Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Běžecký trénink » Prosím o pomoc v začátku, trénink, boty,.....

Prosím o pomoc v začátku, trénink, boty,.....

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

10 km: 1:01:03 (2016)

ykcilop muž 08.03.2016 18:43:28

Dobrý den,

rád bych se poradil s několika věcmi s Vámi zkušenými běžkyněmi a běžci,jelikož informace na netu se různí…a Vy máte zkušenosti.

V září loňského roku ( 2015 ) jsem sekl s kouřením a rozhodl se změnit svůj životní styl,

po pročtení mnoha časopisů a webů jsem do prosince 2015 cvičil a posiloval ( kardio cvičení, činky, stepper, orbitrek ) abych tělo připravil na běhání od letošního roku 2016.

Od ledna jsem pak náležitě vybavený( boty, oblečení,… ) vyběhl…Vážící 84kg a měřící 181cm…

Nakoupil jsem si botky na běhání adidas Duramo 6M , Adidas Galactic Lea ( kolem 1000Kč ) + trailovky do přírody Lotto s podporou normální klenby a neutrálním došlapem, sedí mi dobře, cítím se v nich jistě a dobře. Jenže…před třemi dny mi při běhu podklouzla noha a dnes jsem byl na chirurgii, kde shledali „skloubení čehosi“ nařídili týden klid a pak pomalu vyběhnout ( analgetika + klidový režim ), při vyšetření doktor konstatoval, že mám podélně spadlou klenbu a částečně ploché nohy.....první otázka…!?

To mám teď ty poměrně drahé botky vyhodit, nebo v nich mohu běhat nadále???

Příp. jaké boty pořídit za nějaké rozumné peníze cca do 2000Kč ???

Dále by mě zajímalo, jak často a jak dlouho běhat, po asi 14ti dnech mě totiž občas zabolely natahovače prstů, kotníček, či jakýsi jiný sval, šlacha,.....vždy to byla bolest v „normě“ a po dvou třech dnech odezněla..... Na webech jsem se dočetl, že si tělo zvyká a vše si „sedá“ a pokud to není omezující bolest, je to v pořádku a odezní to,…kdy asi???

V lednu jsem běhal obden 5km ( cca 30minut ) v půlce února jsem navýšil na 10km ( cca 1 hodinu ). Mám zvolnit ??? Někde se totiž dočtu běhat 3 – 5krát týdně půl hodiny,…jinde 3krát týdně dvě hodiny,.....v po­malém tempu? V rychlém???

Prostě jaký režim by jste mi doporučily ??? Chtěl bych se orientovat spíš na vytrvalost a být schopný za rok, dva, uběhnout půlmaraton či maraton a ne světovým rekordem, prostě uběhnout maraton klidně za 5hodin :o),........o rychlost mi až tak nejde.

Prosím jaké jste měli začátky Vy, měli jste bolesti? Odezněly? Jinak při běhu nic nebolí, cítím se skvěle a baví mě, momentální váha 79kg… Moc děkuju za cenné rady a postřehy.

Nalezené položky: 1 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.