Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zavřít
Index » Inov8 » Inov-8 Evoskin - běháte v tom někdo ?

Inov-8 Evoskin - běháte v tom někdo ?

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
avatar

cechura muž 08.10.2014 22:10:45

Ahoj, pořídil jsem si jako doplňkové běžecké „boty“ Evoskiny od Inov-8 (silikonové pětiprsty), jakožto levnější alternativu k VFF. Natěšený jsem je hned dnes vyzkoušel, ale při běhu byly pro mě zklamáním. V prodejně seděly perfektně, dobře držely na noze, odraz byl jistý, ale naživo v terénu hrůza. Bota jako taková má dobrou adhezi na všech površích, dokonce i na mokré trávě, snad jen s výjimkou bláta, tam kloužou.

Asi největší problém je, že jakmile noha v botě trošičku navhlne (pot, rosa …), hrozně v ní klouže, hlavně při běhu do kopce nebo z kopce. Takže nejde pořádně zabrat, prsty mají tendenci vyjíždět ze silikonových prstů, pata je nestabilní … Přitom na běžnou chůzi jsou perfektní, dovedu si je představit při běhu za sucha na dráze nebo na silnici.

Nejsem žádný ultra-minimalista nebo naopak ultra-tlumič, běhám krosy v běžných tlumených botách, od jara do podzimu chodím hodně bos, běhám občas taky bos nebo hlavně v barefoot botách Feelmax Osma 3 (asi nejpohodlnější boty, co jsem měl kdy na noze, jak na chůzi tak na běh, i 25 km po zpevněných a lesních cestách). Kupoval jsem Evoskiny s představou, že trasy, kde při bosém běhu musím občas přejít do chůze (ostré kamínky) v nich zvládnu trochu svižněji, také jako náhradu za dosluhující Feelmaxy.

Řeším teď, jestli je mám zkusit vyměnit za o číslo menší, nebo si je nechat na chůzi a normální nošení (to jsou ale skoro vyhozené peníze). Proto se ptám: máte někdo tyto boty na běh a jak jste s nimi spokojení ? Jakou máte velikost Evoskinů a nohy ?

Martin

avatar

Staré Ždánice

10 km: 0:39:10 (2014)
půlmaraton: 1:35:29 (2012)

shaby muž 08.10.2014 22:31:11

Neběhám a ani nikdy neběhal. Chtěl jsem se podívat co to vůbec je zač a v prvním videu, co se mi naskytlo si stěžuje na to samé. Taktéž tato diskuze (nečetl jsem ale celou). Takže výměna bot za manší asi nepomůže, holt silikon nevětrá…

Ale jak říkám, osobní zkušenost s nimi nemám žádnou.

Nalezené položky: 2 První Předchozí | 1 | Další Poslední
x

Hodnocení příspěvků

Pro hodnocení příspěvků se nejprve musíte přihlásit.

Pokud ještě registraci nemáte, můžete se zaregistrovat zde.

Pro přidání komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat, pokud ještě registraci nemáte.