Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Zdraví, nemoc, bolest » Bolest kycli z behu (?)

Bolest kycli z behu (?)

Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

viku muž 02.06.2008 02:47:10

Ahoj lidi, asi pred 2 tydny jsem zacal behat. Behal jsem po lesnich cestach (vyjmecne po asfaltu) – kazdy den zhruba tak 5km. Byl to vice-mene klus, ale snazil jsem obcas bezet trochu intenzivneji. Pred par dny jsem si dal den volna a po tom dni volna jsem sel zase behat. Jak jsem se ale rozebehl zacali me okamzite bolet obe kycle a tak jsem tech 5km ani nedobehl. Ted uz treti den nebeham, ale furt me to boli stejne. Ta bolest se neda presne lokalizovat – boli me jako oblast obou kycelnich kloubu (oba stejne) a dale zada vedle kostrce. Muzu normalne delat drepy nebo skakat po obouch nohach a necitim skoro zadnou bolest, ale jakmile jdu nebo se pokusim bezet tak me to boli. Myslim, ze to neni bolest primo kloubu (a asi ani trisel – vnitri strana stehen me neboli), ale uponu-svalu kolem tech kycelnich kloubu, ktere se pak napojuji na kostrcni, zadove svaly. Driv jsem behal hodne, chodil jsem na sportovni gympl a trenoval jsem s atletama. Mel jsem ruzne bolesti svalu nebo jako mnoho bezcu „zanet okostice“ holenich kosti, ale s timle jsem se nikdy nesetkal. Mate s bolesti kycelnich kloubu-uponu-svalu, kostrce, zad z behu nejake zkusenosti?

Dik za rady. viktor

avatar

10 km: 0:45:22 (2004)

KaatjaK žena 02.06.2008 21:05:51

Ahoj Viku, takhle na dálku bych řekla, že máš pravděpodobně ošlivě hnutá záda. Od toho můžou bolesti klidně vystřelovat do kyčle. Osobně bych radila navštívit slušného fyzioterapeuta, který Tě srovná, odstraní bloky a svalové spasmy a taky zkontroluje obě kyčle (jestli Tvoje stehenní kosti sedí přesně tam, kde mají – mě fyzio napravil dislokovanou kyčel, se kterou jsem 2 týdny běhala). Každopádně návštěvou fyzioterapeuta nic nezkazíš – přinejmenším ti poradí a odkáže Tě dál.

avatar

Brno/Havířov

Celkem 0 km
Minulý měsíc 0 km
10 km: 0:37:27 (2010)
půlmaraton: 1:26:57 (2010)
maraton: 3:14:26 (2007)

forest muž 02.06.2008 22:49:22

Můj tip je na zkrácený hruškovitý sval http://en.wikipedia.org/…ormis_muscle . Tady se o tom dočteš více http://iach.amedd.army.mil/…SYNDROME.pdf

Ale jak řekla KaatjaK, návštěvou odborníka to pokazit nemůžeš.

Motto: Vítěz by se v cíli neměl tak radovat, protože vlastně zvítězil nad slabšími.
avatar

Jablonec nad Nisou

Celkem 13401 km
Minulý měsíc 0 km

bezec58 muž 27.08.2008 14:32:07

Také se kloním k možnosti, že jde o záda, z nich bolest vystřeluje do kyčlí. Vím o čem mluvím, jsem po operaci zad a 7 let zase běhám :-))

Motto: Chceš-li znát stav svého mozku, sáhni si na své lýtko. Aristoteles
Nalezené položky: 4 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.