton muž 10.07.2008 13:08:51

děkuji za odpověd.

Ad. poslední věc: někde tady na foru padnul argument, že při běžecké aktivitě, která považovaná za rekreační, tj. kratší vzdálenosti, se noha a její části spíše zpevňuje. Tím je asi myšleno, že vazy jsou silnější a odolávají víc nárazům se zemí. Jelikož je toto vyjádření takové okaté, tak mě jen zajímalo, jestli s tím někdo z Vás víceméně souhlasí.

Pak bych se rád zeptal někoho, kdo užívá tyto vlákninové, sacharidové a jiné náhražky jídel, jestli by mi mohl zde nějaké doporučit. Výrobců je jistě nezpočet a každý bude více, či méně kvalitní.

Díky

avatar

Bratislava

Celkem 151814 km
Minulý měsíc 0 km

Mato muž 10.07.2008 13:26:53

Quinton- Tecko Ti dal podla mna odpoved, aku by Ti mal dat clovek, co sa trochu problematike rozumie a najma s nou ma osobne skusenosti. Kazde vlakno v tejto sekcii je o strave a o tom, ako, co a kedy jest. Medzi mnohymi dobrymi informaciami je aj zopar vylozene chybnych, ale kazdy aspon s priemernou inteligenciou to dokaze vyselektovat. Pri Tvojej vahe by som volil skor sviznu chodzu v dlhsom trvani (iba 1× denne aspon 60–90 minut) a beh zaradil az ked sa dostanes pod 100vku. Obcas si mozes prilozit druhu fazu vo forme bicykla/rotopedu, ak nebudes prilis unaveny. Pamataj, ze spalis skoro rovnake mnozstvo energie, ci prejdes tu istu vzdialenost velmi svizne, alebo o nieco pomalsie (rozdiel je radovo v desiatkach kcal a pri tvojich potrebach vydania energie, aby si zhodil, zanedbatelny). Jedno vsak zostava- k tomu aby si zhodil, musis prijat menej energie ako spalis. K tmu Ti nepomozu ziadne spalovace, ani jednostranna preferencia niekt. potravin. Skratka musis utiahnut opasok, jest VYRAZNE menej a trvalo. Zaludok si po case zvykne, ze uz ho neprecpavas a pocit hladu nebude tak ukrutny. Jedz pestro a co mozna najzdravsie, nebud vsak posadnuty pocitanim kalorii. Obcasne zhresenie vo forme nejakej dobroty, co si nevies odpustit Ta isto nevrati na zaciatok. Opakujem vsak- ziadne umele „s*acky“ Ti nepomozu v Tvojom usili zhodit. Ak neveris, zajdi si za dietologom- LEKAROM. Zabudni na fitnesackych guru- ti Ta iba popletu a vacsinou Ta poslu na cestu obsedantneho dietovania. Tu by som naozaj veril lekarom a ich tvrdeniam- nic lepsie pre Teba nemam.

Nalezené položky: 10 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.